Vracení porodného
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Seizdra píše: Úplně jednoduše. Porodný dostaneš/nedostanneš na základě příjmů obou rodičů, pokud jsou uvedeni oba, pokud jen matka, tak jen matky. No a pokud je někdo vyčůranej, a zapíše jen matku, která by třeba díky neschopence za posl. čtvrtletí na porodný dosáhla sama, bez otce, a otce zapsala až zpětně, oni to zkoumají zpětně a tím pádem i zpětně posuzují. Tím pádem, pokud jakožto pár na porodný nárok nemá, tak ho musí vrátitSamozřejmě to platí jen pro nesezdaný páry, páč u sezdaných je otec vždycky, že…
no a nemůžu tam zapsat jen otce a matku zatajit?
- Citovat
- Upravit
Já jak měla souběh minulého rodičáku a nové mateřské, tak jsem nehlásila nástup na druhou MD pracáku a přišlo mi cca 8 tis „navíc“ No šla jsem se udat sama
a ženská na pracáku se mne ptala, jestli to chci vrátit rovnou nebo na splátky, takže třeba je možný vracet na splátky i to porodné
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Citovat
- Upravit
@chatwenna já si myslím že takových případů bude u nás dost
já bych to nedělala, bych se v kuse klepala kdy mi na to příjdou a děsila bych se toho že by to po mě takchtěli všechno najednou vrátit
- Citovat
- Upravit
@ohýnek píše:
nedávno tu byla diskuze o tom, že když zatají otce, nenechá ho napsat do RL, jestli dostane porodný, že by ho tam za měsíc dva nechala napsat.Ale nevim jestli je to ta samá chytrolínka
A ještě nějakej jinej chytrák psal, že to jde obejít.. No jestli dala na její radu (pokud to je ta samá), tak jim to asi trochu nevyšlo, děvčicám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohýnek Hlavne mi to pripada dost ponizujici, kdyz mam doma zdraveho chlapa…
- Citovat
- Upravit
@ohýnek píše:
no a nemůžu tam zapsat jen otce a matku zatajit?
Rodím v dubnu, zkusím to!! ![]()
@Gina108 píše:
Já jak měla souběh minulého rodičáku a nové mateřské, tak jsem nehlásila nástup na druhou MD pracáku a přišlo mi cca 8 tis „navíc“ No šla jsem se udat sama![]()
a ženská na pracáku se mne ptala, jestli to chci vrátit rovnou nebo na splátky, takže třeba je možný vracet na splátky i to porodné
![]()
Nj, jenže víš jak to je. Máš dávat, chtějí hned, mají dávat, mají čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohýnek No prááávě… Dneska se přijde na sebemenší podvod (ty velký samozřejmě zůstávaj skrytý
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohýnek píše:
@Seizdra tak pak založ diskuzi jak to dopadlo
To si piš
Jo, bylo by teda hodně zvláštní mít v RL „Matka neznámá“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra néé, v mým případě jsem měla dávat já a oni byli taak hodný, že mi nabídli i splátkovej kalendář. To jsem teda čuměla
ale vrátila jsem to stejnak najednou, páč jsem se nechtěla srát s hlídáním nějakejch splátek. Já věděla, že ty prachy stejně budu muset vrátit, tak jsem je holt neutrácela, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
Protože aby na něj dosáhla neuvedla otce, udělala to až zpětně a samozřejmě se to zkoumá, tak na to přišli[/citaceJa take nemam uvedeneho otce a nikdo nic nezkoumal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
@Seizdra néé, v mým případě jsem měla dávat já a oni byli taak hodný, že mi nabídli i splátkovej kalendář. To jsem teda čuměla![]()
![]()
ale vrátila jsem to stejnak najednou, páč jsem se nechtěla srát s hlídáním nějakejch splátek. Já věděla, že ty prachy stejně budu muset vrátit, tak jsem je holt neutrácela, no.
Jo tááák… Hm, tak třeba proto, že to nebylo z tvé vyčůranosti ale jejich chybou??? Nevím, ta to musela dát najednou do měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ohýnek Ja znam jeden pripad, kdy dotycni nevahali jit k soudu, ze spolu jako nezijou, urcily se „alimenty“ a ona chodila po socialkach a dostala prispevky uplne na vsechno… Pritom on kamionak a vydelal petadvacet…