Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@terinka4444 no je otázka kdo s Ano nepůjde. To co říkají před volbama a co bude potom bude jiné. Už vidim všechny strany jak budou říkat ne my s Vámi nepůjdeme, slíbili jsme to voličům
Jak jde o koryta spojí se každý i s ďáblem
Když bych zase měla vsadit ty boty, že já miluju svoje boty
, tak ODS a TOP09( pokud se dostanou) s nimi nepůjdou a podporovat je nebudou. Řekli to jasně, několikrát to zopakovali, konkrétně ODS má celkem stálé voličské jádro, a nemyslím, že voliči ODS jsou schopni tolerovat babiše. Takže tam já osobně jsem si jistá, že s ním do koalice nepůjdou a podporovat ho nebudou. A jsem zvědavá na ČSSD, tam si já osobně myslím, že už taky ne. O koryta nejde, protože je to šumák, už tam jsou, v té sněmovně ( a všude jinde) budou sedět tak jako tak, ať v opozici nebo ne.
@jannina1 píše:
Ano bych nikdy nevolila:
Migrační politiku hnutí ANO má nejasnou. Nechce zavést progresivní daň z přijmu fyz. osob, která je ve všech zemích vyspělé EU. Tím preferuje bohaté a likviduje chudé. To samé bylo za vlády ODS a TOP09. Nechce zákon o prokazování nabytí majetku. Jen naivní člověk si může myslet, že multi miliardář Babiš, dlouholetý bývalý člen KSČ, je v politice pro blaho společnosti. Věřit tomuto člověku je jako věřit tygrovi, že vás má rád. Chce zavést zdravotnictví pro bohaté a chudé. Pan Babiš ve své knize „O čem sním, když náhodou spím“ mimo jiné píše, že chce zavést jiný druh zdravotní pojištění. Bude se skládat ze 2 částí. První část bude dle příjmu v % (jako doposud) a druhá bude dle vybrané zdravotní pojišťovny. Každá pojišťovna bude nabízet různé léky, léčení a různé ceny.
on zkur… naprosto všechno, ještě 4 roky a jsme prostě v řiti. Náš systém zdravotnictví je jeden z nejlepších systémů na světě, téměř vše hrazeno, špičková péče, špičková pracoviště, a to všechno zadarmo ( nebavíme se tu a tam o nějaké té stovce). A pro všechny. Což boháči by chtěli více pro sebe, ano mohu si to dovolit…dojdeme do zdravotního systému alá USA, špičková pracoviště pro jednu sortu lidí, chudinské nemocnice pro druhou. No děkuju pěkně. Ale chápu, že oligarchovi by tohle vyhovovalo.
@jannina1 progresivni dan je blbost, proc porad nekoho protezovat?? A To zdravotnicrvi, proc by si nekdo nemohl priplatit za lepsi peci, tim by priteklo do zdravotnictvi vic penez.. priznani majetku? Za jake obdobi? ve vlade nebo za zivot?
@terinka4444 no uvidíme co se stane, jasné je jedno, Babiš vyhraje na 100%, pak jen záleží kolik kdo bude mít % ![]()
manžel nebyl u voleb už hodně let. Letos prý jde taky
. |Jsem na něj koukala jestli fakt jde a prý že jo. Má dlouhé volno tak se ho musím zeptat jestli půjde v pátek nebo půjde se mnou v sobotu ![]()
Pointa ode mě až na konci
, ten začátek snad ani louskat nemusíte
…
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
@jannina1 progresivní daň? Cože? Doplácet na chudé bych nechtěla ani omylem, nicméně volit ano kvůli tomu nehodlám
@terinka4444 jenže to je právě ten problém ve zdravtnictví - téměř vše je hrazenio. Umíte si někdo spočítat, kolik to je peněz? A kde na to stále brát? protože medicína letí kupředu naprosto neuvěřitelně rychle, ale je to drahé drahé a drahé. A protože na to není a nebude čím dál tím víc, počítám, že chce zavést tohle dvoukolejné pojištění. Ten základ, za který se vám dostane péče se vším co potřeba, ale budete klidně na vyšetření na mamograf nebo UTZ čekat třičtvrtě roku, anebo soukromé připojištění, které vám zajistí, že půjdete hned. To je logické dle mého. Bud to půjde jak je to ted - což by mi v mém věku vyhovovalo, anebo se za pár let ten systém zhroutí. No a pak budeme platit skutečně kdeco. tak to prostě je.
@inkakřivák píše:
@terinka4444 jenže to je právě ten problém ve zdravtnictví - téměř vše je hrazenio. Umíte si někdo spočítat, kolik to je peněz? A kde na to stále brát? protože medicína letí kupředu naprosto neuvěřitelně rychle, ale je to drahé drahé a drahé. A protože na to není a nebude čím dál tím víc, počítám, že chce zavést tohle dvoukolejné pojištění. Ten základ, za který se vám dostane péče se vším co potřeba, ale budete klidně na vyšetření na mamograf nebo UTZ čekat třičtvrtě roku, anebo soukromé připojištění, které vám zajistí, že půjdete hned. To je logické dle mého. Bud to půjde jak je to ted - což by mi v mém věku vyhovovalo, anebo se za pár let ten systém zhroutí. No a pak budeme platit skutečně kdeco. tak to prostě je.
Tak nějak to vidím a když ještě laicky přihodím, že každý(hlavně ve zdravotnictví) očekává zvýšení platů, tak ty prachy musí někde vzít.
@inkakřivák píše:
ale nezhroutí…jsme u toho, budeš čekat na mamograf na pojišťovnu třičtvrtě roku. Jen boháči budou mít přednost.
No a zase to vyžerem my ti staříci. Doháje. Dokud jsme byli fit a doktory nepotřebovali, tak je všechno zadara. A až to budem potřebovat, tak budem platit i ten kyslík, co ve špitále dejcháme. No jo, no. Ovšem bez legrace - stejný problém bude za chvilku ve školství a v sociální péči - nakonec tam už je a je hodně citelný. Kdo může, připlácí pěkné pálky a může být beze strachu, kdo nemůže, ten lítá krmit starou babču na LDN, aby neumřela hlady. Asi tak. A cena za pomoc s ležákem v domácnosti? A k tomu výše příspěvku na tu pomoc? Che.
@terinka4444 No však jo. A vážně ti nechci brát iluze, ale ten systém se prostě a logicky sesype. A můžeme si říkat že snad raději dřív než pozděj. Protože jinak by to taky celé mohlo skončit bankrotem státu, protože už ted ten stát lije do zdravotnictví nekryté peníze. Ono totiž to hospodaření, které jde do červených čísel, není nic jiného než lití nekrytých peněz do systému.
A přiznávám se, že jsem docela na vážkách, když jsem četla, co má Babiš v programu. To není špatné.
JJ nákladovost nikdo neřeší. Každý za své zdraví radši zaplatí. Ale je ta platba přiměřená? Jsou přiměřené zisky farmaceutů? Tím nehodlám zpochybňovat oprávněné náklady, ale přiměřenost. A totéž třeba v přístrojovém vybavení… O úplatcích radši pomlčím, to není účel přímo v systému, ale exces. ![]()
Další věcí je, že přes všechno nejsou kapacity na prevenci a doléčení a přitom je známo, že jsou tam schované slušné peníze. Ale přiznejme si, náklady jsou oproti léčbě nižší a tím je to pro některé skupiny méně atraktivní.
Nicméně třeba platby za návštěby bych býval ponechal.
@M_Vladim Přesně tak, ty umrněné poplatky klidně moly zůstat. A ještě - ona ta prevence není zase tak nákladná, jen ji využívat si myslím. Jenže na to lidi dlabou. A co se týče nákladovosti - dočetla jsem se třeba, o kolik je dražší laparoskopická operace oproti klasické. A to je jen třeba u žlučníku. Je fakt, že pak by se měl člověk vrátit dřív do práce, takže by se zase ušetřily peníze jinde, ale tomu moc nevěřím. A určitě to nesrovná tu násobnou cenu zákroku. A to je to, o čem mluvím - laparo je třeba méně náročná pro pacienta, není to tak olestivé - ale kdo to zaplatí? Prostě ten výzkum letí kupředu a kdybychom chtěli stejným tempem třeba zvedat odvody, ta už nám nestačí platy.
A co se týče progresivních daní - znám i pár lidí, živnostníků, kteří už třeba v září nebrali zakázky, protože by se jim to absolutně nevyplácelo. Myslíte, že to tak má být?
@terinka4444 Takže předpokládám, že ty udeš volit komunisty, nebo možná ještě socany, ne? protože ti mají tu rovnost pro všechny. A děkuji pěkně, nechci. Mně přijde naprosto logické, že člověk, který pracuje třeba na vrcholvé pozici, si bude moci žít pohodlněji nežli třeba tkadlena. Bude mít lepší dům, lepší auto, lepší zdravotní péči - tím myslím lepší pokoj, a rychlejší třeba dostupná vyšetření - protože si je zaplatí. Je to asi tak jako si koupí lepší boty. na základ máme nárok všichni, ale každý budeme mít jinou dostupnost.
@inkakřivák ..však jsem to psala…lidé si prostě přejí rovnost, žádné migranty a jiné kultury, zadara školství i zdravotnictví, brzké a vysoké důchody, české firmy s českými zaměstnanci…zní to jak z minulosti(i když nebylo vše růžové, systém takový byl…ale jestli to může fungovat v dnešní době to si nejsem jistá)
@axlpol Blahobyt bez práce. JJ, sen mnoha lidí. bohužel…
Jinak naprosto dokonalý heslo, co jsem viděl:,,Pálí mě to, co Vás." Nebo dnes na billboardu nějaký lidovkyně nejakej nápis tom, jak prosadila odstranění billboardů u dálnic. Mimochodem to visí u čtyřproudé silnice na příjezdu do Prahy… Prostě fakt bída. Kde je sakra někdo, jehož touhou je změnit svět podle svých ideí? To už s epolitika fakt scvrkla jen na to,,dostat se do vlády."