Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@angelsface píše:
Jo, ale předtím jsem byla na ÚP, ale to by mi prý taky měli něco vrátit…
z podpory jsi žádnou daň neodváděla, vrátí ti maximálně do výše roční slevy na poplatníka jen to, co jsi skutečně odvedla finančnímu úřadu…
Ahoj, prosim mam par dotazu. V lednu jsem ukoncila RD a nyni v unoru jsem zamestnana na HPP. Mam narok na vraceni nejakych dani? Napriklad mam zivotko, vztahuje se na me jeste neco dalsiho? Proste temhle vecem nerozumim, diky za osvetu ![]()
@Lindii pokud jsi na daních jsi v loňském roce nezaplatila nic, není z čeho vracet
@Lindii pořád platí, že ti nemůžou vrátit z daní, které jsi neplatila
Co to znamená skutečně sražená záloha z příjmu na ř2 a pak ř.9+ř.10+ř.11??
To je částka, která byla sražená na zálohách na daň z příjmu.
Holky, jen se zeptám, nevíte náhodou do kdy musím jako zaměstnanec podat přiznání - už ho mám vyplněné doma, podávám si ho sama, upisuju hypo - je to do konce března? Díky
Vůbec nechápu.. Nevyužití základní slevy na poplatníka, to znamená co? Co když při tý slevě na poplatníka dosáhnu pouze, že mám 11 000 -24840, to pro mě znamená co?
A dále by mě zajímalo, co je úhrn vyplacených měsíčních daňových bonusů?
Jsem trochu v beznaději, není někdo, kdo by mi s tím daňovým přiznáním pomohl? ![]()
@angelsface
Tak zrovna tyhle věci jen (sčítáš) a opisuješ z potvrzení od zaměstnavatele, ne? ![]()
@angelsface my bychom Ti tady pomohly, to není problém, ale ty píšeš naprosto zmatené otázky! Máš od zaměstnavatele Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách na daň? Z něj jen opíšeš uvedené částky do přiznání. Pokud si stáhneš nějaký interaktivní formulář např. z idnes, zbytek ti spočítá sám.
@Hanula1212
Proč z idnes - umí to u ten oficiální - interaktivní PDF (má i nápovědu). Neřekla bych, že ten Idnesovej umí něco víc - protože to by tam musel mít jednu stranu:
sem zadejte obsah potvrzení od zam.
tady zaškrtejte co na vás platí (manžel/ka, děti, hypo apod.)… a to nemá.
Našla jsem na to appku na netu, ale má své chyby. Takže opravdu sečíst dohromady vše z potvrzení (jednotlivé řádky dohromady pokud jim má víc) a vyplnit.
@zvidavajanca já nepsala, že musí použít z Idnes, napsala jsem např. z Idnes. Jestli použije ten nebo jiný, to je její věc.
@Hanula1212
Jasně - ale přijde mi lepší použít oficiální než idnesácký. Sice tvrdí, že se na ně můžeme spolehnout, ale…