Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím,
vraceli jste někdy zboží v Asku? Koupili jsme malému stolek, složili, ale nevyhovuje. Psala jsem tam email, jestli stůl musíme rozložit, nebo můžeme vrátit složený a přišlo mi jen, že zboží můžeme vrátit pouze v původním obale.. to už přeci dávno neplatí, ne? Byla to už natrhlá krabice, museli jsme ji roztrhnout, aby jsme ty části dostali ven. Díky za každou zkušenost.
Tak na vrácení zboží není nějaký zákon, to je dobrá vůle prodejce.
@pikola mám za to, že je právě že zákona 14 denní lhůta na vrácení zboží bez udání důvodů. Všude se to tedy píše ![]()
@Macice13 píše:
@pikola mám za to, že je právě že zákona 14 denní lhůta na vrácení zboží bez udání důvodů. Všude se to tedy píše
To je při koupi přes internet.
@Macice13 píše:
@pikola mám za to, že je právě že zákona 14 denní lhůta na vrácení zboží bez udání důvodů. Všude se to tedy píše
to je pouze opravdu jenom při nákupu přes internet, takže pokud nakoupíš v kamenné prodejně, tak je to jen a jen dobrá vůle prodejce, a pokud máš krabici roztrhanou, tak bych to být já prodavačkou také asi nevzala zpět
, ANO TŘEBA LIDL, PENNY to můžeš vrátit do 30 dnů, ale opravdu každý prodejce = jiné obchodní podmínky ![]()
Tak mají v podmínkách že 30 dní, ale jen kompletní zboží
2.11 Zákazník má možnost zakoupené zboží vrátit do 30 dnů od převzetí zboží v případě, že předloží originál nákupního dokladu ke zboží a výrobek je vrácen nepoškozen a kompletní na sklad provozovny uvedený v čl. II bod 2.4. Prodávající si vyhrazuje právo zboží nepřevzít, pokud nebudou splněny uvedené podmínky.
Možnost vrácení zakoupeného zboží podle tohoto odstavce se nevztahuje na následující zboží:
výrobky objednané individuálně pro zákazníka tzv. na míru (zakázkově vyrobené)
ložní prádlo
nebalené matrace
květiny
výrobky z výprodeje a zlevněné zboží s vadami
Třeba IKEA bere i složené, ale jen za asi 70% ceny.
@pikola díky. Musela jsem ho složit, abych viděla, jak vypadá, měli v Asku jen obrázek. no uvidíme, jestli někdo má i osobní zkušenost.