Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pojistka - pokud jde o životní nebo důchodové pojištění, které splňuje podmínky, půjčka - pokud jde o hypotéku na bydlení a školka - pouze školkovné (bez stravy).
@Irena Kotolanová píše:Čím víc toho bude odečítat, tím víc se mu vrátí. Pokud máte školku, pojištění a hypotéku, tak bych tam určitě dala vše. Vrácená částka se právě bude odvíjet od výše těchto slev. U školky na jedno dítě je to tuším letos až do 9900 Kč a z ostatních daňových slev počítejte návratnost ve výši 15% z uplatněných částek.
@banitram Takže, stačí kdyz dá do daní, pojistku, půjčku a školku. Tak už by neco vrátit měli? Dekuji za odpovědi
Holky chodi sem nekdo…jsem na rodicaku…a delam papiry kde mi vyplaci 6000…mam i faktury…zajimali by me jak je to kdyz si udelam za rok dan. prizňani…na kazde dite prwj tak deset tisic…
Troch zmatený dotaz. Co Tě zajímá, jestli dostaneš bonus na dítě? Pro ten je potřeba mít příjem. Zkus trochu upřesnit.
Ahoj mohl by me nekdo zasvetit do vraceni dani? leden 2016 sem marodila unor vybrala dovolenou, pak na UP vedena pul roku, mesic zamestnana a po mesici stehovani pryc takze do konce roku sem byla pouze na brigadach… kamarad rikal at si zazadam o vraceni dani i kdyz sem vedena na UP ale znama tvrdi co bych danila kdyz sem nepracovala
mam dite, jsem samozivitelka a driv sem si danila pojistku a uver, ma cenu si vybehavat urady? musela bych jet cca 200km do predeslich zamestnani co myslite? diky za odpovedi ![]()
@Asitaknejak měla jsi příjem? pokud ano, tak zažádat můžeš… mmchdm, řešíš to skutečně včas - v práci se mají papíry podepsat do 15.2, což už bylo.. můžeš tam zavolat a nechat si roční příjmy poslat, daně si pak do konce března uděláš sama. mmchdm, brigády jsou též příjem, ne? pokud máš na sebe psané dítě a určitý výdělek, můžeš dostat aspoň to dítě jako bonus.
@Asitaknejak Baj oko by tipla, že to smysl nemá… i když možná jo, nevím kolik sis toho celkem vydělala - tedy peníze za dovolenou a pak všechny brigády a zda si u všech brigád měla podepsané to růžové prohlášení nebo ne. Chtělo by to vidět všechny výplatní pásky, pak se dá říct něco konkrétně. A jinak existuje věc jako telefon a pak instituce, které se říká pošta, takže není třeba jet pro 1 papír 200km.
Taky se v tom ztrácím ![]()
Pracovala jsem v roce 2016 do 21.11 poté neschopenka, která trvá i nadále. Budou mi něco vracet? Čistá mzda 15-17 tis. ![]()
@Kikkinka píše:
Taky se v tom ztrácím
Pracovala jsem v roce 2016 do 21.11 poté neschopenka, která trvá i nadále. Budou mi něco vracet? Čistá mzda 15-17 tis.
Jsem na tom víceméně stejne a také by me to zajímalo ![]()
@Kikkinka asi budou. Já byla na neschopence celý prosinec a na daních mi vrátili asi 800,–, ale od ledna už jsem zase v práci.
@Svistice
Ano, podepisovala jsem u zaměstnavatele už v únoru, děti, hypoteku atd neuplatnuji