Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy Dochází mi to, ale bude to na sobě chtít fakt pracovat. Na druhou stranu děti možná rozptýlí tu urputnost, o které jsem psala. Už jen tím, že jí nebudu věnovat plnou pozornost.
Mas dobry pristup, ze se „snazis“ a vse hned nezavrhujes. Uvidis casem, treba ji s ditetem pochopis lepe.
Bydlení s rodiči ideální není a nebude.
Ona chodí ale s detmi/vnuky za tchanovci, nemáš ji, co zakazovat. Zahradu budeš muset ozelet a zálezt si a zamknout se ve svém bytě, tam zase oba bema bez pozvani co delat.
Dvougeneracni asi nebude moc fungovat nikdy. Mě kamarádce to také nefunguje. Její přítel se tam necítí doma ani po letech
@Mallorka píše:
Bydlení s rodiči ideální není a nebude.Ona chodí ale s detmi/vnuky za tchanovci, nemáš ji, co zakazovat. Zahradu budeš muset ozelet a zálezt si a zamknout se ve svém bytě, tam zase oba bema bez pozvani co delat.
Dvougeneracni asi nebude moc fungovat nikdy. Mě kamarádce to také nefunguje. Její přítel se tam necítí doma ani po letech
Já bych to tak jednoznačně neodsuzovala. Třeba v mém okolí (Praha, moji sousedé), bydlí vícegeneračně prakticky všechny české rodiny. Někdy to fungovat může. ![]()
@Bábrdl Právě.. Je to o toleranci, která musí být vzájemná. Hlavně dneska takhle bydlí strašně moc lidí.
V mém případě se stavěl dům staršímu bratrovi a my si musíme prostě něco našetřit, pokud chceme taky. Přítelovi se moc nechce s pocitem, že má dům, ve kterém žijeme, zdědit..
Clovek nemuze mit vse. Jestlize je pro vas vyhodne zde bydlet kvuli financim, musite skousnout navstevy pribuznych. A hlavne - ona je dcera a rodice ji videt chteji. Preci se kvuli tobe neprestanou stykat, nebo parit v dome, kdyz chteji byt na zahrade.
@Yorkmut
Ale ja to pochopila tak, ze ona neni jejich dcera, taky ‚jen‘ snacha.
@Yorkmut Ona je snacha a tchánovcům z jejích návštěv už právě taky trochu hrabe. Ale skoro za rok snad půjde do práce, tak se třeba něco změní.
Určitě se to zlepší, až půjde do práce.
@Mallorka píše:
@Bábrdl já myslím, že každej by měl mít svoje.
Já si taky myslím, že v ideálním světě by měl každý úžasný byt/dům sám pro sebe, ale v realitě, když volíš mezi 4+1 ve vilové čtvrti, se zahradou a 3+1 někde v paneláku na Stodůlkách, na který budete mít 30 let hypotéku a každý měsíc zmizí nejmíň deset tisíc z účtu, hned to vícegenerační bydlení vypadá jinak. ![]()
Hele, ber to tak, že půl roku máš vyřešeno, protože v chladném období venku stejně nejste, tudíž si nebudete povídat.
Holt je potřeba jí v klidu, bez emocí a sebenasírání říkat, že teď chceš mít klid, že chceš něco dělat apod. Ber to třeba jako sport - která odpálkovací věta zabere nejrychleji, na kterou se bude nejblbějc tvářit, a tak ![]()
A až půjde do práce, tak bude taky o hodně klidněji. Maximálně vám (Tobě a tchánovcům) bude házet dítě na starost, ale myslím, že pokud už bude ve věku hraní si s vaším, že by to nemuselo vadit, a budeš moct říct „hele, starám se Ti o dítě, tak dál nevypruzuj“. Druhá věc je, jak se s tím porovnají tchánovci.
Btw. co švagr? Chápu, že je v práci - ale zkusil jí někdy vysvětlit, že to co dělá není příjemné? Copak Tobě, Ty mu můžeš být volná, ale hlavně jeho rodičům… třeba by to od něj pochopila, a vysmahla by od vás od obou.
Tak to se omlouvam, spatne jsem cetla.
@Lemonkas @sarink Právě že mám už blok tam k nim chodit. Úplně jsem přestala. Sejdu k nim dolů jen když je to nutné, když něco potřebují, když jdu za doprovodu přítele.
Jinak se snažím, jak už tu někdo psal, jít pryč, když tu je nebo si dělat práci u sebe nahoře.