Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Premek_Orac
no, jo je to zaměstnání-dostat se tam, vydělat si a po mě potopa…
@inkakřivák píše:
@M_Vladim Přesně tak, ty umrněné poplatky klidně moly zůstat. A ještě - ona ta prevence není zase tak nákladná, jen ji využívat si myslím. Jenže na to lidi dlabou. A co se týče nákladovosti - dočetla jsem se třeba, o kolik je dražší laparoskopická operace oproti klasické. A to je jen třeba u žlučníku. Je fakt, že pak by se měl člověk vrátit dřív do práce, takže by se zase ušetřily peníze jinde, ale tomu moc nevěřím. A určitě to nesrovná tu násobnou cenu zákroku. A to je to, o čem mluvím - laparo je třeba méně náročná pro pacienta, není to tak olestivé - ale kdo to zaplatí? Prostě ten výzkum letí kupředu a kdybychom chtěli stejným tempem třeba zvedat odvody, ta už nám nestačí platy.
A co se týče progresivních daní - znám i pár lidí, živnostníků, kteří už třeba v září nebrali zakázky, protože by se jim to absolutně nevyplácelo. Myslíte, že to tak má být?
@terinka4444 Takže předpokládám, že ty udeš volit komunisty, nebo možná ještě socany, ne? protože ti mají tu rovnost pro všechny. A děkuji pěkně, nechci. Mně přijde naprosto logické, že člověk, který pracuje třeba na vrcholvé pozici, si bude moci žít pohodlněji nežli třeba tkadlena. Bude mít lepší dům, lepší auto, lepší zdravotní péči - tím myslím lepší pokoj, a rychlejší třeba dostupná vyšetření - protože si je zaplatí. Je to asi tak jako si koupí lepší boty. na základ máme nárok všichni, ale každý budeme mít jinou dostupnost.
Myslím že terinka bude na opačné sféře volby.
@Anna766 Asi, ale to je její právo a já to beru. Pravda mne to překvapuje, no ale dobře. Na jednu stranu je schopna vidět a chápat lumpárny Babiše a na druhou stranu odsuzuje to, co je u něj správně nastaveno.
@inkakřivák píše:
@Anna766 Asi, ale to je její právo a já to beru. Pravda mne to překvapuje, no ale dobře. Na jednu stranu je schopna vidět a chápat lumpárny Babiše a na druhou stranu odsuzuje to, co je u něj správně nastaveno.
co je u něj správně nastaveno? Já tamsprávně nastaveno nevidím nic, ani dvoustupňové zdravotnictví. Co takový nemocný člověk? Invalidní důchodce s invalidním důchodem kolem 9000, třeba? Bude mít nárok na základ a čekat na vyšetření několik měsíců, protože nebude mít ty prachy na tu lepší péči? Takový systém už funguje, třeba v USA. Chtěl by někdo? Chtěla by ho většina? Pochybuju. On i ten manažer náhle může být invalidní důchodce. Myslím, že srovnáváš nesrovnatelné, kup si drahé boty jaké chceš, ale zdravotnictví by mělo být dostupné pro všechny na kvalitní úrovni a ne čekat dle tvých slov na to vyšetření měsíce, protože nemáš na zaplacení. Možná kdybys léta pomáhala postiženým a nemocným lidem, viděla bys to jinak. Viděla by jsi zrůdnost dvoustupňového zdravotnictví.
No a v tom se právě rozcházíme. Já si myslím, že ten základ je prostě základ, a co chce kdo navíc, tak si zkrátka zaplatit musí. Tečka. takže ano, beru to tak, že tento systém pojištění je správně nastaven. Stejně jako nesouhlasím s nějakou snahou o další zvyšování daní, třeba. A jo, jsem vlastně za dva týdny důchodce taky, takže uvidím. Ale myslím si, že právě to co ty v jeho programu tolik odsuzuješ, ty čtyři body, špatně nastavené nejsou. Mám na to prostě jiný pohled nežli ty. A skutečně si nemyslím, že by třeba nezaměstnaný člověk, který nedělá kdovíkolik let, mohl vykřikovat, že má právo na tohle a tamto a žít stejně jako někdo, kdo maká jako divý.
A mimochodem, on ten systém, dvou stupnů u nás taky funguje - připlatíš si a máš soukromou kliniku a je. A pak taky funguje podle mé iformace v Anglii. Ano máš nárok na všechno, ale lhůty pekelné. Anebo jsi pojištěná na soukroma a máš všechno hned. proč ne?
A právě proto, že se lidé tak brání tohle pochopit, se bohužel dočkáme toho, že budeme na ta vyšetření brzy čekat všichni, protože ty peníze prostě nebudou. ber to jak chceš, ale nebudou. naše zdravotnictví je vynikající, ale černá díra na prachy.
@inkakřivák když vytrhnu tvou jednu větu-A skutečně si nemyslím, že by třeba nezaměstnaný člověk, který nedělá kdovíkolik let, mohl vykřikovat, že má právo na tohle a tamto a žít stejně jako někdo, kdo maká jako divý...připomněla jsi mi kamarádku, která je obezní, tudíž nepracuje, dodělala jen zš…bojí se zubaře, takže prevence nulová, když měla nastoupit do práce vždy rychle záhadně onemocněla aby tam už nemusela.
Ted po 30-tce se strašně diví kolik jí budou stát nové zuby(bo jí už nějaké vyhnily).Zatím co ona seděla doma a předstírala nemoc, já makala 16-tky, soboty…abych si vydělala, naspořila, oblítávám preventivky, dlouhodobá nemoc je pro mě strašák, protože si chci udržet dobré zaměstnání…a kdyby mě cokoli potkalo, klidně s s těch naspořených peněz připlatím. Někteří se prostě nechtějí rovně podílet na systému, nechtějí pracovat, ale chtějí jen výhody a brát co stát dá, nemyslí na zadní kolečka, čekají, že se někdo(stát)o ně postará, což se mi nelíbí.
No ono mi naběhlo spíš moje zkušenost. Jsme živnostníci, děláme jak je třeba soboty neděle svátek pátek. A koupili jsme novou automatku a dostalo se nám komentáře - to by se mi taky líbilo, a myslím si, že je to sprostý, že já musím tak šetřit, abych si mohla koupit novou. Ale že ta dotyčná sedí už rok pěkně na podpoře, protože tam dávají málo a tuhle je třísměnný a tam by dojížděla, to už tak nějak nevidí. Škda řeči.
@axlpol píše:
@inkakřivák když vytrhnu tvou jednu větu-A skutečně si nemyslím, že by třeba nezaměstnaný člověk, který nedělá kdovíkolik let, mohl vykřikovat, že má právo na tohle a tamto a žít stejně jako někdo, kdo maká jako divý...připomněla jsi mi kamarádku, která je obezní, tudíž nepracuje, dodělala jen zš…bojí se zubaře, takže prevence nulová, když měla nastoupit do práce vždy rychle záhadně onemocněla aby tam už nemusela.
Ted po 30-tce se strašně diví kolik jí budou stát nové zuby(bo jí už nějaké vyhnily).Zatím co ona seděla doma a předstírala nemoc, já makala 16-tky, soboty…abych si vydělala, naspořila, oblítávám preventivky, dlouhodobá nemoc je pro mě strašák, protože si chci udržet dobré zaměstnání…a kdyby mě cokoli potkalo, klidně s s těch naspořených peněz připlatím. Někteří se prostě nechtějí rovně podílet na systému, nechtějí pracovat, ale chtějí jen výhody a brát co stát dá, nemyslí na zadní kolečka, čekají, že se někdo(stát)o ně postará, což se mi nelíbí.
Víte, že z ekonomického hlediska není spoření výhodné? Zkuste si přepočítat našetřené peníze na odpracované měsíce (tím že našetřenou částku vydělíte vaší aktuální čistou mzdou). Příklad 200.000 / 20.000 = 10… Pracovala byste 10 měsíců. Jenže hodnota koruny časem klesá. Když budete pracovat stejnou dobu řekněme za pět let, našetříte si za stejnou dobu více, díky vyššímu platu. A těch 200.000 které jste si našetřila před 5 lety byste nyní odpracovala za kratší dobu. Kdybyste ovšem peníze investovala do něčeho co se „nekazí“ a pak to prodala, tak třeba byste na tom ještě vydělala.
@terinka4444 A víš co? já si myslím, že s tím pojištěním tobude jinak bude základní péče, kterou budeš platit v těch procentech, a pak si prostě vybereš pojištovnu podle sebe - třeba já jako důchodce si najdu tu, která mi naídne pojištění spíš pro mou věkovou skupinu - bude mi víc hradit třeba preparáty na klouby nebo proti chřipce a tak. Máma malých dětí si pro ně vybere tu, která nabídne víc výhod pro malé děti - a takhle to bude. Protože ted je milion pojištoven, a vlastně všechny hradí stejnou péči. Takže jsou na nic.
@M_Vladim píše:
Pointa ode mě až na konci, ten začátek snad ani louskat nemusíte
…
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
Protože má být diskuze dle admina smazaná, tak musím vložit trochu rozsáhlejší příspěvek. Diskuze se týkala tématu, který je pro některélidi tabu a to sice interakce se zvířaty.
Tedy to není můj šálek kávy. Nicméně neopominu poznamenat, že s tím zákonem (Zákon č. 40/2009 Sb., citována byla Hlava III) mám dost problém. Je přece rozdíl, jestli něco považuji, dejme tomu, za nechutné a tím, jestli svým jednáním někomu skutečně úmyslně ublížím…
Názor a vkus je jedna věc, ale zákon druhá. ![]()
Já s tím mám ovšem úplně jiný problém… osvětlí to případ Hala.
( https://www. lidovky. cz/…y-domov. aspx?…)
Suma sumárum: zákon byl schválen poslanci, kteří si u mě pro svou nekompetentnost a fanatismus už neškrtnou. Stín vidím i na obraze stran, které je vyslaly. ![]()
@Mango_Lassi píše:
@jannina1 progresivní daň? Cože? Doplácet na chudé bych nechtěla ani omylem, nicméně volit ano kvůli tomu nehodlám
progresívní daň je trest za úspěch. Amorální. Já osobně mám té bezbřehé solidarity s každou sockou plné zuby. A k tomu zdravotnictví - ano, jsem pro hrazené nadstandardy ve zdravotnictví, nevadí mi ani již neplatné 30 korunové poplatky u ambulantního lékaře. Pokud není nikomu líto vyhodit trojnásobek za žváro v hubě nebo si kupovat každý den Blesk, tak ten má nejméně co si na ně stěžovat. Jsem pochopitelně i pro úhradu hotelových služeb v nemocnici.Doma taky jíte a svítíte, splachujete, perete…U koho je prioritou vlastní zdraví, rád si připlatí. Ten, kdo ne, tomu bude poskytnuta standardní péče jako dnes, která je u nás, mimochodem, velice dobrá a bezplatná.
Tomio Okamura vs Ivan Bartoš v Duelu Jaromíra Soukupa na Barrandově (12.10.2017)
Je škoda, že se tady cenzurují informace.
Tady jsem napsal přepis první poloviny pořadu Duel Jaromíra Soukupa na Barrandově, protože si myslím, že tento pořad byl velmi zajimavý. Oba leadři prezentovali své programové body, hlavně ohledně Migrace, Eura a politiky zaměstnávání cizinců u nás. Článek jsem doplnil o některé faktické informace.
Jelikož zde panuje ta cenzura, tak zkusím aspoň uvést odkaz na FB skupinu Volby 2017:
https://www.facebook.com/…08110765022/
kde můžete můj článek najít. Bo prevít google nevyjede ten můj článek z blogu.
@Burj Chalifa píše:
progresívní daň je trest za úspěch. Amorální. Já osobně mám té bezbřehé solidarity s každou sockou plné zuby. A k tomu zdravotnictví - ano, jsem pro hrazené nadstandardy ve zdravotnictví, nevadí mi ani již neplatné 30 korunové poplatky u ambulantního lékaře. Pokud není nikomu líto vyhodit trojnásobek za žváro v hubě nebo si kupovat každý den Blesk, tak ten má nejméně co si na ně stěžovat. Jsem pochopitelně i pro úhradu hotelových služeb v nemocnici.Doma taky jíte a svítíte, splachujete, perete…U koho je prioritou vlastní zdraví, rád si připlatí. Ten, kdo ne, tomu bude poskytnuta standardní péče jako dnes, která je u nás, mimochodem, velice dobrá a bezplatná.
Naprostý souhlas! Ale se vším. nedávno jsem hleděla v TV na pořad o domácích mazlících. Naprosto v klidu tam ženska přiznávala, že roční péče o 4 psy ji přijde na Peníze skoro jako auto, nové. Ale předpokládám, že kdyby měla CÁLNOUT ZA TÝDEN V NEMOCNICI 700, kČ, TAK SE ASI ZBLÁZNÍ. zNÁM HODNĚ LIDÍ, KTEŘÍ TO TAKTO MAJÍ - NECHAJÍ OPERAOVAT MORČRE, TŘEBA ZA 7 TISÍC, ALE SAMI BY NEDALI TĚCH BLBÝCH 30 KORUN
@Burj Chalifa píše:
A budeš tedy volit SPD? Když píšeš „Já osobně mám té bezbřehé solidarity s každou sockou plné zuby.“ tak to je jak z úst Tomio Okamury.
Nemůžeš ale přece házet všechny do jednoho pytle! Já si časopisy nekupuji žádné, ani cigára nekupuju. Tak toto jako argument pro zavedení poplatků v nemocnici rozhodně neobstojí! ![]()
Jo a důchodci chodí k doktorům častěji a pochybuji, že by měli na to si kupovat časopisy když sotva vyžijí ze svých důchodů.
Co se týče Ano, já bych je nevolil hlavně kvůli kauze lithium.
http://www.parlamentnilisty.cz/…uvilo-507069
„A to na 59. schůzi Sněmovny, kdy jsem projednání tohoto bodu navrhoval již 27. června,“ připomněl Fiedler a připojil stenozáznam z jednání, kdy uvedl: „Navrhuji zařazení bodu s názvem Informace vlády k podmínkám těžby lithia v České republice.“
„Myslím si, že bychom si měli zavčas vyslechnout podmínky, za jakých bude nakládáno s nerostným bohatstvím České republiky. Nerostné zásoby se nám zužují, deficit máme stále obrovský, bohaté oligarchy máme – ti nám přibývají. A tady mám zase pocit – nejen já, ale i řada občanů, že se chystá další případ, kdy stát bude němě přihlížet tomu, jak soukromé firmy bohatě vydělávají,“
Návrh zamítli a Ano 2011 hlasovalo pro zamítnutí (kromě pár vyjímek). Co to znamená? Že se podíleli na tomhle velkém tunelu za 3 biliony korun.