Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky mám dotaz. Od unora tohoto roku jsem na neschopence ted jsem volala na firmu a tam mi řekli že žádný daně nedostanu že mi to nevyšlo a co ten celej minulej rok to sem dělala asi jen tak pro nic za nic ne. Jak to ted mám řešit?
A za co by ti měli vracet daně? Máš děti, hypotéku, nebo něco? V předchozích letech ti něco vraceli?
Tak snad každej pracující má nárok na vrácení daní ne i když nemá děti nic… minulej rok jsem daně normálně dostala a ted když jsem těhotná a na neschopence od unora nedostanu nic?
@Makiina píše:
Tak snad každej pracující má nárok na vrácení daní ne i když nemá děti nic… minulej rok jsem daně normálně dostala a ted když jsem těhotná a na neschopence od unora nedostanu nic?
Určitě to není tím, že by jsi na neschopence, protože daně jsou za loňský rok. Každý má nárok podat daňové přiznání, otázka, co si tam chceš vracet ![]()
@Makiina co to je za blbost, že každý pracující má nárok na vrácení daně? nevidím důvod, uplatňovala jsi aspoň životko nebo úvěr nebo něco? neschopenka s tím nemá nic moc společného
@Makiina Pokud vaše účetní daní tak, že dostáváte víc ve výplatě, tak se dokonce může stát, že budeš daně doplácet.. Pokud nemáš nějaké podstatné položky, které by ti vratku zvýšily, tak se to opravdu může,,podařit,, že nedostaneš nic.. Hodně účetních to dělá teda spíš tak, že se na mzdě ubere víc, tak nějaká vratka vzniká vždy, ale už sem se setkala i s velmi přesně počítanou daní, že opravdu šul nul.. A za letošní rok, až ti za rok budou vracet daně, ti přeplatek vznikne například díky té neschopence (zase se to děje spíš obvykle ale..)
@Makiina píše:Nemá. Každý, kdo má přeplatek na daňových zálohách, má nárok na vrácení tohoto daňového přeplatku.
Takže já co nemám nic ani děti jen prostě jsem zaměstnaná nedostanu nic? tohle co je za blbost minulej rok jsem dostala 5,5 tisíce za daně a ted nedostanu nic? to mi nejde do hlavy
@Makiina píše:
Takže já co nemám nic ani děti jen prostě jsem zaměstnaná nedostanu nic? tohle co je za blbost minulej rok jsem dostala 5,5 tisíce za daně a ted nedostanu nic? to mi nejde do hlavy
Jestli jsi nic nepřeplatila, tak logicky není co vracet.
@Makiina píše:
U stejného zaměstnavatele? To se musíš zeptat účetní a ne nás.
@Makiina to sis jako nepřečetla nic, co se tady píše? pokud ti nevznikl přeplatek, nedostaneš nic…a hotové, šlus a šmitec ![]()
@Makiina píše:
Odvádím 200000kč daní za rok a nedostanu ani korunu?:D
Tak si to spočítěj sama
https://www.penize.cz/…a-kalkulacka
Záleží na tom, zda jsi v lednu a únoru vůbec nějaké daně zaplatila, pokud ne, tak ti nemají z čeho vracet. Podívej se do výplatní pásky.
@leyllae píše:
Záleží na tom, zda jsi v lednu a únoru vůbec nějaké daně zaplatila, pokud ne, tak ti nemají z čeho vracet. Podívej se do výplatní pásky.
Ale to je snad jedno, když se to počítá za minulý rok, nebo ne?