Volby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1242
17.5.06 22:03

Kočky,

nenechte si tím zkazit náladu :wink: Prostě ať tam bude, kdo tam bude, pro nás to bude stejné… Nevěřím, že za vlády ODS se budu mít lépe. Ani že pokud zůstane u korýtka ČSSD nastanou změny… Mě přijde nespravedlivý už to, že se ohánějí slovy, že jsou tu pro lidi a berou za to takové peníze… A ženská na mateřské pobírá směšnou dávku, má živit sebe, dítě a ještě se snažit našetřit… Jak už tu někdo psal, na MD není šance na půjčku, hypotéku… Ale opravdu nevěřím, že po změně vlády to bude lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
17.5.06 22:20

Ahojky,
tato diskuze mě velmi velmi zaujala. I ty odlišné názory.
Já jako obvykle půjdu volit i s manželem a našimi dalšími známými ODS.
Možná se teď pustím na příliš tenký led s tím co teď napíšu: My jsme si naši malou „pořídili“ až poté, co jsme zajistili sami sebe a našetřili taky něco do budoucna. To jenom z toho důvodu, že nechceme na stát spoléhat. Já si myslím, že pokud někdo chce dítě, tak to nedělá pro peníze, jak ČSSD se může zdát - vysoké porodné za více dětí a také zvýšení RP, každá maminka má na výběr jestli a za jakých podmínek dítě na svět přivede. Spoléhat na to, že mě bude živit stát je podle mého trochu falešná představa.
Tak a je to venku. Uf

Volit je občanská povinnost, kdo volit nejde ať si nestěžuje na režim a systém.

existuje u nás cenzura?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.5.06 22:46

Ariano, kdyzsi kdosi rekl, ze kdo neni komunistou ve dvaceti nema srdce - ale ze ten kdo jim zustal ve triceti nema rozum…

Missorko, ja ucila na prumce - a tvoji jistotu o mladych teda nemam… Nasi kluci se o dobu pred dvaceti lety vetsinou nezajimali ani trosku.

Sajso, to si pis, ze u mladeze 16-18 je mnohem vic ekologu nez v normalni populaci

Asho, Sladek neni zhraban, tusim, ze je aktivni nekde na Brnensku v komunalni politice

Namape - Stodolni je fakt husta, ale prosim, never tomu, ze je to reprezentativni vzorek nasi mladeze :D A je fakt, ze tvrde jadro Stodolni mladeze u voleb nepotkas

Kocco - no, ja jsem z Ovy a tady se svymi nazory taky radeji moc nesirim :D Tedy sirim, ale jen mezi podobne smyslejicimi kamarady (ted si uvedomuji, ze skoro vsichni maji podobne nazory jako ja) - treba u nas v dome bych si politiku komentovat netrufla :D:D:D:D:D

Tak a ted neco meho - me by udelal nas narod obrovskou radost tim, kdyby se do PS nedostala KDU CSL - teda, u vsech voleb je mi jejich program nejblizsi, k cirkvim jsem vcelku tolerantni, takze me laka jim dat svuj hlas - jeste jsem to nikdy neudelala a jsem za to rada pokazde, kdyz vidim a hlavne slysim neketere jejich zastupce - takovy pan Karas me pravidelane nuti byl velmi, velmi sprosta!!!! A neni zdaleka sam. Urazi me, ze v jejich ocich jsem osoba druhe kategorie, proste mam byt zena a matka, co doma vari veceri a nikdy jinak. To berte, prosim, jako muj soukromy vylev, stvou me mozna prave tolik protoze se mi jejich program moc libi a protoze me stve, jak vypada jejich politika v realu. A mozna taky protoze jsem - jak rika muj muz - az moc emancipovana :D:D:D

ODS - kdysi jsem videla reportaz… Nejaci novinari si vymysleli nejakou kachnu a prali se politiku na jejich nazor - a napriklad pan Langr, ac nevedel o problemu nic (jak by mohl, byl to vymysl…) okamzite vyuzil situace a hazel spinu na CSSD. Ne, ze by se jini zachovali lepe… Neverim jim ani podivani, navic mne pan Klaus, nas pan president Veto, taky nijak neinponuje… Zlatej Havel.

CSSD - jim taky neverim nic a nic a jeste jednou nic. Jsou tam jak jedinci duveryhonejsi, ale pak take ti druzi…

KSC - matne si pamatuji dobu pred listopadem… Nevrim, ze bych byla VS kdyby zustali u padla… Nemela bych tak dobre posudky abych mohla studovat - i kdyz… Kdo vi? Ale jako clovek, ktery se o sebe umi postarat me jejich politika nelaka ani trosku a ani malinko.

Zeleni? Neverim, ze jejich politicka kultura je natolik vytribena, aby ustali vladu. Na to jeste nemaji. Jak znamo, moc korumpuje. At nejprve predvedou, co umi… K tomu je treba jim dat sanci - ale ode me ji asi nedostanou.

V poslednich volbach jsem volila Nezavisle - ne ty Zelezneho, ty druhe, zaujali me osobnosti na prednich mistech kandidatky a ti se take dostali - jen o europolitice nemam az takovy prehled jaky bych asi mit mela…

A koho budu volit? Jo, tak to bych taky rada vedela… Nemam tuseni.
Ale k volbam pujdu, kdo nevoli, nemuze nadavat a ja na politiku nadavam rada. :D:D:D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.5.06 23:11

Gabko, presne to si myslim taky! Ono to tak i vsude funguje, skoro nikde stat tak nepodporuje matky, jako u nas (a jsem za to rada…ale vseho s mirou).
Uz ted znam holky, co nepujdou do prace, kdyz zvysi rodicak… nevyplatilo by se jim to. Coz je prave ta hruza. Rodiny se daji podporovat i jinak…viz treba dane.
Jenze presto nebudu volit ODS, sice je to mensi zlo, ale ne o moc :roll: Asi mam moc dobrou politickou pamet nebo co 8) Jo a co mne vadi na ODS vedle vsech tech prusvihu co tu stihli nadelat? Jejich pristup k ekologii. V jejich podani je ekoterorista pomalu kazdej, kdo tridi odpad. A dobre si pamatuju, ze tak to bylo od zacatku…treba ten slavnej Klasuv vyrok, ze ekologii se muzem zabyvat, az si na to vydelame ekonomii…a jak to dopada? Ekonomie v … a ekologie tuplem. A tohle se fakt tezko napravuje…hlavne ty penize na to nejak porad nejsou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.5.06 00:02

Tak jsem to celé pročetla.
Holky, díky. :! Moc mě potěšilo, že jsou někde lidi-ženské(maminy) které se zajímají o politiku a navíc nesnáší komunisty. Díky, díky díky, za vaše rozumné postřehy. :P :P :P
(naprosto souhlasím s Gabkou, o tom, kdo má živit moje dítě).

Ze sociální díry z Karvinska mezi samými komunisty a ignoranty* žijící vaše L. (volím ODS)

*(jako, že je politika nezajímá, nevolí, mají to někde a furt si stěžujou a nadávají)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
18.5.06 08:07

Leeo já jsem původem taky z Karvinska a od 18 volím ODS :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.5.06 08:43

No, jo Gabko … a v tom to právě je. Náš kraj není jen o neschopných darmožroutech a udřených hornících i tady žijou lidi schopní, pilní, „co mají mozek“, jenže ti mladší se stěhujou do Prahy. Můj brácha, a manželova sestra tam jsou taky, a spousta dalších známých. Bohužel ti volí ods tam. Určitě sama víš, že bavit se tu s někým o politice je na mrsk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
18.5.06 08:51

Ahoj Leeo máš naprostou pravdu. Když jsem prvně volila, ještě v KA tak jsem vzala máti a prostě ji udělalla podle mého obálku a šly jsme volit spolu.
Teď si pořád na něco stěžují, ale volit nechodí. Slíbí mi to a pak se na to vykašlou. Je to těžké. Hlavní nevýhoda je že KSČ jsou naučeni poslouchat a k volbám jich chodí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
18.5.06 09:59

Ahoj holky,
ještě pořád jsem se nedočkala odpovědi, proč myslíte, že „naši“ dědové a babičky volí pořád a neustále KSČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
18.5.06 10:34

namape, asi mají pocit, že se jim žilo líp. Měli jistotu, nízké platy, nízké ceny a moc se toho nevědělo a špatné zprávy v televizi neříkaly. Proto Teprve až teď se začalo krást, vraždit atd. Mladší ročníky sice třeba zaznamenali, že to asi pravda je že se děly ty věci i tenkrát, ale volí něco novějšího, přitom skoro se stejnými praktikami a myšlenkami a to čssd. Tak to vidím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
18.5.06 11:10

Namape,

Gabka to napsala dobře. Tenkrát byla nějaká jistota. Všichni museli makat, o tunelování, krádežích a mordech se nemluvilo. Také byla jistota front na banány, vložky a benzín. JIstota toho, že na 1.máj vyfasuješ mávátko a půjdeš do průvodu. PAk si dáš párek a pivo celkem za pětikačku a půjdeš domů makat na zahrádku či chalupu. Jim prostě bylo dobře. Příkoří, které se dělo ve velkém v 50 letech už radši zapomněli a normální lidi, žili normálně. Kdo chtěl i k moři jezdil. Sice to nebylo Turecko a Egypt či MAllorca, ale NDR, Bulharsko, či BAlaton.

Dneska nemáš jistotu žádnou. Jo jedinou, že umřeš. Jeden den si dáš někam opravit boty a druhý den tam nejsou. Protože buď zkrachovali nebo to vytunelovali nebo je to přestalo bavit.
Práci taky jistou nemáš. I když já tvrdím, že kdo pracovat chce, práci si vždycky najde. A nemusí být ani podřadná. Nemáš ani jistotu dobrého ošetření ve špitále. To teda nebylo asi nikdy. Ale tenkrát dal člvěk úpletek a bylo o něj luxusně postaráno. Dneska jej dáš, bere se to skoro automaticky a péči máš jako Ti co nic nedají.

Oni jsou prostě ze staré školy a neradi mění zaběhnuté pořádky.

To je to samé jako kdo pořád volí Gotta, že je pořád slávikem :roll: :lol:

HAmina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
18.5.06 11:39

Ahojky,
tak teda nemyslim, že zrovna babičky by volily KSČM…Naše teda určitě ne.....Kvůli komunistům jí uteklo jedno dítě za hranice a ona ho neviděla děsnou dobu, protože jí za ním nepustili!!!

Spíš mě děsí, proč chtěj komanče volit mladý lidi…to nechápu…

Ale jinak jste se tu pěkně rozpovídaly.....

Já tedy budu volit ODS, protože je to pro mě jediná přijatelná strana, ale nečekám od nich žádnou spásnou záchranu, jen snad ten náš stát nebudou tolik zadlužovat, aby naše děti nemusely zase někam utíkat......

Jinak ČSSD dle mě není strana středu ani náhodou…

Hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
18.5.06 11:58

namape taky je to tím zapomínáním, můj taťka mě třeba vždycky tluče tím, že za komárů, jsme měli každý den maso. Jo měli, ale taky jsme měli dvě prasata, kačeny, husy a pod. K tomu samo související pola. Teď nemají nic, dojdou z práce, jedou si na zahrádku, nebo si dají kafčo. Už prostě zapomněli jak usedali k Televizním novinám v monterkách, smradlavý od prasat a uhonění. A já si velice dobře pamatuju, jak jsem musela nakrmit zvířata než jsem šla do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.5.06 12:57

Namape možná se řídí heslem Blahoslavení chudí duchem, nebot jejich je království nebeské (cenzura a propaganda na ně, at mají klidné stáří). Přála bych jim ty komunisty, ale bez tesca, bez Novy, bez telenovel, a pěkně schánět vlnu na svetříky at mají co dělat, a shánět pomeranče pro vnoučata, a žádné zahrádky s nábytkem z bauhousu, a akce Z (pěkně zametat před barákem), a prázdného řezníka a rohlík za 50h a důchod 800kčs. A do paneláku s nima, pěkně s výtahem v mezipatře, a jednu lékárnu ve městě co zavírá ve 3, a trabanta. 6ádné večerky a sobotní nákupy, pěkně tahat v ruce a nic nezapomenout. A večer u televize televarieté. A žádné vitamíny na osteoporozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
18.5.06 16:21

Ahoj,
tak koukám, že se tu diskuse pěkně rozjela. Četla jsem celé, ale už si přesně nepamatuju, kdo co psal. Jenom teda musím říct, že prarodiče mám ještě všechny a ani jeden z nich nevolí komunisty, to jen tak pro pořádek.
Já jsem vždycky volila ODS a budu zase. Ne, že bych si myslela, že nás spasí, ale prostě vždycky budu pravičák. Štve mě přesně to, jak tu někdo psal, že ten, kdo je schopný si vydělat, je za to po zásluze potrestán vysoukými dněmi, sociálním a zdravotním.
A mimichodem - holky ze severní Moravy - já jsem zase ze severních Čech, z Teplicka, takže i u nás se pravičáci najdou :D .
 P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová