Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
Mám dotaz. Jsem na neschopence bez vycházek a opravdu mi je poněkud zle. Chci se zeptat tedy - pokud stonám a to ne na adrese, kde mám nahlášené trvale bydliště (to mám ještě u rodičů), jak je to s volením? Vím, že s urnou chodí, ale kam mám napsat, nebo jak se to řeší? Jsem z vesnice a webové stránky nic moc neřeknou. Nemáte nějaká zkušenost?
Díky moc!
U nas v obci ted kazdy den hlasi rozhlas, ze do patku 9h.se ma prihlasit kazdy, kdo nemuze prijit volit.
Oni je nespis obejdou po domech.
Takze zavolej na obec a zjisti.
Aby jste mohla volit mimo bydliště, potřebujete voličský průkaz. Zažádat musíte na obecním úřadě v místě trvalého bydliště. O průkaz lze požádat osobně, dopisem, či elektronicky. Vzhledem k tomu, že volby jsou v pátek, tak nevím jak je to vydání průkazu do pátku reálné.
@Ellusa píše:
@Janina B1 Pokud sis nevyřídila průkaz, na základě kterého bys mohla volit mimo své trvalé bydliště, což sis asi nevyřídila, tak teď už asi jedině tak, že požádáš dr. o vycházky a zajedeš odvolit do místa trvalého pobytu. V opačném případě už je pozdě a volit bohužel letos nebudeš.
Co já vím, tak času na vyřízení je do čtvrtka, ne?
@Janina B1 píše:
Co já vím, tak času na vyřízení je do čtvrtka, ne?
No, do zítra, ale to nic nemění na tom, že by stejně musela na svůj obecní úřad a těžko se tam dostane, když nemá vycházky, to už rovnou může porušit ty vycházky a dojet volit.