Vrácení daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
4.2.15 07:57
@a12 píše:
Tak to je parada holky, moc vam dekuju :hug: dovolenou jsem mela pred nastupem na MD :)

Nárok na ŘD vzniká i za dobu čerpání mateřské dovolené - to se pak řeší mezi ukončením MD a nástupen na ŘD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61092
4.2.15 10:41

@banitram aha :think: tak na to se poptam ale mam pocit ze mi nic vyplaceno nebylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.2.15 10:44
@a12 píše:
@banitram aha :think: tak na to se poptam ale mam pocit ze mi nic vyplaceno nebylo :nevim:

samo o sobě ti určitě nic nevyplatili, musela bys o to žádat a tak bys o tom nejspíš věděla… ale pokud sis před nástupem na MD vybrala celou dovolenou, tak asi nebylo co proplácet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61092
4.2.15 10:48

@Regina Hero vybrala a na MD jsem nastupovala v breznu tak si myslim ze nova naskocit jeste nemohla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 11:43

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, celý rok 2014 jsem zaměstnaná, můj plat je 20000 hrubého, měsíčně mi strhávaly slevu na dítě a od srpna jsem na nemocenské, nevím kolik by mi mohly přibližně vrátit na daních a zda vůbec. A slyšela jsem, že novinka je odepsat si z daní i roční poplatek za školku? prosím o radu. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
4.2.15 12:38

Zkus tady projít diskuze, je tady toho o tom spousta. Vrátit by mohli asi 15tis.Ale záleží ještě kolik si budeš uplatňovat toho školkovného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 12:44

Moc děkuji za odpověď, pročítala jsem si to, dočetla jsem se, že nemocenská není zdanitelný příjem, tím jsem pochopila, že mi budou daně vypočítavat asi jen za odpracované měsíce. Školkovné mi činí za rok 4950kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.2.15 12:50
@jennifer.r.g píše:
Moc děkuji za odpověď, pročítala jsem si to, dočetla jsem se, že nemocenská není zdanitelný příjem, tím jsem pochopila, že mi budou daně vypočítavat asi jen za odpracované měsíce. Školkovné mi činí za rok 4950kč

samozřejmě, že daně odvádíš jen z odpracovaných měsíců, ale sleva na poplatníka a na dítě a na školku se počítá za celý kalendářní rok, takže pokud jsi odvedla na daních více, tak ti to přepočítají za celý rok dohromady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 12:52

Moc děkuji za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
16.2.15 11:01

Dobrý den,
měla bych takový dotaz. Manžel v roce 2014 pracoval 10 měsíců a zbytek byl na ÚP. Daňové přiznání si dělá sám. Nevím jakou částku si může odečíst na poplatníka, manželku, dítě? Jestli je to celá částka nebo se to krátí k počtu odpracovaných měsíců?
Díky za odpověď.
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.15 10:31

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.Mohu si požádat o přiznání daní zpětně za rok 2013? V práci mi udělají jen za rok 2014. V roce 2013 jsem byla celý rok na RD a k tomu od července pracovala na DPP a od října na HPP. DĚKUJI :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
17.2.15 15:58

@pemata celá. Nekrátí se.
@jennifer.r.g ano, ale už jenom formou přiznání, které odevzdáš na FÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.2.15 10:20

Prosím je tady nějaká účetní, která by mně pomohla s vyplněním dan. priznání? Manzelovi se na to v práci účetní vykašlala s tím, ze si to má udělat sám a tak nějak si nevíme rady. Zasekli jsme se u rádku 72 a nevíme jak dál. Děkuji moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.3.15 12:32

vrácení daní

Dobrý den, potřebovala bych radu, od 1.1.2014 do 24.1.2014 jsem byla zaměstnaná, ten den jsem podepsala vypověd a 27.1.2014 jsem šla marodit, nemocenskou jsem měla do 11.2.2015.ještě jsem v částečném inv. důchodu, mám nárok na nějaky přeplatek? Příjem za leden 10384.-pojistné 3530.-děkuji moc za radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
24.3.15 12:58

Pokud bylo podepsané prohlášení, pak nebyla sražena za leden žádná záloha, takže ani není co vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák