Vrácení daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
10.3.14 18:28

V práci nedělají přiznání, ale zúčtování. Vyžádej si od mzdovky potvrzení o příjmu za rok 2013, podej si řádné daň. přiznání, kde uvedeš i syny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.3.14 20:17

Děkuji. A můžu si jej podat ( na FÚ), když už mám zúčtování z práce? Na dcery? Teď by to bylo ještě na syna. Já tomu nerozumím tolik :nevim: :) A druhá otázka: dcery přítele, když je vychovávám 10 let, žijeme společně, tak ty nemůžu, že? Děkuji. Táňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
11.3.14 06:37

Přiznání si klidně můžeš podat. Přepočítáš celý rok jakoby znovu. Uplatníš svoje děti a zohledníš už provedené roční zúčtování. Přitelovi dcery bys mohla odečíst pouze v případě, že by sis je osvojila nebo byste se s přítelem vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.3.14 17:46

Daňové přiznání

Zdravím,

mám dotaz, v lednu 2013 mi skončila mateřská, po ní jsem byla vedena na ÚP, v září jsem nastoupila do zaměstnání. Naše účetní je vážně hrozný člověk a když jsem byla podepsat formulář k daňovému přiznání, hrozně se divila, že si chci z daní odečíst obě děti. Musím říci, že mi není známo, že pokud se mi děti odečítají každý měsíc z výplaty, jestli si je mohu odečíst i takto v daňovém přiznání? Mohl by mi to někdo vysvětlit jak to funguje a na co mám nárok?

Děkuji Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.4.14 08:57

Dobry den chtela jsem se zeptat byla jsem zamestnana a 1.unora 2013 jsem otehotnela a sla na neschopenku do12.8.2013 a propustili me 27.9.2013pak jsem byla na materske az do brezna 2014 a ted jsem na rodicaku. A moje otazka vrati mi nejake penizky? Slysela jsem ze cim vic clovek marodi tim vic ma penez. Dekuju moc za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.4.14 09:09

@Kykous pokud jsi za ten rok neměla žádný jiný zdanitelný příjem než mzdu za leden, tak ti vrátí maximálně to, co ti srazili v té výplatě za leden… pokud jsi měla dost vysokou mzdu, aby ti daň nepokryla jen sleva na poplatníka, tak ti vrátí ten zbytek… pokud jsi jinak neodvedla žádnou daň, tak ti nevrátí nic… aby bylo z čeho vracet, tak musí být odvedeno… z neschopenky a mateřské se daň neodvádí, takže tam pak není z čeho vracet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.4.14 09:12
@Kykous píše:
Dobry den chtela jsem se zeptat byla jsem zamestnana a 1.unora 2013 jsem otehotnela a sla na neschopenku do12.8.2013 a propustili me 27.9.2013pak jsem byla na materske az do brezna 2014 a ted jsem na rodicaku. A moje otazka vrati mi nejake penizky? Slysela jsem ze cim vic clovek marodi tim vic ma penez. Dekuju moc za odpoved

A dovolenou za rok 2013 jste čerpala. Z ní se daně odvádějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.4.14 09:25

Dovolenou jsem necerpala proplatili mi ji.Ma lednova vyplata byla +- 16 000kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.4.14 09:56
@Kykous píše:
Dovolenou jsem necerpala proplatili mi ji.Ma lednova vyplata byla +- 16 000kc

Lednová výplata 2014, nebo 2013?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.4.14 10:03

Vyplata 2013 tesne pred neschopenkou. Nastup na neschopenku 1.2.2013

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.4.14 10:18

@Kykous a tu dovolenou propláceli kdy? Jinak doporučuji podívat se na výplatní lístky, tam bude vypočítaná celá daň, sleva na dani a odvedená daň vypočítaná, takže se jednoduše dá zjistit, jestli něco vrátí nebo ne… sleva na dani za rok na poplatníka je 24 840 Kč… do této výše by vrátili sraženou daň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.4.14 10:25

Znama rikala ze se mam podivat na vypisu co mi nechtene poslali z prace na radek 9 tam byla castka 3200myslim a to by mi pry meli vratit tomu ale neverim to je ta dan za ten mesic leden. dovolenou proplatili v rijnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
9.4.14 19:48

A požádala jste do 17.2. o provedení o roční zúčtování? Protože pokud ne, pak nic nevrátí. Nevím, co Vám poslali za výpis, ale u 16tisícové čisté mzdy by měla být sražená daň cca 2000, takže pokud bylo požádáno o roční zúčtování pak by mělo být toto vráceno. Dovolená se proplácí jen u skončení pracovního poměru, takže jste ji zřejmě čerpala. Záleží na tom, jak vysoká daň ještě byla sražená z té dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
15.4.14 16:37

Poslali me ten papir z prace v lednu abych si udelala dane sama…ten papir ma kazdy kdo si dela sam dane ale zjistila jsem ze by mi podle zakona dane meli udelat ve fabrice tak jsem tam volala a poslala ten papir ale ted…nic mi nedoslo…dovolenou mi proplatili kdyz me propustili…nic jsem si nezadala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
15.4.14 16:45

Pokud sis do 17.2. nepožádala o provedení ročního zúčtování (vyplněním a podpisem v prohlášení k dani - růžovka a doložením veškerých dokladů), pak zaměstnavatel ze zákona nesmí roční zúčtování provést! Proto Ti zřejmě poslali ten papír, aby sis mohla podat daň. přiznání. Teď pokud budeš chtít sraženou zálohu na daň zpátky, nezbývá nic jiného než zajít za mzdovkou zaměstnavatele a požádat o vrácení toho potvrzení a podat si přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák