Volby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
595
17.5.06 17:09

To hlasování je zajímavý nápad. Nic to sice nevyřeší, ale jsou to také preference. :lol:
Missorko, nechceš udělat novou anketu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.5.06 17:09

Sladek je nejspis jako politicka mrtvola nekde zahraban :lol: Ale on se treba jeste zjevi 8O I kdyz jsme posledni dobou nejaky zmlsany, ne??? Snad zadna jina zeme neoplyva tolika karikaturama sebe samych, jako jsou k videni na nasi politicky scene…a ted teda fakt nevim, jakyho smajlika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.5.06 17:10

Ano ano Sajso, pravdu díš. :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
17.5.06 17:13

Anketa - možná by i ty, které nechtějí takto veřejně, vyjádřili svůj „názor“ :wink:

Sládek - ten byl fakt dooost dobrej :) V té době jsem neměla volící právo, tak jsem to brala jako zábavu - sledovat Sládka v diskusích :lol: :lol: :lol:

A co říkáte tomu, že by měli k volbám chodit už 16-letí… Přišli s tím Zelení 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.5.06 17:20

No tezko rict, ja mam pocit, ze dnesni 16ti lety jsou uplne jinde, nez jsme byli my… deti revoluce haha :lol: Takze ja mela jasnej nazor uz v ranym detsvi: pryc s komunisty…a pak, kdyz se to povedlo, jsem brala jako nefer, ze nemuzu jit k volbam…to mi bylo 15 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
17.5.06 17:21

Mirko,
těžko říct. Mě se to zdá brzy. Aspoň z mého pohledu. Je to sice i o jejich budoucnosti, hlavně o ní, ale třeba já měla v 16 úplně jiné zájmy než politiku a tak bych volila toho, koho by mi naservírovali rodiče. Takže jak moc by to bylo o jejich názoru si netroufám říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
17.5.06 17:21

Nevím, mě 16 připadá brzo… Zelení si myslí, že mezi teenagery je více ekologů? :wink:

Holky, mým snem je pravicová strana, složená ze samých mladších, zá:,–(ových odborníků, kteří na prvním místě budou hájit naše zájmy a ne svá korýtka… Asi utopie… :wink: A jinak si myslím, že každý druhý bude volit ODS zejména proto, že dávat hlasy stranám, které mají úroveň preferencí kdesi v dolech, je jen cesta k tomu, aby vyhráli socani… Nemyslím si, že ODS bude dokonalá, volím je proto, že pohled na Paroubka a spol. mi zhoršuje nevolnosti. S 12.týdnem přijde doufám úleva z více stran… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
17.5.06 17:32

ja budu volit nejspis ODS
Zkuste si udelat tenhle dotaznik, treba vam neco napovi :)
 http://volby.idnes.cz/dotaznik.asp

Tak jsem precetla celou diskuzi a jsem rada, ze vetsina lidi bude volit pravici :)
Zeleni maji hodne fandu mezi teenagerama, maji mlade kandidaty (a moc sympaticke) do PS , napr. syn herce Stropnickeho, verila bych, ze mlade holky by ho volily hned :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
17.5.06 18:18

Jo tak Sládek??? Tak ten je zalezlý tady v Útěchově, dělaá občas dusno na místní radnici.

No před lety jsem je volila, ze začátku na to šli dobře, pak se to nějak zvrtlo. Asi čuchli k moci. Teď fakt nevím, manel máí poradní hlas, nemůže volit, tak prý ODS.Ale Ti už tady byli a co dokázali.? Ale zelení zas nemají šanci na většinouvou vládu. Tak fakt nevím. Koumouše jsem zažila dokonce jsem měla šéfa STBáka, ale takového lidského, dokonce mi sehnal nový byt. Takže u nich je jasné, že nééééé.Ale ČSSD? no to jsou samí šašci, dělá se mi také nevolno, ale nejsem těhu, aby to s 12 týdnem přešlo. :lol: :lol:

Tak z toho vychází ODS. možná se překonají a překvapí nás. Doufám, že změní nesmyslné porodné, které akorát zadlužuje zemi a ty děti to budou jednou splácet. Jsou jiné formy jak pomoci rodinám s dětmi, Tohle nahrává akorát ne zrovna letos opáleným spoluobčanům, aby se předháněli kdo bude mít více dětí. A nejlépe dvoj či trojčata.

Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
17.5.06 18:22

Tak já budu volit jenom ČSSD jako vždycky. A manža, tedy jestli půjdu volit, tak jako vždy ODS. O politice se doma moc nebavíme a když náhodou jo, tak se vždycky chytnem :lol: , ale italské manželství z toho nemáme.

Osobně si myslím, že ČSSD je tu pro rodiny s dětmi, sociální slabší lidi atd a ODS je tu jenom pro bohaté. ODS razí heslo: máme ve státě málo bohatých a málo chudých lidí. ODS také chce zrušit porodný, pohřebný, sociální výhody pro rodiny s dětmi a tak dále. Takže jestli toto vše nechcete , tak volte ODS :lol: .

Toť můj názor a doufám, že mě někdo neukamenuje. :twisted:

Zdraví volič ČSSD Kocca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
17.5.06 18:25

Ahoj holky,
nevím, jak začít, ale chtěla bych také přispět do diskuze.
Byl tu názor, se kterým souhlasím, a sice, to, že kdyby vyhráli ČSSD, tak by jim pakt s KSČ nevyšel.
A propo, zkoušely jste se někdy zamyslet nad tím, proč „naši“ dědové a babičky volí pořád a neustále komunisty?
Pokud vím, tak zvýšení RP byl nejdřív iniciován stranou KDU, takže ČSSD s tím nemá moc, co dočinění. Navíc zvýšené RP ještě nepodepsal prezidnet pokud vím. Takže mám takový dojem, že když to prezident nepodepíše a vrátí jim ho zpět, tak to ODS, kteří zřejmě volby vyhrají to smetou ze stolu. Takže bych se zase tak nad zvýšením RP neveselila.
Nepamatuji dobu před revolucí, byla jsem dítě, tudíž jsem řadu na vložky či banány nestála, ovšem komunisty bych rozhodně nevolila, už proto, že pokud byla revoluce, tak mi to už napovídá, že tahle strana fakt ne-e. Ještě sama nevím koho budu volit, protože jdu volit poprvé i když už jsem k volbám mohla dávno, neměla jsem takový přehled jako dnes. Ale ať už budu volit koho koliv, bude to strana, jedna z těch maličkých, která nemá šanci na vítězství. Pro mne je důležité, abych hlas nedala ani ODS, ČSSD, či KSČ a přesto ho někomu dala. Vždyť nevolit, jak už tu padlo, je nezodpovědnost, jde přece o nás.
Co se týče propagace volebního práva 16 letým „dětěm“ je pěkná trapárna. Stačí se projít po Stodolní ulici v Ostravě a bude vám to všem jasné. Většiná mladých v tomto věku, vůbec ani neví, co chce, nebo je to nezajímá, protože jim zřejmě cestičku šlapou jejich rodiče a cpou do nich vysoké kapesné. Za co by si jinak koupili pivo (které stojí kolem 30kč na již zmíněné stodolní), nebo drogy. Nechci být puritán, ale mladí mají tak zkaženou morálku, že bych zakázala volební právo i od osumnácti, naopak bych snížila trestní úhonnost na věk tak kolem desátého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.5.06 18:43

Kocco, je videt, ze do kategorie socialne slabych nespadas, jinak bys to nemohla napsat :wink: Protoze socani o tom akorat mluvi. Ale kdyz jsi v prusvihu, tak urady delaji s nejakyma davkama akorat problemy.
A nechtej vedet, kolik bys treba jako prekladatelka na volny noze, co nema vikendy ani svatky, dostala na nemocensky! 8O V Praze bys mohla jet napriklad kazdej den MHD nekam na louku se napast, ale zpatky bys uz musela pesky :roll: Takze se na CSSD zas tak nespolehej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
17.5.06 19:36

Anketu udělat můžu… Ale jen v rámci diskuse, na hlavní stranu emimi to dávat nebudu, na to je to na můj vkus příliš kontroverzníé téma, i když pro mě zajímavé…

Včera jsem četla názor jednoho politologa - jak podpořit rodiny s dětmi. Dát dětem volební právo, které by bylo do doby jejich dospělosti dlegováno na rodiče - svým způsobem se mi to líbí, pokud by rodiny s dětmi měli větší a silnější volební hlas, muselo by se na ně myslet…

• Citovat
  • Upravit
1207
17.5.06 21:41

Kocco,
prosím Tě můžeš mi říct jaké má rodina s dětmi sociální výhody??? Já mám tři a nic o nich teda nevím. O těch výhodách. Ba naopak. Jsem na MD nehrozí půjčka, hypotéka, jít do práce na zkrácený úvazek. Jako výhodu byh viděla možnost společného zdanění manželů to ano. Ale to je jediné. JInak bych neviděla, že ČSSD extra tu porodnost podporuje. Když teda pominu šílené porodné. A to podle mne povede k tomu, že budou rodit Ti kteří nemakají.

ODS mě tead taky extra neláká, ale myslím si, že je to menší zlo než Paroubek, Škormach a jim podobní. Co vyplunulo z toho kydž ten šašk ztrávil den na vozíku?? NIc, akorát zahrál lidem divadlo. Ale aby těmto lidem pomohl, to ani náhodou. Ale to je fakt na dlouhé debaty a né sem.
Jenom jsem chtěla znát ty výhody,

A neboj tady se nekamenuje. Tady může každý říct co si myslí. :lol: :lol:

Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
17.5.06 21:52

ASHA: ahoj, tady manžel od KOCCY, manželka mi dala přečíst svůj příspěvek a musím s tvým názorem plně souhlasit. Asi jí brzo trochu přivřu finanční kohoutek, at si zkusí obíhat všechny úřady a všude se cítit jako žebrák prosící o nějakou tu korunu. Ano, nejsem žádný milionář, ale vydělám si tolik, že čas vynaložený na žebrání po úřadech mi nestojí za to. Pokud ten samý čas strávím prací, vydělám si několikanásobně více a to bez doprošování, a blbých nálad úředníků, kteří jsou obtěžováni svoji prací. Bohužel ne všichni mají to štěstí a pro těch pár korun si tu frontu musí vystát.
Dovedete si představit co je ve volbách vyhozených peněz? Nešlo by jich využít lépe? Zamyslete se, až uvidíte billboard, ze kterého se na vás politici usmívají (vysmívají), za kolik pracují oni a za kolik vy. Co by se asi stalo, kdyby za peníze vyhozené ve volbách se postavily byty pro matky s dětmi a podobné věci pro ty, co jsou na tom opravdu špatně a nemohou si nic podobného dovolit. A proč vlastně volby? Vydělají na tom jen ti, co už mají stejně dost a vy opět i po volbách každé ráno budete muset vstávat do práce, ať vyhraje kdo chce. Bohužel mi vadí, že za současného režimu jsou trestáni vysokou daní ti, co chtějí pracovat a něčeho dosáhnout. Takže můj názor je ten, že by to chtělo v politice změnu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová