Vrátí se?

272
6.6.12 10:27

Vrátí se?

Ahoj, jsem tu, protože už sem chodím víc než rok, radíte mi a skvěle! čtu deníčky, pročítám diskuse…jsem tady ráda.
Teď ale prožívám doma peklo a tak jsem opět tady a prosím vás o radu, názory, jakékoliv!
Je to pět měsíců co se nám narodila malá Sofie, je to štěstíčko, nejvíc na světě. Byla plánovaná, chtěná. Před dvěma měsíci mi však můj přítel řekl, že se dusí a odešel. Achjo! Měsíc jsem ho přemlouvala - ano dělala jsem ze sebe šílenou rohožku, plakala, přemlouvala, tak fyzicky to bolelo! Byli jsme spolu téměř 4 roky, byla jsem ta nejšťastnější holka na světě…
Náš problém byl v tom, že chodil velmi často do noci (do rána) ven s tím, že chodí na obchodní večeře, tvrdil, že to změní, ale bylo to spíš horší a pak už se to sešlo všechno se vším. Je vysoko postavený, mimochodem, já ho k tomu dokopala tenkrát, když váhal, jestli to má vzít. Měl nula na účtě když jsme se seznámili. Teď má peníze, úspěch, postavení… a já si připadala poslední dobou jak zelená vdova - chlap věčně v práci a já doma s těhotná a pak s dítětem.
Ano, měli jsme krizi - ale říkám si, kdo jí nemá po narození dítěte a po 4 letech vztahu. Nicméně problémy jsem chtěla řešit, rozhodně pro mě nebyl důvod k rozchodu.
Vím, téměř jistě, že nikoho nemá. Chodil po týdnu za malou, já ho přestala přemlouvat. Psal sms jak se máme, jestli něco nepotřebujeme…A…Teď po těch dvou měsících přišel s tím, že mě miluje, už neuteče, chce se vrátit. Ve chvíli, kdy už jsem se jakžtakž dávala dohromady.
Já mu do náruče nevlitla, řekla jsem ano, taky moc chci, ale teď se bojím, moc jsi mi ublížil, pojďme na to pomaleji. Miluju tě a těším se, že zas budeme pár, rodina…
A co on? Druhý den mi napsal email (!) , že vidí, že jsme každý jinde a že už spolu nemůžeme být. Zase jsem se začala těšit, věřit, všechno bych mu odpustila… a tohle pro mě byla rána. Zase jsem mu psala, jak ho miluju, ať se vrátí. Nic.
Je to váha, vždy byl…ale není tohle moc?
Myslíte, že se ještě vrátí? Všichni mi říkají, ať ho nechám a začnu žít sama. Ale mě to zas nejde. Prožívám peklo, opět.
Rozhodla jsem se ho nechat být, než se ozve sám kvůli Sofí, ikdyž jsem mu teda včera ve vzteku po jeho mamince vzkázala, že ho nechci už nikdy vidět. (Byla u mě jeho matka, protože jsem se hroutila a bála se o malou, abych jí zvládla), ona asi stejně stojí na jeho straně, pochopitelně. Já jí taky ve vzteku řekla spoustu věcí o něm co jsem tak nemyslela.. a ona mu to samozřejmě řekla…
Teď si říkám, nechám ho být. Budu žít svůj vlastní život. Možná se mu začne zase stýskat, uvědomí si to… je to možné? Myslíte, že se vrátí? Takhle bez podrobností, jen tak ve zkratce, holky, co si o tom myslíte?
Ano, chci slyšet, že se vrátí. Ale zároveň si uvědomuju, že přeci nechci žít takhle…
Uvítám každý názor, radu, zkušenost… Díky moc!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1580
6.6.12 10:32

Evianko,těžko říct, co se mu honí hlavou. Když jsem se rozcházela s ex, tak jsem měla stejné myšlenky jako ty. Chtěla jsem, aby věděl o co přišel a aby přilezl zpět po kolenou. Ano uvědomil si o co přišel, ale já už ho pak po 3 měsících nechtěla. Prosím tě, nenech se takhle ponižovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
6.6.12 10:34

Evianko,

mozna, ze se vrati, mozna ze ne, kazdopadne to vzdy bude SLEPENY HRNEC, ktery vzdycky tece a nakonec znovu rupne. Ja na slepovane vztahy neverim a tak bych se radeji snazila pres to dostat ted, nez opet a znovu za par mesicu, let … bolet to asi hrozne moc bude a uz boli, ale cim drive to zacne, tim drive to odezni a bude dobre, uvidis. Zaslouzis si byt na 100% stastna a ne na mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
6.6.12 10:45

z vlastnej skusenosti: myslim si, ze ma inu a k Tebe sa chce/nechce vratit, podla toho, aky je ten vztah s nou.

ako pise @Vichrice ked sa na to vykasles a nebudes riesit a on sa bude chciet vratit, tak prides na to, ze uz onho vlastne nestojis. skus sa sustredit na seba a na malu a planovat si vlastny zivot. on je skutocne inde. ale nie je to Tvoja vina. bude lepsie. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
6.6.12 10:46

Myslím, že jsi měla velice rozumný požadavek s tím jít na to pěkně od začátku a pomalu. On to chce vrátit, jako by se nic nestalo a když jsi na to okamžitě nepřistoupila, tak hned hodil zpátečku. Obávám se že buď se vrátí, ale nic se nezmění a pokud budeš změnu chtít tak zase uteče. Možná je to ten typ co před každým problémem zdrhá, nevím, neznám ho, ale na tom novém a pomalém začátku bych trvala. Zkus nečekat, jestli přijde nebo ne. Začni si žít jako by už se vrátit neměl. Tím nemyslím nového přítele, ale nové kamarády/ky, vlastní koníčky, Nová místa kam chodit s malou na procházky. Prostě se zařídit po svém. Když se vrátí a bude chtít změny, tím líp, když ne, však si umíš poradit. A víš co se říká: „Ženská vydrží víc nez člověk“. Džím pěsti a nenech po sobě šlapat.

• Citovat
  • Upravit
233
6.6.12 10:57

tady Ti nikdo neporadí, můžeme tu psát jen svoje zkušenosti a svoje domněnky, které nejsou přenosné. Snad jen, že obecně se říká, že slepené už nedrží a to platí… Můj ex na mě taky pořád házel ramena a byl „silný“, až jsme se rozešli. Trápila jsem se kvůli tomu několik let, máme syna. Hodně jsem stála o jeho návrat, až zkrátka přišla chvíle, kdy jsem praštila pěstí do stolu - a dost, jak žiju a jak chci žít? Jsem svobodný člověk a jak to bude dál záleží jen na mě! Rozhodla jsem se a s rozhodnutím přišla úleva. Jsme od sebe 14let, taky si něco přeskákal a nedávno se přiznal, že dodnes lituje našeho rozvodu a kdyby to bylo jen trochu možné, pokusil by se o návrat. A můj současný život - jsem šťastná. Přeju Tobě a Tvojí děvčičce moc síly a uvidíš, co teď černé a smutné se zdá, v radost se obrátí. Máš to pevně v rukou :kytka: Ještě jedno malé moudro (nevím z čí hlavy), na dno prej padáme proto, abysme se od něj mohli odrazit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.6.12 10:58

@Evianka jo, klasika, ženská ukáže nezájem a hned se chlap snaží a jakmile dosáhne svýho - tj. ona projeví zájem, tak už je zase na koni. Vrátí, nevrátí, ty chceš někoho, kdo tě takovýmhle stylem kopnul do zadku?
Máš jedno dítě, podle toho, jak píšeš, tak mi přijde, že jsi ještě mladá. Soustřeď se na malou a jednou se ukáže někdo, kdo se nedusí, kdo netráví celé noci v tahu (mmch ta jistota, že nikoho nemá - nikdy nemáš jistotu, pokud tráví noci pryč, tak jak by ses to asi dozvěděla) a bude mít rád tebe i malou a nevykašle se na tebe jen proto, že by se měl začít chovat zodpovědněji a míň jak sobec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
6.6.12 11:23

Holky, děkuji, máte svatou pravdu… Jen prostě, já ho chápu, vím, že každý vztah když dojde do krize tak není to vina jen na jedné straně… Ale to, že utekl, už je jeho fejk… No mladá, je mi 30, tak je to zas takové mládí už taky není…
Jen prostě, byli jsme štastní a já si dokola říkám, co můžu udělat proto aby jsme zas šťastní byli…
Mě asi není pomoci. Všichni kolem mi říkají, že se na něho mám vykašlat a přestat se trápit a ano ponižovat. Jenže kam se ztratila ta drsňačka co jsem byla než jsem ho potkala? Zkrátka jsem se zamilovala a celou dobu, každý jeden den jsem prostě byla šťastná.
Asi se v tom potřebuju trochu šťourat, musí to ven, je to jakási forma terapie nebo co…
Jen, opravdu do funguje tak, že když ho nechám být, tak zas začne mít zájem a možná začne uvažovat o zmněně a o tom, že by to bylo zase fajn s námi? Znáte někoho takového?
Zkrátka to bolí, každý den, každou vteřinu a nepřestává to… Stýská se mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.6.12 11:24

ahojky, můžu se zeptat kolik je jemu a tobě? nevím, ale přijde mi, že to nemá v hlavě vůbec srovnané, takhle se přece neutíká od odpovědnosti. jednou si to určo bude vyčítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
6.6.12 11:30

Mě 30 a jemu o dva víc… ano, chová se jak puberťák, ale nechovám se já tak taky? Teď právě ano… vím to. Já to vím. Zkrátka mi vážně není pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
6.6.12 11:35

Bolest prostě musí přebolet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
6.6.12 11:44

Určitě to tak funguje, že jakmile bude cítit, že mu unikáš, že tě nemá jistou, tak tě začne lovit. Problém je ovšem v tom, že jako lovec a kořist nemůžete žít věčně, zvlášť ne pokud u toho máte zajišťovat klidné a harmonické rodinné prostředí malému dítěti.

Já bych se začala soustředit na svůj život bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
6.6.12 11:55

podle toho co pises,jsi Ty moc hodna,coz neni dobre a on mozna nekoho ma,tak to proste na me pusobi,myslim si,ze si ho idealizujes

• Citovat
  • Upravit
272
6.6.12 11:59

JJ… no ono to se mnou taky asi není úplně lehké.
Asi čekám, že mi tady někdo napíše, že to bude dobré, vrátí se a bude všechno fajn, že mi někdo poradí, jak to udělat, aby se vrátil.
Ale chápu, že nikdo se zdravým rozumem mi to napsat asi ani nemůže…
Holky děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamina Janina
6.6.12 12:04

Evianko, pokud skutečně nemá vážný vztah nebo si nechce jen tak užívat s mladými kočičkami, tak se k vám vrátí, ale jak už tady padlo několikrát, rozbitou vázu sice slepíš, ale na poličku už si ji nikdy nevystavíš.
Nejsem zastánce vzdávání boje, zvlášť, když jsou děti, ale to, že odejde od maminky malého děcka, že se dusí…no mokrým hadrem po tlamě by si zasloužil! Chlapec je evidentně nevyzrálý a pokud bych jej vzala zpět, tak by to nebyl on, kdo bude diktovat jak bude rodina fungovat, ale já. Žádná ultimáta, ale měl by vědět, o čem rodinný život a je, že to není jen o tom, že má vyžehlené košile ve skříni a teplou večeři na stole. Pokud ty podmínky nepřijme, ať jde, to není chlap, který by ti byl v životě oporou a budeš mu dělat akorát posluhovačku. Život je moc krátký na to, abychom ho ztráceli s těmi, kteří si nás nezaslouží. Věř mi, že pokud tohle nebyl on, tak ten pravý někde čeká. Každopádně, druhou šanci si zasloužíme každý, ale za určitých podmínek, které bys měla diktovat ty. Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky