Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Burj Chalifa píše:
je spíše k podivu, že se na každou banalitu zakládá diskuse.
Když se to vezme kolem a kolem, je v podstatě zbytečné myslet, mluvit, dýchat a koneckonců i žít. ![]()
@Linamati píše:
Ahoj, to znám a jsme z Prahy. Jednou jsem to probírala s kamarádkou a ta mi říká - hele já když někdo vleze do kočáru ( cizí ) tak řeknu že má přenosnou infekci, že právě jedeme od lékařeZačala jsem to používat a do 5 vteřin mám klid
![]()
![]()
mě teď zas štvou lidi, kteří nabízejí mému dítěti ruku, že si ho odvedou, to má být vtipné? ![]()
@Luluni píše:
Ahoj maminkymáte nějaká zkušenost s vlezlýma bábama? Mě se to stává docela často…Jdu s malou nakoupit a hned mi nějaká bába leze do kočárku podívat se na malou. Když má přivřeny očka, že by spala, tak s ní začnou jezdit, houpat ji, jezdit přes práh, atd. Malá mi sama usne v klidu a nechci, aby si zvykala, že když chce spinkat, tak se s ní musí jezdit. Já než stihnu něco říct, tak hned mají plnou pusu keců…Máte nějakou radu, jak je slušně odmítnout nebo budu muset být ta „zlá“ a říkat jim to natvrdo? Zatím se snažím být milá a nějak z toho vybruslit, ale už mi to začiná drásat nervy, tak jen čekám, kdy vybouchnu…
Pamatuji si, když se ještě nejezdilo s kočárky do obchodu, tak mamky nechávaly dítka v kočárkách venku a někdy se stalo, že mrně začalo brečet, tak jsem s kočárkem drndala a nikdy se nestalo, že by mi maka nadávala, naopak děkovala..to že mi někdo sahá na dítě budiž, a dokonce se dovolím na cizí mimčo usmívat nebo mrkat..to je taky zakázané?
@lilith1 píše:
Pamatuji si, když se ještě nejezdilo s kočárky do obchodu, tak mamky nechávaly dítka v kočárkách venku a někdy se stalo, že mrně začalo brečet, tak jsem s kočárkem drndala a nikdy se nestalo, že by mi maka nadávala, naopak děkovala..to že mi někdo sahá na dítě budiž, a dokonce se dovolím na cizí mimčo usmívat nebo mrkat..to je taky zakázané?
souhlasím.
@Elishka1 to ti tak hrozně vadí, že nějaká osamělá stařenka osloví tvoje dítko? Vždyť je to k zasmání. Paní, to byste si brzo rozmyslela a vracela nám toho našeho čerta…hahaha, jdu dál…mladé mamče a jste horší než zapšklé báby některé. ![]()
@kontramatka píše:
souhlasím.
@Elishka1 to ti tak hrozně vadí, že nějaká osamělá stařenka osloví tvoje dítko? Vždyť je to k zasmání. Paní, to byste si brzo rozmyslela a vracela nám toho našeho čerta…hahaha, jdu dál…mladé mamče a jste horší než zapšklé báby některé.
s osamělými stařenkami v klidu pokecáme, ale i že třeba nalitej dědek nabízí ruku mně fakt vadí
@Elishka1 píše:
s osamělými stařenkami v klidu pokecáme, ale i že třeba nalitej dědek nabízí ruku mně fakt vadí
jak kdybys nikdy nebyla nalitá nebo co…
![]()
@kontramatka píše:
jak kdybys nikdy nebyla nalitá nebo co…![]()
jasně a sápající se na cizí děti, mám tu asi už pověst..
@Šmoulice píše:
To bydlíš někde v Horní Dolní, ne?
Já tohle z měste teda neznám
Já to z nám z okresního města. Dokonce se mi stalo, že se mě cizí lidé zeptali „a to máte z umělého, že jo?“. A to si myslím, že se tvářim dostatečně zle, aby se mnou cizí nemluvili ![]()
@Elishka1 píše:mě teď zas štvou lidi, kteří nabízejí mému dítěti ruku, že si ho odvedou, to má být vtipné?
A mě zase štve druhý opak, když u nás ženská říká svému dítěti, ať nezlobí, nebo mi ho/ji tam nechá, případně že jako já zavolám bubáka ![]()
@radkka píše:
Já to z nám z okresního města. Dokonce se mi stalo, že se mě cizí lidé zeptali „a to máte z umělého, že jo?“. A to si myslím, že se tvářim dostatečně zle, aby se mnou cizí nemluvili
To mi připomnělo, jak jsme nedávno byly s kamarádkou v jejím rodném městečku a potkaly jsme nějakou dávnou známou a ona na kamarádku hned, jéé a kdy to čekáte? A ona s klidným hlasem, čekáme to už nějakou dobu, až zase zhubnu ![]()
@osvc píše:
A mě zase štve druhý opak, když u nás ženská říká svému dítěti, ať nezlobí, nebo mi ho/ji tam nechá, případně že jako já zavolám bubáka
to jsem naštěstí ještě nezažila
kde u vás? asi máš nějakou autoritu ![]()
@Elishka1 píše:
to jsem naštěstí ještě nezažilakde u vás? asi máš nějakou autoritu
V mojí firmě, když přijdou kvůli objednávce, na konzultaci, nebo pro hotové dílo, nechci tu psát konkrétně, je to takové trochu netypické a ne moc časté, nemusí mě tu nikdo poznat
Většinou jim s úsměvem odpovídám, jen ať si ji/ho vezmou domů ![]()
@dedrichov píše:
Když se to vezme kolem a kolem, je v podstatě zbytečné myslet, mluvit, dýchat a koneckonců i žít.
zbytečné je se ptát na věci a banální situace,, které si snad dospělá soudná žena vyřeší bez zakládání diskuse na netu. ![]()