Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
přímo v téhle situaci jsem nebyla, tak nevím, jestli jsem oprávněná radit, ale vím, jak bolí nevěra!!! já bych to rozhodně neodpouštěla a trvala na ukončení přátelství, není to přehnaná žárlivost. Poradnu bych možná vyzkoušela, ukáže se tam, s jakým úmyslem to navrhl…ale to, že se někde tajne scházejí, jak jsi v práci mluví samo za sebe…a že k sexu ZATÍM nedošlo není omluva, kdybys na to nepřišla, tak byy k tomu třeba jednou došlo, otázkou je, jestli se mu dá znova věřit…já se svou povahou bych asi nevěřila ![]()
Píšeš, že chce poradnu a přitom si „kamarádku“ zachovat. Tak s tím určitě nesouhlasíš ![]()
Je třeba si ujasnit, stanovit pravidla-podmínky, pokud oba stojíte o udržení vašeho vztahu. A čím dřív tím lípe.
Máš to určitě v hlavě srovnané, podle toho, jak píšeš ![]()
Držím pěsti a posílám hodně síly ke zdárnému vyřešení ![]()
Nie som si celkom ista ako funguje moj manzel nemluva, ale moj otec vychvaloval mamu kade chodil, mama vsetko vedela, vsetko dokazala. A hoci je u mna nevera konecnou a nech si ide tam kde sustol, tak aj to ze ma ohovara by znamenalo ukoncenie vztahu, a to z jeho strany. Uz viem ze by som asi bojovala a snazila sa to zachranit, ale rovnako uz viem, ze ked to chlap v sebe ukonci, tak ma zenska smolu ![]()
Já jsem byla v podobné situaci asi tak před třemi dny! Zjistila jsem že manžel si píše s mě neznámou holkou, psal jí tam že ji potřebuje, a že se z práce staví. Naštěstí pro mě to dopadlo dobře, protože to bylo ve skutečnosti jinak. Znají se už dlouho a nic spolu neměli, jen si povídali, taky mám takového kamaráda. My jsme to probrali a uznal že mi o ní měl říct, mě zklamalo hlavně to že problémy řeší s někým jiným než se mnou. Ale ty to máš trochu jinak. Určitě bych mu tu kamarádku netolerovala, jak je psáno výše, pokud s ní něco neměl tak nikde není psáno že k něčemu nedojde, pokud mu na tobě záleží tak to s ní ukončí, i když se budou v práci setkávat. Pokud sám chce jít do poradny tak to neřeš a jděte, určitě to neublíží a myslím si že se o něm aspoň něco dozvíš..
A jak říkáš, nějaký úlet nevěra by se dala skousnout líp než když tě někde pomlouvá. Pokud s tebou má problém tak ho má řešit s tebou a ne s někým jiným. Ale je fakt že tohle chlapi moc nedělají. Aby se nemuseli doma hádat tak to řeší jinde, ale právě v tom by vám mohla ta poradna třeba pomoci. A možná to řekl jen proto abys mu věřila a bude se divit když budeš souhlasit, že tam zajdete.
Kamarádku si chce zachovat a tebe poslat do poradny? To je fakt drzost… pokud by se to mělo zkusit dát znovu dohromady a ty mu odpustit, tak bych určitě trvala na ukončení kamarádství, pravděpodobně za cenu toho, že jeden z nich by musel z práce odejít. Jinak si fakt neumím představit, že se to snažíme slepit v poradně a on se s ní dál vídá… nevím, zda by někdo mohl za takové situace věřit a ubránit se podezírání. Každopádně držím pěsti!
Nenech se dál ponižovat tím, že si ji chce zachovat jako kamarádku. Ublížil ti a ještě si bude diktovat podmínky? Ty jsi v pozici, kdy by jsi si měla určovat podmínky. Dej mu nůž na krk, buď to rezolutně ukončí ( když jsou spolu v práci, je to o to horší ), nebo ať si sbalí věci a jde. Vím, že ve vztahu s dětmi je to horší, zažila jsem něco podobného, ale manžel měl pokoru a vše utnul, i sám chtěl. Posílilo mě to natolik, že jakmile by se to podruhé opakovalo, sbalila bych mu věci a nazdar. Mám právo na to, aby ze mě druhej nedělal blbce a taky děti potřebujou pohodu doma a ne nešťastnou mámu.
Přeji hodně sil, vím jak to bolí a jak se člověk cítí zraněný. Drž se! ![]()
Tak poradnou nic nezkazíš, ne? Rozum máš vlastní - uvidíš, co poradí, když se ti to nebude zamlouvat, tak se tím řídit nemusíš. A ještě budeš působit jako vstřícné děvče, ochotné domluvě. Kdo ví, třeba budeš překvapená, že „usměrní“ jeho ![]()
Asi bych odešla… k čemu to je.. raději bych byla sama, než takové trápení. Zažila jsem něco podobného, myslím, že to svědčí o problémech ve vztahu a o tom, že to nefunguje. A fungovat už nejspíš nebude.
Takhle radikální to být asi nemusí. Nejdřív je snad třeba hledat nějaké řešení, pokud možno v klidu, a ne hned vzít nohy na ramena a ukončit to.
@Monica0 píše:
Takhle radikální to být asi nemusí. Nejdřív je snad třeba hledat nějaké řešení, pokud možno v klidu, a ne hned vzít nohy na ramena a ukončit to.
Souhlas. Vždy je lepší, pokusit se najít řešení akceptovatelné pro oba, třeba i za pomoci poradny ![]()
@Katrinka píše:Souhlas. Vždy je lepší, pokusit se najít řešení akceptovatelné pro oba, třeba i za pomoci poradny
promiň, ale po rozvodu s tím nesouhlasím!!!!! upřímně neznám nikoho, kdo by vztah slepil a vydrželo to napořád aniž by se jeden obětoval a hodně trápil!!! nezapomeň, že čas utíká a je zbytečné ho ztácet se špatným mužem!!!!! Rozmysli si to, jestli ti to za to stojí!!!!!!!!!! Já přišla o dost let života a zbytečně, v tuhle dobu už jsem chtěla mít dítě, spokojenou rodinku, ale odešla jsem pozdě, ztratila čas, musela začít odznova!!!!!
snad pochopíte anonymitu…
Nevím moc kde začít ..předem se omlouvám, asi to bude delší, jsem z toho hodně špatná.
Přišla jsem na to, že manžel delší čas udržuje intimní kamarádství s kolegyní z práce…byli jsme přátelé všichni, tedy naše rodiny…alespoň se zdálo (máme malé děti)…
Našla jsem korespondenci, vím číst jsem to neměla…jenže když máte podezření (takovéty střípky mozaiky, co postupně zapadají…) a najednou na vás vypadne tohle a hned první, co vás uhodí do očí jsou zmínky o vaší osobě…výsměvné,..domlouvání o tom, kdy budou mít na sebe čas (kdy jsem v práci atd…)…
přijdu si zraněná, s kudlou v zádech, krvácející…
někdy bych si nemyslela, že je manžel něčeho takového schopen…
Sex tvrdí, že v tom nebyl, ale nevím jestli dokážu věřit, ..upřímně mě tohle propírání mojí osoby a našeho vztahu jimi dvěma přijde daleko horší než třeba náhodná nevěra…
Zažil jste někdo, jak jít dál…jak začít věřit…
On chce poradnu…nevím zda souhlasit…přijde mi že jen proto, aby usměrnil mě, že zbytečně žárlím, oni jsou nevinní…a aby psycholog domluvil mě…
Zažil jste někdo něco podobného…jak z toho ven…
Já bych chtěla, aby jí odstřihnul, což on rezolutně odmítá (né že by to dokonale šlo, jsou v práci v pozici nadřízený podřízená), chce jí zachovat jako kamarádku…a mě tím pádem zraňuje ještě víc…