Vrácení daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
154
16.4.14 12:29

Ale ja sice jsem nezamestnana ale v praci mi rikali ze mi dane udelaji ale porad mi nic neprislo tak si tam zavolam jak to dopadlo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
23.4.14 02:19

Hledam ochotnou maminku, co by mi dane prekontrolovala. At mi necha zpravicku + co k tomu vsemu potrebuje pro vypocet. Byla bych vdecna. Nezda se mi to od zamestnavatele. Od 25.11.2013 jsem na nemocenske, dokladala jsem dve potvrzeni z uveru. Tak neni mozne aby mi precd vracely jen 600kc? Dekuju mockrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.4.14 07:53

@Weruunkaa možné to je… pokud neuplatňuješ slevu na děti a nemáš spíš vyšší příjmy, tak není třeba z čeho vracet…
Jinak k tomu potřebuješ vědět, kolik celkem jsi měla hrubý příjem, jaké byly sraženy zálohy a jaké všechny slevy sis uplatňovala… každopádně si to sama můžeš lehce zkontrolovat podle výplatních lístků… už tam uvidíš, jestli ti byla sražena nějaká daň… na výplatním lístku by měla být uvedena celková vypočítaná daň, sleva na poplatníka a skutečně odvedená daň po slevě… a kdo uplatňuje děti, tak tam ještě bude mít vypsanou slevu na dítě a vyplacený bonus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16700
23.4.14 08:13

Ahojk, y ještě mi nepřišlo vrácení daní - DP jsem si podávala sama.

Do kdy to FU musi poslat? A muzu tam zavolat, zda mi něco řeknou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
23.4.14 19:37

@PetulaPl nejpozději 2.5. musí odejít z FÚ. Zavolat můžeš, s největší pravděpodobností uslyšíš, že termín je do 30 dnů od 1.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.4.14 13:49

@Regina Hero
Ja deti neuplatnuju. A prijem do listopadu jsem mela jak kdy 9200kc. Ja se v tom prave nevyznam. Je tam nejaky rozdil, kdyz jsem na nemocenske? Z banky mi posilaly z jednoho uveru tam bylo, nejakych pomalu 18tisic u druheho asik 5 tisic. Tak to by bylo maloo tech 600,a me to prislo uz v breznu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.4.14 13:54

@Weruunkaa tak to by těch 600 odpovídalo… plus mínus… přesně ti to neřeknu, ale to máš tak kolem deseti a půl tisíce hrubého, ne? Takže většinou ti daň vyjde plus mínus jako sleva na poplatníka, kterou jsi jistě uplatňovala (podepsala jsi to růžové prohlášení) a srazili ti jen pár korun navíc… za měsíce, kdy jsi na neschopence, se dań nestrhává… a ta potvrzení z banky ohledně úvěrů ve tvém případě uplatnit asi nešla, neměla jsi dost velkou dań, aby to bylo nějak poznat… do mínusu se daně nevrací, to jen v případě, že dostaneš daňový bonus na děti… u úvěrů to tak nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
28.4.14 15:22

Prosím vas muže exekučka vzít daně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2112
28.4.14 15:24
@kikinas píše:
Prosím vas muže exekučka vzít daně

jop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
28.4.14 15:26

@enyf Jako fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2112
28.4.14 15:30
@kikinas píše:
@enyf Jako fakt?

ano, předpokládám tedy, že myslíš vratky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
28.4.14 15:35

Jojo na složenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
5.1.15 09:51

Ahoj, jsem na zaměstnaná v současné době na nemocenské. Od února mám ještě Dohodu o provedení práce, kde je srážková daň 15%. Slyšela jsem, že si mohu zažádat o její vrácení. Je to pravda? Mám si zažádat u zaměstnavatele, kde mám DPP o nějaké potvrzení a to dodat do současného zaměstnání? Doufám, že někdo bude vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.15 10:09

@Mallorka Manžel měl při práci DPP a k ročnímu vyúčtování daní musel firemní účetní dodat potvrzení o přijmu od účetní z té firmy, kde měl DPP. Firma by ti měla to potvrzení dát automaticky, ale raději si to ohlídej.

• Citovat
  • Upravit
4535
5.1.15 10:11
@Anonymní píše:
@Mallorka Manžel měl při práci DPP a k ročnímu vyúčtování daní musel firemní účetní dodat potvrzení o přijmu od účetní z té firmy, kde měl DPP. Firma by ti měla to potvrzení dát automaticky, ale raději si to ohlídej.

díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák