Vrácení zboží e-shop

652
1.3.18 17:11

Vrácení zboží eShop

Ahoj holky, objednavala jsem z jednoho eShopu dětské knížky, jedna je objednána navíc (kamarádka ji nakonec nechce). Jak je to prosím s vrácením? Můžu vrátit jen tu jednu knihu? A co vše u toho musí být? Kdo pak platí poštovné?
A jak si říct o vrácení peněz, když jsem platila hotově? Napsat někam na kartičku číslo účtu? Děkuji moc ra radu, vím, že se ptám jak tatar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
1.3.18 17:15

Začni tím, že si přečteš obchodní podmínky daného eshopu a v nich je postup uveden - jestli to je nebo není možné a jakým způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.3.18 17:19

Vrátit můžeš i část objednávky, musíš k tomu napsat průvodní dopis, přiložit kopii faktury a hlavně si přečíst obchodní podmínky!

• Citovat
  • Upravit
27264
1.3.18 17:25
@Annci píše:
Začni tím, že si přečteš obchodní podmínky daného eshopu a v nich je postup uveden - jestli to je nebo není možné a jakým způsobem.

Přesně tak.
Vrátit můžeš i jednu věc do 14 dnů od převzetí zboží. Poštovné hradíš ty, pokud to nemají zařízený formou vrácenky, což zjistíš právě v obchodních podmínkách. Z jakého titulu by oni měli platit poštovné, když ty se rozhodneš, že knížku nechceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
1.3.18 17:34

Kontaktuj prodejce emailem a domluvte se na vraceni ;) popis svoji situaci a duvod, postovne budes hradit ale ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
1.3.18 17:45

Obchodní podmínky a třeba tam zavolat my většinou vilame jestli to můžeme poslat tak a tak většinou se tam dává faktura a číslo účtu asi taky a poštovné platíte vy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 13:56

vrácení zboží - dobírka

Oživuji, tady se ví skoro vše ;-)

Vrací se zboží, obchod má v podmínkách, že se zboží zpět nemá posílat na dobírku (tak jako dá se říci všechny e-shopy). Přesto kupující takto zboží posílá.

Nemáte radu, co s tím?
Navíc se jedná o přeshraniční obchod, takže ani netuší, jaká se požadovaná částka (přepočet a poplatky pošty).

• Citovat
  • Upravit
7228
26.9.19 14:07
@Anonymní píše:
Oživuji, tady se ví skoro vše ;-)

Vrací se zboží, obchod má v podmínkách, že se zboží zpět nemá posílat na dobírku (tak jako dá se říci všechny e-shopy). Přesto kupující takto zboží posílá.

Nemáte radu, co s tím?
Navíc se jedná o přeshraniční obchod, takže ani netuší, jaká se požadovaná částka (přepočet a poplatky pošty).

tak jediná rada je to nepřijmout ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 14:13
@welovefashion píše:
tak jediná rada je to nepřijmout ne?

Logické. Jako obvykle takový člověk vyhrožuje - zkouší.
Asi než radu jsem mohla napsat zkušenosti s takovými lidmi.

• Citovat
  • Upravit
7228
26.9.19 14:19
@Anonymní píše:
Asi než radu jsem mohla napsat zkušenosti s takovými lidmi.

pokud je v podmínkách vyslovně napsáno, že na dobírku vrácené zboží nepřijímáte, tak at si vyhrožuje, jak chce :-)

Já bych to takovému člověku už z principu nepřevzala, pokud se neumí slušně domluvit, tak smůla :-) já umím dělat kompromisy, a i je ráda udělám, ale vyhrožovat si nenechám, to by mě vážně spíš naštvalo :-)

Normálně bych mu jak kolovrátek na každý email nebo telefon okopírovala nebo přečetla, ten výňatek z podmínek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.9.19 14:22

Vyhrožovat může, ale ty ten balík nepřebírej. Pošli mu znovu podmínky pro odstoupení od smlouvy, ať se zařídí podle nich.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 14:31

Díky všem. Budu ráda za další připomínky.

• Citovat
  • Upravit
21091
26.9.19 14:31
@Anonymní píše:
Asi než radu jsem mohla napsat zkušenosti s takovými lidmi.

No spíš to zkouší protože asi nejste tak velký obchod ne? Pochybuju, že by něco na dobírku poslal do Alzy nebo na Mall. Max. muzes nabídnout, že to převezmete, ale s tím, že mu hodnotu dobírky odečtěte z částky, kterou byste vraceli. Ale ty asi nemluvím o poštovném nebo tak, že? Poslal na dobírku hodnotu toho zboží že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 14:49

@P4ja Po hodně letech končíme, jako neznalí se najdou vždycky. Není to jak odečíst, pokud zaplatíme dobírku.

edit. vrací vše a hodnota dobírky je přepočtena na CZK včetně poplatku poště navíc.

• Citovat
  • Upravit
22948
26.9.19 17:20
@Anonymní píše:
Oživuji, tady se ví skoro vše ;-)

Nemáte radu, co s tím?

Nepřebírat, jiná rada asi není :nevim: J eto v podmínkách, tak to není povinnost, ale jejich blbost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák