Vraceli už někomu daně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
2.4.17 20:47
@eumedon píše:
Sociální 1173, zdravotní 812 a „Daň ze mzdy“ 1560 Kč. To je za jeden měsíc.
Jeden výplatní lístek. Sečti „daň ze mzdy“ za všechny 3 měsíce (říjen, listopad, prosinec) a součet by ti měli vrátit. Ale nech si vystavit v zaměstnání potvrzení o zdanitelných příjmech.

Takže sectu jen daň ze mzdy a tu sumu mi vrátí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
2.4.17 21:07
@karlossek píše:
Takže sectu jen daň ze mzdy a tu sumu mi vrátí?

Podle mne ano, ale nejsem daňový poradce. Vycházím z toho, že příjmy i sleva na poplatníka se zúčtovává za daňové období, kterým je rok. Slevu na poplatníka tam máte za měsíc. x 12 je sleva na poplatníka za rok.

Víc bude vědět @Hanula1212 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.4.17 08:49

JJ, přesně jak píše @eumedon . To co bylo sraženo (tedy daň ze mzdy) se vrátí. Pokud samozřejmě podáš daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.17 09:13

Někdo mi říkal že mi budou vracet dost ale když jsem si spočítal tu dan ze mzdy za každý měsíc (říjen, listopad, prosinec) tak mi vyslo cca 3500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.4.17 09:16
@karlossek píše:
Někdo mi říkal že mi budou vracet dost ale když jsem si spočítal tu dan ze mzdy za každý měsíc (říjen, listopad, prosinec) tak mi vyslo cca 3500,–

Tak ti vrátí těch cca 3500 (součet položek „daň ze mzdy“ za ty tři měsíce). To je dost na to, abych se snažil. Ale máš na to jen dnešek. Jinak by sis totiž musel vybrat, jestli zaplatit pokutu za pozdě podané daňové přiznání, nebo zaplatit daňovému poradci za to, že ti je vypracuje (druhá varianta by tě asi vyšla levněji).

Příspěvek upraven 03.04.17 v 09:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.4.17 09:16

Nejdříve se musí něco srazit, aby se mohlo vrátit. Pokud se srazí hodně, pak je možné, že se vrátí hodně. Pokud se srazí jen 3500, pak se vrátí jen 3500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.4.17 09:19

@eumedon dnešní termín platí pro ty. kteří jsou povinni přiznání podat. On povinen není, takže na to má ještě 3 roky :-) A jen pro info - i pro ty, kteří jsou povinni podat platí 5 prac. dnů bez pokuty. Já budu některá podávat až 10.4. Třeba to svoje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.17 09:33

Kámoš je na tom stejně a jemu účetní říkala že mu budou vracet přes 15tis. Pracuje od zaří, před tím byl taky student. Zeptal bych se učetní ale mám odpolední a to už jí v práci nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
3.4.17 09:48
@karlossek píše:
Kámoš je na tom stejně a jemu účetní říkala že mu budou vracet přes 15tis. Pracuje od zaří, před tím byl taky student. Zeptal bych se učetní ale mám odpolední a to už jí v práci nevidím.

Tak asi odvedl přes 15 tisíc, anebo má děti, a tedy slevu/bonus na vyživované děti. Vyživované děti jsou myslím jediným případem, kdy berňák vrací víc, než dostal. Ale i to má další podmínku, a to roční příjem ve výši nejméně poloviny roční minimální mzdy, myslím.

O tom, že máte děti, jste nic nepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
3.4.17 09:55

Ahoj, nevítekdy FÚ posílá peníze? mají na to teda měsíc, ale posílají to najednou každý úřad asi jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.17 09:59

Jaj děti nemám a nemá je ani ten kamarád. Pracujeme ve stejné firmě. Takže se vrací jen ta daz z přijmu, jak jsem posílal fotku tak tich 1560,– nic víc nic míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.17 10:00

Přiznání je už podané, nebo myslím že je to ono. Růžový papír jsem podepisoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák