Vrácení daní a nemocenská

Anonymní
16.7.20 12:09

Vrácení daní a nemocenská

Krásný den, potřebuji radu. Minuli rok od dubna až do listopadu (kdy jsem přešla na mateřskou ) jsem byla na nemocenské. Rizikové těhotenství. Daně jsem do dnes neviděla. Volala jsem s účetní ale ta jen že se na to podíva.14 dní a ještě se neozvala (říkala že mi vrátí max 60kc ) To jsem se ozvala, že je to nesmysl protože jsem na neschopence víc jak půl roku. Každopádně kam se obrátit pokud to v práci nevyřeší? A kolik vám vracely, když jste byly na neschopence. Žádné slevy nemám na daních. Dekuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65282
16.7.20 12:12

A ty sis o to vrácení daní zazadala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
16.7.20 12:15

Pokud sis nezadala tam máš smůlu. Těžko říct do kdy je (nebo byl) termín na podání daňového přiznání, že by jsi si je mohla podat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
16.7.20 12:16

A pozadala sis v praci o rocni zuctovani? Vyzadej si potvrzení zdanitelnych příjmu a udělej si přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.20 12:17

Ano, podepisovala jsem daně oni je v práci dělají za zaměstnance :)

• Citovat
  • Upravit
4126
16.7.20 12:22
@Anonymní píše:
Ano, podepisovala jsem daně oni je v práci dělají za zaměstnance :)

Co to jako znamená „podepisovala jsem daně“? Nejspis jsi podepisovala „prohlášení poplatnika“, ale „žádost o roční zúčtování“ je jiný formulář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
16.7.20 12:22
@JancaS84 píše:
A pozadala sis v praci o rocni zuctovani? Vyzadej si potvrzení zdanitelnych příjmu a udělej si přiznání.

Není už pozdě? Nebyl termín do 30.6. nebo to zase prodloužili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
16.7.20 12:24

@Nicole 1234 prodlouzili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
16.7.20 12:26
@Nicole 1234 píše:
Není už pozdě? Nebyl termín do 30.6. nebo to zase prodloužili?

Myslim, ze jo a i kdyby ne, da se tuším 3 roky zpětně. Zakladatelko požádala sis letos do 15.2. v zaměstnání o roční zúčtování za rok 2019?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
16.7.20 12:30
@Anonymní píše:
Krásný den, potřebuji radu. Minuli rok od dubna až do listopadu (kdy jsem přešla na mateřskou ) jsem byla na nemocenské. Rizikové těhotenství. Daně jsem do dnes neviděla. Volala jsem s účetní ale ta jen že se na to podíva.14 dní a ještě se neozvala (říkala že mi vrátí max 60kc ) To jsem se ozvala, že je to nesmysl protože jsem na neschopence víc jak půl roku. Každopádně kam se obrátit pokud to v práci nevyřeší? A kolik vám vracely, když jste byly na neschopence. Žádné slevy nemám na daních. Dekuji za odpověď

Jaky jsi mela celkovy hruby prijem za leden az brezen? Tusim, ze musi byt alespon sestinasobek minimalni mzdy. Nebo ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
16.7.20 12:43
@Anonymní píše:

A kolik jste na daních za ty 3 měsíce odvedla? To je to hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
16.7.20 12:44

Ano roční zúčtování jsem podepisovala. Uff oddychla jsem si, že si můžu zažádat z5.Počkám týden a potom zavolám účetní jak je na tom. Přeci jen jim ty peníze nenechám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
16.7.20 12:45

@cecetka 20500 hrubého jsem měla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
16.7.20 12:45

@cecetka to platí pro uplatnění daňového zvýhodnění, pro uplatnění základní slevy limit není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
16.7.20 12:46

@Cenarius To netuším, myslíš že bych to našla na vyplatnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák