Vracení porodného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
29.4.13 21:35

A proč vrací - přijmuli a neměli :?:.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
29.4.13 22:23

Klidne ho do rodneho listu dej, pak pozadas o vylouceni ze spolecne posuzovanych osob a nikoho jeho prijem nebude zajimat.

(potrebujes ale pravomocny rozsudek o uprave vychovy a vyzive ditete, kde se bude psat, ze nevedete spolecnou domacnost)

• Citovat
  • Upravit
949
29.4.13 22:37

@noisynka
kamarád byl osvč a započítali mu 12tisíc ikdyž tolik neměl :zed: prej to tak je, ale to jsou dva roky zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.4.13 23:46

Kamarádka mi před chvílí řekla, že jim počítali 10 tis.(3 roky zpět), ikdyž daňové přiznání bylo mínusové, protože prej by nikdo nepodnikal, kdyby neměl alespoň těch 10 čistého měsíčně…a vzhledem k tomu, že já jsem ještě podle zákona nezaopatřené dítě (student) tak se mi do příjmu počítá i výživné od rodičů a když to sečtu s těma 10 tis. tak překročíme ten 2,4 násobek…
@chatwenna ten rozsudek to by bylo asi na dlouho… když ho tam dám, tak možná někdy budu mít soudně daný alimenty (když bude mít příjem), ale myslim, že mi peníze bude dávat - když je teda bude mít (momentálně je všude zadluženej) i bez toho, aniž by tam byl a jak jsem tady četla o tom, že kdyby se s nim něco stalo, tak sirotčí důchod by malej měl mít - tak to by asi moc neměl, když na sociálce i zdrávce dluží za bůhví jak dlouho a jako osvč má přiznání nulový…ten sirotčí důchod co vim, tak se počítá taky z příjmů…
jinak teda ho do RL můžu kdykoliv dodat - s jeho souhlasem (v tom případě teda možná budu muset vrátit porodný)a nejsou prý potřeba žádné testy… ale zase nevím čemu věřit, na každym úřadě říkaj něco jinýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
30.4.13 08:40

@noisynka Tak za prve - pokud bude otec v rodnem liste a ty nebudes mit rozsudek o svereni do pece, muze si dite kdykoliv odvezt za hranice a nic s tim neudelas.

Pridavky na dite do sesti let jsou 500 Kč. Dokladas k nim prijem za lonsky rok. O ty penize prijdes, take se vztahuji ke 2,4 nasobku zivotniho minima.

Rozsudek o svereni ditete do pece jsem ja mela (pravomocny) na konci listopadu. Maly se narodil v zari.

Kdyz nemas rozsudek, nemusi ti davat ani korunu. A nikde se nedomuzes prava.
A kdyz nemas rozsudek, nemas pravo na vyzivne na neprovdanou matku.

Timhle stylem se taky muzes dozit toho, ze porodne budes vracet. Zadat o nej muzes rok zpetne, takze vymlouvat se na rychlost nasich soudu nemusis.

• Citovat
  • Upravit
31
30.4.13 10:23

Mě bylo řečeno, že se u podnikatelů počítá půlka průměrné mzdy. Což je měsíčně nějakých +/- 12000kč. Aby se nemuselo čekat na dokládání přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.2.16 11:29

Holky a nevítze jak je to za zapsáním otce po 2 letech? Otce v RKL zapsaného nemám, porodné jsem dostala, ale ted mám přítele se kterým čekám druhé mimi a chtěl by si napsat na sebe i první dceru. budu muset porodné taky vracet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
28.2.16 12:03
@Ulla píše:
Holky a nevítze jak je to za zapsáním otce po 2 letech? Otce v RKL zapsaného nemám, porodné jsem dostala, ale ted mám přítele se kterým čekám druhé mimi a chtěl by si napsat na sebe i první dceru. budu muset porodné taky vracet?

nee

• Citovat
  • Upravit
105
28.2.16 12:05

Ted jsem zjišťovala, přítel je OSVČ a nemá žádné výdělky…i přesto se mu počítá každy měsíc jakoby vydelal 12500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.2.16 12:13

@Nafrněná Děkuji, doufám že nebudu překvapená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.2.16 12:16

@Nafrněná Protože při zapsání vlastně bude muset říct že je biologický otec aby ho tam zapsali ne? Nebo aspoň souhlasit s otcovstvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7217
1.3.16 15:11

@Ulla Ale to víš že se může stát, klidně i po třech letech. Záleží jakým stylem to uděláš, jestliže ho tam jenom dopíšeš tak to může úřad odhalil a pokládat za podvod. Nicméně pokud by si přítel dítě adoptoval formální cestou nebude nikdo nic řešit.

Nevím jaká je promlčecí doba ale tuhle jedna (vím i jméno, není to „anonym“) paní vracela po roce a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16294
1.3.16 15:30

@Aletheia Promlčecí doba je tříletá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie