Vrácení zboží, sprostá prodavačka

Lilibeth
19.12.12 00:14

Neuznané vrácení zboží, sprostá prodavačka

Ahoj, potřebuji od vás poradit, co dál dělat.
Asi před 2 týdny jsme zjistili, že už opravdu nutně potřebujeme zábranu na schodiště. Jednu jsme si vybrali, zavolala jsem do obchodu, kam chodím pro dětské věci, jestli ji prodávají - ano, na objednávku.
Jela jsem ji tedy objednat, ale nebyla jsem si jistá, jestli k ní nebudu potřebovat ještě navíc nějaké ukotvovací příslušenství, tak jsem vyfotila schody, že to prodavačce ukážu. Prodavačka nevěděla, tak volala nějakému pánovi, od kterého zábrany objednávají. Ten řekl, že budu potřebovat ještě nějaké dva spešl úchyty na zábradlí. Objednala jsem a za týden si byla vyzvednout.
Dneska to manžel rozbalil a montoval a zjistil, že ty dva úchyty vůbec nepotřebujeme. Ani je nevytahoval z krabice. Vzala jsem je a jela vrátit.
Slečna prodavačka byla milá a začala semnou sepisovat vrácenku, v tom se přiřítila ta, u které jsem objednávala a začla prskat, že lžu, že jsem ty úchyty chtěla, ikdyž mi říkala, že je nepotřebuji, že mi peníze (1000 Kč) nevrátí, že jsem drzá sprostá lhářka atd. Takové chování jsem ještě nezažila, chvilku jsem koukala, a pak jsem ji poslala do pr..le s tím, že se nevidíme naposledy.
Chtěla jsem zaslat dotaz na Sdružení ochyny spotřebitelů (SOS), ale ukončili činnost a jsou v konkurzu. Takže teď nevím, co dělat.
Nemám důkaz o tom, jak probíhalo objednávání, ale vím, jak to bylo a jsem si jistá, že jsem v právu. Jenže jak z toho obchodu mám vymánit peníze? Tisícovka pro nás opravdu není málo :(
Co by jste dělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
19.12.12 00:18

Zkusila bych zavolat tomu chlapovi, co to prodává :think: :nevim: jestli by si třeba nevzpomněl, jak mu ta prodavačka volala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
19.12.12 00:19
@Lilibeth píše:
Ahoj, potřebuji od vás poradit, co dál dělat.
Asi před 2 týdny jsme zjistili, že už opravdu nutně potřebujeme zábranu na schodiště. Jednu jsme si vybrali, zavolala jsem do obchodu, kam chodím pro dětské věci, jestli ji prodávají - ano, na objednávku.
Jela jsem ji tedy objednat, ale nebyla jsem si jistá, jestli k ní nebudu potřebovat ještě navíc nějaké ukotvovací příslušenství, tak jsem vyfotila schody, že to prodavačce ukážu. Prodavačka nevěděla, tak volala nějakému pánovi, od kterého zábrany objednávají. Ten řekl, že budu potřebovat ještě nějaké dva spešl úchyty na zábradlí. Objednala jsem a za týden si byla vyzvednout.
Dneska to manžel rozbalil a montoval a zjistil, že ty dva úchyty vůbec nepotřebujeme. Ani je nevytahoval z krabice. Vzala jsem je a jela vrátit.
Slečna prodavačka byla milá a začala semnou sepisovat vrácenku, v tom se přiřítila ta, u které jsem objednávala a začla prskat, že lžu, že jsem ty úchyty chtěla, ikdyž mi říkala, že je nepotřebuji, že mi peníze (1000 Kč) nevrátí, že jsem drzá sprostá lhářka atd. Takové chování jsem ještě nezažila, chvilku jsem koukala, a pak jsem ji poslala do pr..le s tím, že se nevidíme naposledy.
Chtěla jsem zaslat dotaz na Sdružení ochyny spotřebitelů (SOS), ale ukončili činnost a jsou v konkurzu. Takže teď nevím, co dělat.
Nemám důkaz o tom, jak probíhalo objednávání, ale vím, jak to bylo a jsem si jistá, že jsem v právu. Jenže jak z toho obchodu mám vymánit peníze? Tisícovky pro nás opravdu není málo :(
Co by jste dělaly vy?

já bych si nechala zavolat hlavní vedoucí nebo bych volala přímo někomu víš( ředitel obchodu, manažer) já pracovala v obchodě a když přišla na nás stížnost, tak jsme to museli vysvětlovat. 8o ale že tě nazvala lhářkou je teda síla, to bych si líbit nenechala v žádném případě. Nebo mě pak napadlo, vyčíhnout si chvíli, kdy tam baba nebude a sepsat reklamaci s někym jiným.

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
19.12.12 00:19

Bohužel vůbec nevím, kdo to je nebo z jaké firmy. A oni mi to asi neřeknou :,(

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
19.12.12 00:20

@bara 1 Jenže ta konkrétní prodavačky byla vedoucí obchodu. Zkusím zjistit, kdo je majitel.
A po tom tóču si už žádná z nich netroufne mi to vzít zpátky.

• Citovat
  • Upravit
26093
19.12.12 00:21

Jinak co bych udělala já osobně by bylo to, že bych tam poslala manžela… :oops: Jsem srab a takovýhle věci nerada řeším… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
19.12.12 00:21
@Lilibeth píše:
@bara 1 Jenže ta konkrétní prodavačky byla vedoucí obchodu. Zkusím zjistit, kdo je majitel.
A po tom tóču si už žádná z nich netroufne mi to vzít zpátky.

tak to je síla! to jí nenech nijak projít, ta tam vůbec nemá co dělat, ta by měla jít prodavačkám příkladem a ne se chovat jako kráva. Nepomůže tam vzít ještě manžela a udělat na ní bububu?

• Citovat
  • Upravit
2282
19.12.12 00:22

A co se obrátit na toho pána kterému volala? Zkusila bych zjistit na internetu dodavatele těch zábran, pokud by si tedy hovor pamatoval a byl ochotný to dosvědčit, tak bych to oznámila někomu nadřízenému oné prodavačky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
19.12.12 00:22

Já si nejsem jistá, ale myslím, že ti ty peníze fakt vrátit nemusí :nevim:. Nicméně kdyby byla co k čemu, tak se může domluvit s prodávajícím, ten by jí určitě vyhověl. Ale to její chování :nevim:, nechápu.

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
19.12.12 00:24

@Hanullka Jasně, kdybych opravdui ty zábrany chtěla i přes to, že by mi říkala, že je nepotřebuji, tak bych na vrácení peněz asi nárok neměla. Ale pokud mi prodavačka, která má o zboží, které prodává, řekne, že si to mám dokoupit, jinak mi zábrana držet nebude a přitom mluví nesmysly, tak je to její chyba a měla by to uznat a peníze vrátit.

• Citovat
  • Upravit
2282
19.12.12 00:25

Tady je odkaz na stránky d-Testu, kde je tel. číslo na kterém by ti měli poradit, jak se bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
@kate02 píše:
Jinak co bych udělala já osobně by bylo to, že bych tam poslala manžela… :oops: Jsem srab a takovýhle věci nerada řeším… :oops:

V naší rodině je srab manžel a po té „ostudě“ bych ho tam nedostala.

• Citovat
  • Upravit
bara 1
@Hanullka píše:
Já si nejsem jistá, ale myslím, že ti ty peníze fakt vrátit nemusí :nevim:. Nicméně kdyby byla co k čemu, tak se může domluvit s prodávajícím, ten by jí určitě vyhověl. Ale to její chování :nevim:, nechápu.

peníze musí vrátit do 24 hodin po zakoupení výrobku( teda my to tak měli) a pokud je zboží nepoškozené paní vedoucí by jí správně měla nabídnout, ať si vybere něco jiného v té hodnotě. Ale přeci jen, když to nebyla chyba kupující, ale jejich tak by mohli vyjít trochu vstříc.

• Citovat
  • Upravit
Hanullka
19.12.12 00:26

@Lilibeth To by měla, máš pravdu. Taky by mě to naštvalo, mrcha jedna :pocitac:. Tak zkusit jejího nadřízeného, nebo je to majitelka?

• Citovat
  • Upravit
Lilibeth
19.12.12 00:26
@tehuzu píše:
Tady je odkaz na stránky d-Testu, kde je tel. číslo na kterém by ti měli poradit, jak se bránit.

Děkuji, zítra zavolám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák