Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
předem bych chtěla podotknout, že se nejedná o žádné ovlivňování nebo tak něco, je to čistě moje zvědavost.
Chtěla jsem se vás zeptat kterou stranu a proč budete volit? Zajímá mě to protože v novinách jsem četla, že volby budou hodně vyrovnané, ale co takhle znám lidi, tak všichni říkají ODS že to vyhraje, tak proto se ptám.
Já osobně asi půjdu volit ČSSD, zdají se mi jejich řeči přesvědčivé, ale před volbama se lehko slibuje a pak těžko dodržuje, že?
Kdo chcete odpovězte.
Ahoj,
já už nikomu žádné sliby moc nevěřím, všichni se chtějí držet u korýtka a mít co největší moc. Když máš možnost rozhodovat o státních zakázkách či přerozdělování státních prostředků, tak se ti úplatky do kapsy jen hrnou!
Ale asi opět budu volit ODS.
minonka
Verunko, ono je to dost těžký zvolit nějakou stranu, protože všechno, co ty strany slibují jsou jen předvolební řeči, které nedodrží. Možná 1/10 z nich. Já jsem vždy volila ODS, ale nyní se také rozhoduji pro ČSSD.
Teda jestli nakonec k těm volbám půjdu ![]()
no, zrovna jsem vedla debatu s taťkou.
Já jako člověk s minimálními fin. prostředky bych měla volit čssd, protože ti slibují podporu sociálním případům, viz . porodné, zvýšení roď. příspěvku atd.
ALE ANI NEMŮŽU CÍTIT PAROUBKA, pan ŠKROMACH a další a další… A DÁL TO UTUTLÁVÁNÍ, A RUKA RUKU MYJE - viz reportéři čt a kauza zmláceného mladíka na Czech Techu… atd.
Srdcem mi je blíž hlas do prava - tedy ODS, ale tam taky už asi nic nového nevymyslí.
Bilboardy komunistů s inelektuálním mladíkem - nejspíš programátorem - se sloganem „NENÍ PRO MNE PRÁCE“ - „MÁME JINÉ ŘEŠENÍ“ mne dovádí přímo k šílenství a ty ani náhodou volit nebudu.
Je to celé na pytel a v současné době jsem nezaslechla jediný argument, který by mne přesvědčil o volbě té či oné strany.
Ačkoliv se chci podílet na rozhodování o tom, kdo tu bude vládnout, opravdu mám zájem jít volit, tak nevím kterou ze stran bych měla vybrat.
prosím přejděte ty mé výlevy
jen jsem se tak pozastavila…
díky
Nenicka
Ahoj,
tak mam pocit, ze dokud budou volby brany jako zapas dvou stran, nikam se nedohrabem… Tim nenarazim jenom na vas, ale casto to slysim: CSSD no ani nahodou, ODS taky stoji za houby, ale protoze jsem spis pravicak, budu je volit. Anebo naopak…
Obcas bych z toho vyletela z kuze, i kdyz chapu, ze vybirat je hodne tezky ![]()
Ja budu poprvy volit zeleny, vim, ze to neni idealni strana, ale Unie se rozbredla a dve nejsilnejsi strany pro mne nepadaji v uvahu, uz na ne nemam nervy ani zaludek ![]()
Abych rekla pravdu, tak si od voleb neslibuju zadnou zmenu, spis jeste vetsi prusvihy potom, ach joooo, kde je muj nezdolnej optimismus???
![]()
Nenicko, to je přesně ono! Myslím, že i když budeme všichni volit jinou stranu než ODS, tak to stejně ZASE vyhrajou. Co naděláme. Ale jsem na ty volby zvědavá. Ty tahy politických stran mě někdy dohání k slzám i smíchu, protože přece vědí, že nemůžou nic splnit!
Viz. práce… kde???
Peníze… kde by na to brali? To by museli zvýšit daně, takže bychom si moc nepolepšili…
atd.
ahoj, já myslím, že je důležité si přečíst program těch stran a podle toho vybrat. Je jasné, že spousta jsou předvolební kecy, ale každá ta strana má své určité smýšlení, doleva či víc doprava. Na lidi v těch strabnaách se až tak moc nedívám, jen málo se mi jich jeví sympatických, je tam spousta nevzdělanců, hulvátů a křupanů, kterých si nemá zač vážit.
U mě nakonec vítězí ODS. Volit půjdu, nevolení není řešení.
K.
No ja myslim, ze zrovna v pripade techhle dvou stran plati, ze stranu delaji lidi a ne predvolebni letaky… Ty mi prijdou hodne k smichu, asi je zacnu sbirat…nebo k placi?
Pravice je zaměřená na bohaté a levice se orientuje spíše na sociálně slabé občany. Raději nad tím nějak moc nepřemýšlím. Ale jsem ráda, že nám RP zvýšili ještě před volbami, protože po volbách už bychom se toho nedočkali.
Ale jinak si nemyslím, že by ČSSD vládla nějak hůř než ODS. Ono se jen za těch 8 let zapomnělo na všechny průšvihy ODS, na Klausovy balíčky opatření, na všechny ty politické aféry. A ekonomickou situaci ČR nezachrání ani pravice ani levice. To je problém celosvětový.
Prusvihy ODS nahradily prusvihy CSSD
A po volbach to bude zas naopak, docela zabavna hra, koukat se na to odnekud zvenci ![]()
No nic, docela jsem se tu odreagovala, dik ![]()
Zajímavé téma, je to na hodiny diskusí…
Já teda určitě a jako vždycky budu olit ODS. Nemyslím si, že jsou bez chyby, každý má něco, jak tu píšete, touha po pěnezích je mocná, ale mají poměrně ucelenou koncepci pro všechny klíčové oblasti (školství, zdravotnictví atd.) narozdíl od ČSSD v čele v marťanem Paroubkem a s bláznivým Rathem…
Myslím si, že při rozhodování by se člověk neměl dívat jen na svůj prospěch, jako zvýšení důchodů a podobné nesplnitelné předvolební nesmysly, ale spíš na budoucnost. Naše rozhodnutí za 20 let odnesou naše děti… Nejít k volbám mi připadá jako nezodpovědnost, jde přece o nás! Nejlepší jsou lidi, co volit nejdou a pak v hospodě u piva nadávají na všechny ![]()
Tak hlavně, ať nám ty volby dobře dopadnou, aby se nám tu hezky žilo ![]()
Sliby jsou sliby, vláda jedné strany by se mi nelíbila (i kdyby to byla ta moje). Politika je o kompromisech a já doufám, že tentokrát budou mít pravicový nádech. Žiju na karvinsku a pravičáků, je tu minimum. K volební kampani:
*tady lidi nevěří, že reforma ods jim může přinést o „tolik víc“ peněz, ale klidně uvěří, že zdravotnictví je zadarmo.
*dělat ze ziskových nemocnic neziskové je jako nutit dítě co chodí na záchod nosit plínky, jenom proto, abycho mohli kontrolovat jejich obsah:)
*schvalují prokazování nabytí majetku u všech, ale když se zeptáte, kolik berou, nebo kde vzali na auto, naštvou se, že do toho nikomu nic není.
*stěžujou se, že trvdě dřou (což je fakt) a že cigáni nedělají nic a berou víc než oni, ale schvalují plošné rozdávání sociálních dávek
*jsou vděčni Paroubkovi, za společné zdanění manželů, ale neví, že to byla práce KDU
*závidí šéfovi, že nesedí furt v práci a má nové auto, ale, že je ten člověk vlastně živí, že nemá nikdy padla a žije v neustálém stresu, aby je nemusel propustit jim nedojde
*chtějí, aby ten kdo má vyšší příjem platil vyšší daně, ale když dostanou mimořádnou odměnu a po zdanění to není nic moc nadávají
*nevadil by jim odposlech protože oni jsou čistí, ale kdyby někdo natočil jak se baví doma s manželkou a pak to veřejně pustil, byli by vytočení (přesto, že neřekli nic špatného).
atd… atd…
Jsem pravičák. Vždycky jsem volila ods. Před 5 lety jsem se stala dokonce členem. Budu zase volit ODS a doufám, že se po osmi letech podaří utvořit pravicovou vládu.
a ještě…prominte.
Mám fakt fakt hrůzu z toho, jak se v poslední době mláti lidi, vyhazujou se z práce, proto, že něco řekli, jak se tutlají některé věci, jak se uplácí a krade …
Leea, je to jako za komunistů. Člověk aby držel „hubu a krok“ ![]()
Leea, já souhlasím. Je to sice hodně tvrdě napsané, ale v podstatě je to tak. Docela se bojím, co nás čeká, jestli ČSSD vyhraje a Paroubek se dá dohromady s komunisty, to se asi teprve budeme divit ![]()