Volby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2221
29.5.06 13:20

Ahoj, já zase budu volit ODS…!!!

Proč bych měla volit ČSSD, kteří jen slibují a nic z toho, ta jejich reklama taky o něčem vypovídá a aby nám ty všechny dávky, co přiznali, zase nevzali :wink:, ono se totiž před volbama dělá všechno snáz, ale kde se vezmou peníze…, no na daních :lol: , takže si na to vlastně vyděláme :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
29.5.06 16:04

Budu volit ODS a jsem moc ráda, že to tady vypadá na většinu :D

Každý má jiný názor a jiné pohnutky k tomu, koho bude volit. Takže nevím, jestli má smysl tady psát, proč je budu volit. Každopádně řečeno ve zkratce, chci pro své děti budoucnost v moderním kapitalistickém státě, kde je normální pracovat . Strany typu ČSSD a KSČ lidem tvrdí, že se o ně stát postará, ale to není správné a po finanční stránce to není ani možné. Myslím, že lidé by neměli spoléhat na finanční pomoc státu a stávat se závislými na sociálních dávkách, dotacích, apod. Další věc je, že podnikání je pro rozvoj ekonomiky důležité a levicové strany jej zrovna nepodporují - místo aby podnikatelům ulehčili např. od vysokých daní, sociálního a zdravodtního pojištění, papírování apod. a ti tak mohli zaměstnávat více lidí, tak jen přidávají a tvrdí lidem-nepodnikatelům, že podnikatelé jsou boháči, kteří si nezaslouží nic než vysoké daně. A tak dále, a tak dále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.6.06 16:49
Marketa182 píše:
Budu volit ODS a jsem moc ráda, že to tady vypadá na většinu :D Každopádně řečeno ve zkratce, chci pro své děti budoucnost v moderním kapitalistickém státě, kde je normální pracovat .

Docela me prekvapuje, ze na serveru o miminkach by vas vetsina volila ODS, protoze jestli ODS vyhraje, tak vam pres tu spoustu prace, kterou budete muset delat aby vam deti neumreli hlady, uz na miminka moc casu nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
4.6.06 18:57
[quote:3914c1a004]Docela me prekvapuje, ze na serveru o miminkach by vas vetsina volila ODS, protoze jestli ODS vyhraje, tak vam pres tu spoustu prace, kterou budete muset delat aby vam deti neumreli hlady, uz na miminka moc casu nezbyde.Chlape,
my jsme totiž inteligentní a šikovné maminky, které umí skloubit mateřství s prací a máme inteligentní a šikovné tatínky, kteří se umí zodpovědně o svou rodinu postarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A díky nim (a hlavně jejich daním) stát může těm ostatním slibovat sociální dávky. To jsme hodní, co?
Markéta

P.S. Ty jsi asi četl jen ty oranžový Paroubkovy noviny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
4.6.06 19:10

Marki, napsala jsi to skvěle, můžu se pod to podepsat. Jen škoda, že pravice nemá o 1 mandát víc :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.6.06 10:28
Marki píše:

Chlape,
my jsme totiž inteligentní a šikovné maminky, které umí skloubit mateřství s prací a máme inteligentní a šikovné tatínky, kteří se umí zodpovědně o svou rodinu postarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A díky nim (a hlavně jejich daním) stát může těm ostatním slibovat sociální dávky. To jsme hodní, co?
Markéta

P.S. Ty jsi asi četl jen ty oranžový Paroubkovy noviny, ne?

Myslim, ze jste to napsali presne - jste inteligentni, sexy, dokonale a zvladnete to, ale to znamena, ze myslite jen na sebe. Zadna spolecnost to nikdy nezvladla jen s „elitou“ a je treba podporovat rodinu jako celek, to znamena, aby si rodinu mohli dovolit i lide, kteri nejsou prudce inteligentni, sexy, obcas maji nejakou nemoc, za kterou nemohou, ale to vy asi nevidite. Nerikam, ze by to nejaka strana vyresila, jen me prekvapuje, ze si jako maminky neuvedomujete, ze s ODS to budou mit maminky tezsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
6.6.06 12:48
chlap píše:
Myslim, ze jste to napsali presne - jste inteligentni, sexy, dokonale a zvladnete to, ale to znamena, ze myslite jen na sebe. Zadna spolecnost to nikdy nezvladla jen s „elitou“ a je treba podporovat rodinu jako celek, to znamena, aby si rodinu mohli dovolit i lide, kteri nejsou prudce inteligentni, sexy, obcas maji nejakou nemoc, za kterou nemohou, ale to vy asi nevidite. Nerikam, ze by to nejaka strana vyresila, jen me prekvapuje, ze si jako maminky neuvedomujete, ze s ODS to budou mit maminky tezsi.

Chlape, myslím, že Marki nepsala nic o tom, že jsem sexy a dokonalé. Dokonalý není nikdo, ani být nemůže. Máme spoustu chyb, jenom se prostě snažíme to všechno (děti, domácnost a většinou i práci nebo studium) zvládat, jak nejlíp umíme. Já prostě nechci být závislá na sociálních dávkách státu, tak si snažím i na mateřské něco přivydělat, abych měla alespoň nějaký pocit soběstačnosti. To je pro mě důležité. Na tom, myslím, není nic špatného, nebo snad ano? Nemyslím si, že by to maminky za vlády ODS měly těžší. Proč myslíš že jo? Já bych třeba místo zvyšování porodného a rodičovského příspěvku spíše uvítala více jeslí a školek, prostě aby bylo snadnější se vrátit do práce dřív než třeba po 3-4 letech a aby bylo také běžnější pracovat na částečný úvazek.

P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
7.6.06 13:21
[quote:2f3763a06d]Zadna spolecnost to nikdy nezvladla jen s „elitou“ a je treba podporovat rodinu jako celek, to znamena, aby si rodinu mohli dovolit i lide, kteri nejsou prudce inteligentni, sexy, obcas maji nejakou nemoc, za kterou nemohou, ale to vy asi nevidite.

Chlape, neexistuje spolecnost, kde by byla jen elita. Budou tam zastoupeny vzdy vsechny vrstvy.
Rodinu si skutecne muze dovolit kazdy a pokud sis nevsiml, nejvice deti maji prave nejslabsi socialni skupiny. Ti, co jsou nad nimi, vydelavaji, ale ne moc, jsou natolik zodpovedni, ze se boji rodinu zalozit. A prave jim by mel stat zivot zjednodusit. Ale nikoliv tak, ze jim prachy da na ruku, ale ze jim umozni pripadne ulevy odecist od dane. Ti, co pracovat nebudou pak nemaji od ceho odecitat. To je preci dostatecne motivacni. Co se tyce lidi s tezkym telesnym postizenim, nebo takovym, ktere jim brani v tom, aby se uzivil sam, pak tem by stal mel pomoci. A na tem by ze svych dani rada pomohla.
Dale je tu take skupina lidi, ktera si stezuje vzdy a za kazdeho rezimu, aniz by se snazila svou situaci vlastnimi silami zlepsit, a temi se tedy neminim zabyvat.

Mimochodem, co se tyce jesli, tento tyden jsem je vyhledavala a je dost diskriminacni, ze matky musi platit pausal na mesic, i presto, ze by si tam dite dali jen na pul dne/pul tydne/pul mesice. Uvazuju o navratu do prace od ledna na pul uvazku (pondeli az streda), ale najit jesle, ktere mi vyjdou vstric je tezke. Navic nechapu, proc tam je jakysi skolni rok, kdyz lide chodi do prace 12 mesicu v roce. Soukromych jesli je stale asi malo.

Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
7.6.06 13:35

Marki, já jesle taky zjišťovala (i když spíš trochu ze zvědavost, chci teď ještě druhý dítě) a dozvěděla jsem se to samý. Taky mi to přijde trochu divný, že musíš platit za celej měsíc. Nehledě na to, že u nás ve městě jsou jedny jesle s jednou třídou a jak jinak, totálně narvaný. No nic, doufám, že do tý doby, než to bude u mě aktuální se něco změní. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.6.06 13:13
Marki píše: [quote:aebbaa95e1]Zadna spolecnost to nikdy nezvladla jen s „elitou“ a je treba podporovat rodinu jako celek, to znamena, aby si rodinu mohli dovolit i lide, kteri nejsou prudce inteligentni, sexy, obcas maji nejakou nemoc, za kterou nemohou, ale to vy asi nevidite.

Chlape, neexistuje spolecnost, kde by byla jen elita. Budou tam zastoupeny vzdy vsechny vrstvy.
Rodinu si skutecne muze dovolit kazdy a pokud sis nevsiml, nejvice deti maji prave nejslabsi socialni skupiny. Ti, co jsou nad nimi, vydelavaji, ale ne moc, jsou natolik zodpovedni, ze se boji rodinu zalozit. A prave jim by mel stat zivot zjednodusit. Ale nikoliv tak, ze jim prachy da na ruku, ale ze jim umozni pripadne ulevy odecist od dane. Ti, co pracovat nebudou pak nemaji od ceho odecitat. To je preci dostatecne motivacni. Co se tyce lidi s tezkym telesnym postizenim, nebo takovym, ktere jim brani v tom, aby se uzivil sam, pak tem by stal mel pomoci. A na tem by ze svych dani rada pomohla.
Dale je tu take skupina lidi, ktera si stezuje vzdy a za kazdeho rezimu, aniz by se snazila svou situaci vlastnimi silami zlepsit, a temi se tedy neminim zabyvat.

Mimochodem, co se tyce jesli, tento tyden jsem je vyhledavala a je dost diskriminacni, ze matky musi platit pausal na mesic, i presto, ze by si tam dite dali jen na pul dne/pul tydne/pul mesice. Uvazuju o navratu do prace od ledna na pul uvazku (pondeli az streda), ale najit jesle, ktere mi vyjdou vstric je tezke. Navic nechapu, proc tam je jakysi skolni rok, kdyz lide chodi do prace 12 mesicu v roce. Soukromych jesli je stale asi malo.

Markéta

Nerozumim, proc to rikas me - ja s tebou skoro ve vsem souhlasim. Jen nechapu, ze si myslite, ze vam tohle ODS da spise nez nejaka jina strana.???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
11.6.06 13:53

Tak mi chlape jmenuj, ktera jina strana (snad krome KDU-CSL) ma tu odvahu nutit tzv. socialne slabsi k vetsi zodpovednosti za svuj zivot. Nevolila jsem male neparlamentni strany kvuli tomu, ze by nemely sanci se dostat do parlamentu a tim by byl muj hlas vyhozen zbytecne.
Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.6.06 11:12
Marki píše:
Tak mi chlape jmenuj, ktera jina strana (snad krome KDU-CSL) ma tu odvahu nutit tzv. socialne slabsi k vetsi zodpovednosti za svuj zivot. Nevolila jsem male neparlamentni strany kvuli tomu, ze by nemely sanci se dostat do parlamentu a tim by byl muj hlas vyhozen zbytecne.
Marketa

Jezis dekuji za tento pripevek, vystihla jsi to, proc se mi zda divne, ze vy internetove maminky tolik volite ODS. ODS totiz dela dojem, ze by rada nutila obcany (a to hlavne socialne slabsi) k „vetsi zodpovednosti“ za svuj zivot, coz primarne znamena nemit deti . Ty/Vy ten paradox nevidis/te?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
12.6.06 11:31
chlap píše:
ODS totiz dela dojem, ze by rada nutila obcany (a to hlavne socialne slabsi) k „vetsi zodpovednosti“ za svuj zivot, coz primarne znamena nemit deti . Ty/Vy ten paradox nevidis/te?

Ježiš co je to za blbost, že zodpovědnost znamená nemít děti? Spíš to znamená se o ty děti umět zodpovědně postarat, ne? To chceš jako říct, že kdo má děti je nezodpovědný nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
12.6.06 13:50

Lidé si děti nepořizují podle toho, kolik na ně dostanou peněz. Alespoň většina soudných lidí to nedělá. Populaci ovlivňují válečné konflikty, nikoliv hlasování v parlamentu. S výjimkou Číny.
Petulda to okomentovala velmi přesně.

Chlape, nevím, jakou máš zkušenost s rodinou, zdá se, že přispíváš jen do této diskuze. Vidím, že za mák nerozumíš ničemu, co tady internetové maminky napsaly. Nemíním tu s tebou tedy dále marnit svůj drahocenný čas. Takže už ode mne další odpovědi nečekej.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.6.06 16:15
Marki píše:
Lidé si děti nepořizují podle toho, kolik na ně dostanou peněz. Alespoň většina soudných lidí to nedělá. Populaci ovlivňují válečné konflikty, nikoliv hlasování v parlamentu. S výjimkou Číny.
Petulda to okomentovala velmi přesně.Chlape, nevím, jakou máš zkušenost s rodinou, zdá se, že přispíváš jen do této diskuze. Vidím, že za mák nerozumíš ničemu, co tady internetové maminky napsaly. Nemíním tu s tebou tedy dále marnit svůj drahocenný čas. Takže už ode mne další odpovědi nečekej.
Markéta

No tak holky, nesouhlasim s vami. Treba ja bych rada vic deti, ale financne na to proste nemame, takze ja bych pomoc statu ocenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová