Vrácení daní 1

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30628
9.4.18 11:17

@Mar__tanka1983 Když Tě mám na drátě…letos jsem nestihla dát kvůli nemoci účetní papír o úroku z úvěru ze stavebního spoření. Dá se to tam dát příští rok nebo si mám udělat opravné? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
9.4.18 11:23

Úroky z úvěru lze uplatnit pouze za to zd. období, ve kterém byly zaplaceny. Pokud jsi žádné přiznání doposud za 2017 nepodala, bude to řádné přiznání. Pokud jsi přiznání podávala, bude to dodatečné.
Opravné přiznání se podává pouze do termínu pro podání přiznání, za 2017 tedy do 3.4.2018.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.4.18 11:28

@Hanula1212 Aha, děkuji. Účetní mi přiznání udělala, takže si budu muset dodělat to dodatečné. Špatně jsem to napsala.
Vloni jsem si ho dělala sama, měla jsem 2 příjmy, teď už jen jeden, tak jsem to „hodila“ na ni. Asi v tom budu pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
9.4.18 12:07

@laducha koukám, že odpověď už proběhla :mrgreen: Jo, bylo by to dodatečné a jde to jen k tomu danému roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.4.18 12:14
@Mar__tanka1983 píše:
@laducha koukám, že odpověď už proběhla :mrgreen: Jo, bylo by to dodatečné a jde to jen k tomu danému roku.

Dík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
9.4.18 12:49

@laducha co znamená „hodila“ na ni. Je to tvoje mzdovka v práci a prováděla ti roční zúčtování (přeplatek jsi dostala ve výplatě) nebo ti vypracovala daňové přiznání a ty jsi ho podepsala a podala na FÚ. Pokud to první, pak půjde o řádné přiznání, pokud druhý případ, půjde o dodatečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.4.18 13:00

@Hanula1212 Udělala mi roční vyrovnání. Takže nebudu podávat dodatečné, ale řádné? 8o
Jsem z toho nějaká zmatená, se divím, že jsem si za rok 2016 daně spočítala správně :mrgreen: (sešlo se mi DPČ a HPP)
Touhle oblastí jsem nepolíbená, byla jsem 25 let zaměstnanec a neřešila to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
9.4.18 13:05

Pokud delala roční zúčtování, žádné přiznání nebylo podáno, takže to bude řádné. Nikoli dodatečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.4.18 13:07
@Hanula1212 píše:
Pokud delala roční zúčtování, žádné přiznání nebylo podáno, takže to bude řádné. Nikoli dodatečné.

Děkuji, už tomu ASI rozumím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33536
9.4.18 13:39
@laducha píše:
Děkuji, už tomu ASI rozumím :palec:
:) pro zjednodušení to můžeš brát tak, že to roční zúčtování daní je vypořádání daní mezi tebou a zaměstnavatelem. Spočítá co máš platit, kolik ti už strhli a kolik ti vrátí nebo doplatis. S FÚ si to pak už vypořádá zamestnavatel sám v jiném vyúčtování. Takže to co proběhlo bylo mezi vámi a ne mezi tebou a FÚ :)
Mezi tebou a FÚ to vyporadani proběhne poprve, a proto řádným daňovým přiznáním, které podas a tam si uplatnis úroky z úvěru. V práci ti účetní dá Potvrzeni o zdanitelnych příjmech a sraženych zalohach na daň. Tam uvede příjmy, stržene daně, že ti udělali zúčtování a kolik ti případně vyplatili přeplatek nebo kolik jsi doplatila. To vše uvedes do přiznání.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.4.18 13:50

@adresa Děkuji. Příště přinesu podklady radši dřív, ale byla jsem nemocná a pak do toho skočily jarní prázdniny, účetní odjela, a už to bylo.
Jo, kdybyste chtěly vědět (holky), co jsem dělala těch 25 let, tak účetní :oops: :mrgreen:
Nejdřív materiálovou, pak finanční, pak ještě něco jiného, ale mzdovka mě zdatně míjela 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.4.18 13:51

@adresa Takhle polopatě mi to nikdy nikdo nevysvětlil, už tomu rozumím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33536
9.4.18 14:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.18 19:38
@Makiina píše:
Tak snad každej pracující má nárok na vrácení daní ne i když nemá děti nic… minulej rok jsem daně normálně dostala a ted když jsem těhotná a na neschopence od unora nedostanu nic?
:lol: :mrgreen: to jsi vzala kde? normální člověk vesměs zaplatí plus mínus to, co má.. standartní vratka bývá max pár korun. Vratku zvyšují věci navíc - odvody na děti, na mš, úroky z hypo atd.. ne že musíš něco dostat..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.18 19:41
@Makiina píše:
Ted mi volali z firmy že mám doplatit ještě tisíc korun za dovolenou protože mi skončil pracovní poměr a dovolená se neschopenkou krátí a nevyšla mi takže já už rači nic neřeším:DD

a jako co chceš? To, že si myslíš, že Ti někdo něco vrátí, je Tvůj problém.. neznáš základní pojmy a divíš se :nevim: to je potom těžké.. pokud Ti minulý rok něco vraceli, neodpracovala jsi celý rok, nebo jsi měla ně+co, co Ti snížilo základ daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák