Vracení porodného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ohýnek
21.2.13 12:38

@Seizdra teoreticky ano, ale on je naživu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21848
21.2.13 12:44

@ohýnek Teď se vybízí napsat „škoda“, ale to by bylo ode mě hooodně hnusný :D Né, sranda :) Ale i ta teoretická možnost tu je, a´t chcem nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.2.13 12:46

@Seizdra stou škodou bych před pár lety souhlasila, teď už ne.Ale to by bylo na dlooooouhý vyprávění, který stále nemá konec :-D Ale chápu vtip :-)

• Citovat
  • Upravit
21848
21.2.13 12:52

@ohýnek Jsem ráda, že chápeš můj občas nepatřičnej humor :D Jo, máme toho v tomhle dost společnýho :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.2.13 12:54

@Seizdra nebal mě :-D

• Citovat
  • Upravit
21848
21.2.13 12:58

@ohýnek Sakra :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
21.2.13 14:01

@ohýnek tak to je ovsem hodne hruba ikonaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.13 17:08
@Anonymní píše:
Ahoj, máte nějaká zkušenosti s vracením porodného a jak to probíhá, kolik jsou eventuelní splátky? děkuju

myslim, ze je to na kazdem urade trosku jinak…nejradeji to chteji vratit do mesice a vse…nekdy jsou ochotni pristoupit i na splatky (ale treba jen na tri mesice)…takze ti tu asi nikdo nic poradne neporadi…musis jit proste na urad a pokusit se je umluvit aspon na nejake te splatce pokud to nedas na jednou ;)
pro ostatni chytrolinky -vim to, protoze jsem tam pracovala :P

• Citovat
  • Upravit
8523
21.2.13 17:24
@ohýnek píše:
Hele teď jsem na to přišla, já otce syna taky neměla v RL, dostala jsem porodný, héééč héééč. Ale já ho tam neměla, protože jsme se týden před porodem rozešli a nebyl schopnej se mnou oběhnout úřady. Po čase jsme se srovnali, ale opět na úřady nebyl čas, takže ho syn měl zapsaného až ve čtyřech letech a to už to nikdo nezkoumal.
Dovoluji si to napsat, protože to nebylo úmyslný ošulení, když jsem brala to porodný, byla jsem přesvědčená že budu sama.

Tak jestli máš dítě starší než čtyři roky, tak v tý době dostávali porodný všichni, ne? Takže to podvod nebyl. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
21.2.13 22:23

@PetraJ mám :-) aha, tak to mě nenapadlo :-) já po tom nijak nepátrala, jak to vlastně je, prostě jsem automaticky vyplňovala papíry co mi kde vrazili :-D

• Citovat
  • Upravit
288
17.3.13 18:30

@ohýnek
@Seizdra Tak ted sem narazila na tuto diskuzi :D ta chytrolínka sem byla jáá co se ptala na to porodný :jazyk: ale nakonec sem pochopila že je to blbost :jazyk: takže otec v RL je napsán.. takže toto sem já fakt nepsala :-O :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.4.13 21:01

Porodné - příjem podnikatelů

Chtěla bych se zeptat, nemáte náhodou někdo zkušenosti s tím, když je otec či matka podnikatelem? Dneska mi na úřadu práce řekli, že přestože se do nároku na porodné počítá kalendářní čtvrtletí před porodem, tak u podnikatelů je to jinak - musí se doložit daňové přiznání z předešlého roku a možná z toho ještě předtím. S přítelem už spolu nejsme, ale chtěla bych ho dát do rodného listu, ale po tom, co mi řekli, že jestliže on neplatí zálohy na sociální a zdravotní pojištění, tak je možný, že já porodný nedostanu, to dost zvažuju…zálohy neplatí, protože na to nemá a jeho čistý příjem je cca 3 tis. měsíčně - k tomu mi paní řekla, že u podnikatelů se určuje nějakej minimální příjem - právě pro případ, že jsou v mínusu nebo mají malej zisk…tak teda nevim. moc moudrá z toho nejsem… :nevim:
nemáte s tím tedy prosím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
29.4.13 21:18

@noisynka to by me taky zajimalo.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.4.13 21:21
@chatwenna píše:
@ohýnek Ja znam jeden pripad, kdy dotycni nevahali jit k soudu, ze spolu jako nezijou, urcily se „alimenty“ a ona chodila po socialkach a dostala prispevky uplne na vsechno… Pritom on kamionak a vydelal petadvacet…

vychcaný socky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasenakitty
29.4.13 21:33

@noisynka my jsme oba OSVČ ale jako vedlejší činnost a tak nám rozpočítali roční příjem dle daňového přiznání z minulého roku na měsíční

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat