Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím nevíte kam zajít když mi strašně padají vlasy a nic nezabírá?
Mám je všude docela mě to trápí děkuji za rady 🙂
Berete antikoncepci? Padání vlasů může být vedlejší účinek HA.
Endokrinologie? Kontrola štítné žlázy?
Kvalitní strava, málo cukru, alkoholu - i když se ji kvalitně, tak zhoršují využívání živin. A třeba nějaký kvalitní multivitamin s Béčky.
@jejjej Neberu, štítnou žlázu mám v pořádku byla jsem na kontrole.
Padají ti rovnoměrně po celé hlavě s výrazně bílými cibulkami, nebo řídnou nerovnoměrně? Pokud první možnost, je to difuzní dočasná alopecie. Jak dlouho už to trvá? Příčinu hledej 3 měsíce zpět od vypadávání. Strava, hubnutí, hormony… obvykle tenhle proces trvá 3-6 měsíců, mezitím vyrůstají nové vlasy. Každopádně jak píšou holky, měla bys jít na vyšetření, včetně hormonálního profilu, možná tam něco přebývá nebo chybí. Pokud by bylo vše v pořádku, moc se to bohužel ovlivnit nedá, jen čekat… důležitý je kontrolovat nové vlásky, jestli rostou a drží se.
@MermaidMotel Ano na konci vypadnutych vlasů jsou bílé tečky, no začali padat cca před měsícem.
@klíč568 No, tak si zkus vzpomenout, co se dělo 4 měsíce zpět a co se změnilo… třeba časté nemoci, ATB, tím porušená imunita, změna stravy, zhubnutí, stresové období. Pokud máš v genech sklony k řídnutí vlasů, bohužel na změny budeš citlivější. Ono se to upraví, můžeš to trochu podpořit železem, metioninem a kolagenem. ![]()
Vypadávání vlasů může způsobit: psychické obtíže, stres, léky, antina, nevyvážená strava, málo piješ, špatná kosmetika.. najdi příčinu a odstraň ji.
@klíč568 píše:
@jejjej Neberu, štítnou žlázu mám v pořádku byla jsem na kontrole.
Padání vlasů způsobuje taky nemoc ledvin. Nebo stres, vypadávání se ale může projevit až za dva měsíce. Zajímavé je, že jsem jednu dobu jedla velice nekvalitně, téměř vůbec a vlasy jsem měla krásné. ![]()
Zkus si koupit kozí kolostrum v kapslích. Mám pocit, že mi pomohlo. Berou ho lidé po chemoterapii.
Záleží na příčině, jestli je to hormonální, k nějaké nemoci, stresem, špatnou zivotospravou, absenci vitamínu apod, musíš přijít na to, co to padání způsobuje, jinak žádný univerzalni návod není.
Kvalita vlasů závisí na stavu jater a množství na stavu ledvin. Nepíšete věk, ledviny se mohou rozhodit přechodem, další riziková období jsou těhotenství, porod a kojení. Pátrejte, co Vám mohlo ledviny oslabit. Rdesno mnohokvěté tinktura z kořene posiluje ledviny a tím ovlivňuje růst vlasů. Dále je vhodné užít tinktury z bylin obsahující křemík, jako přeslička nebo sítina. A rostliny vyživující, lopuch kořen, kopřiva kořen, brunták, bříza, rakytník. V klimakteriu je na padání vlasů velice účinný ploštičník hroznovitý, na předčasné šedivění vlasů pomůže kotvičník zemní, ten zároveň pomáhá harmonizovat hladiny hormonů.
Jak dlouho se má prosím brát ostropestřec než se spraví játra? Vím, že tři týdny a pak pauza, ale půl roku třeba takhle?
@tzipora píše:
Jak dlouho se má prosím brát ostropestřec než se spraví játra? Vím, že tři týdny a pak pauza, ale půl roku třeba takhle?
Těžká odpověď, pokud není znám stav jater. Na běžnou jarní očistu stačí 3-4 týdny. Ale nedoporučuji déle, jak 3 měsíce, pokud to není na doporučení lékaře, 3 týdny a týden vynechat. A samozřejmě upravit stravu, aby se játra dál nezatěžovala, dobré je zvýšit pitný režim a pohyb, minimalizovat kávu a po dobu užívání vypustit alkohol.
@LadaSva píše:
Těžká odpověď, pokud není znám stav jater. Na běžnou jarní očistu stačí 3-4 týdny. Ale nedoporučuji déle, jak 3 měsíce, pokud to není na doporučení lékaře, 3 týdny a týden vynechat. A samozřejmě upravit stravu, aby se játra dál nezatěžovala, dobré je zvýšit pitný režim a pohyb, minimalizovat kávu a po dobu užívání vypustit alkohol.
Mám játra ve špatném stavu po ATB. Kávu a alkohol jsem nikdy nepila. Dobře. Děkuji ti moc. Dám si tři a tři týdny.