Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neboj se samoty, já jsem si myslela to samé. Pořád si v duchu říkej ať se s ním rozejdeš a nebolí tě to. Zdá se to taková „dětská rada“, ale funguje. Jen to musíš chtít ze srdce. ![]()
Furt si říkám že je to druhá míza (hormony) a touha po svobodě, že není možné aby se takhle najednou změnil. Vůbec nekomunikuje (bydlí na ubytovně) ani se synem. A že se vzpamatuje.
Ale možná se přetvařoval (roky), protože si se mnou pohodlně žil. A nyní ho to přestalo bavit.
Já chci aby se vrátil - z lásky a z přesvědčení. Pokud ne, chci abych dokázala přežít rozchod a nezbláznila se. Pavel radí vyčkat. Já čekám a jsem na tom fakt mizerně. Mlátí se to ve mne. Furt všude čtu ať jsem shovívavá k jeho druhé míze, že to pak bude opravdu dobré, ale pak si říkám že to už asi není možné a nevrátí se i proto, že se bude stydět. Syna opustil i když je nemocný (LMO), miloval ho a neozval se mu, šel za svobodou.
Ta jeho kolegyně je zadaná a hraje si s ním - bojím se že se vrátí až ho vykopne, nebo až zjistí že to má doma pohodlnější. Já nevím. Už měsíc a půl jsem zoufalá, přišlo to jak blesk z jasného nebe.
Ahoj, tak to ti asi opravdu nezbývá než vyčkávat. Kdyby jsi měla jasno v tom, že už ho nechceš bylo by to jednodušší. Ale rozumím ti a přeji ti, ať to pro tebe dobře dopadne. ![]()
Napíšu to naprosto na rovinu tak, jak to vidím já. Možná to bude znít krutě, ale je to upřímné.
Podle mě se vrátí a ještě moc rád. Chlap v jeho věku bez jakéhokoliv zázemí s platem 9000 nemůže imponovat žádné normální ženě a dlouhodobě nedokáže vyžít ani na té ubytovně. Otázkou je, zda o takovýto návrat budeš stát. ![]()
Káťo napsala jsi to teda trefně. Právě toho se děsím. Mlátí se ve mne láska, sedmnáctileté manželství, syn, strach že budu sama… Než se zamiloval, bylo to super. Já bych chtěla aby se vrátil a zapracovali jsme na manželství, ale řekl, že už ke mne nechce, že by se vrátil nanejvýš kvůli synovi - a ani to nechce, že chce svobodu a zkusit něco jiného. Je pryč šest týdnů. Měsíc se rozmýšlel jestli se vrátí a pak řekl že ne.
Nastoupil po 10 letech do práce a protože je hezký sympaťák, holky ho tam obletují a do jedné se zabouchl. Tak, že odešel od rodiny i když s ní (zatím) nemůže žít (ona má bohatého staršího přítele). Je dvakrát rozvedená a o 10 let mladší.
Vůbec bych na něj netlačila. Ty se bez něj obejdeš. Vím, že je to složité, ale co kdyby ses pokusila poznat někoho nového? Nemyslím hned s někým začít chodit, ale udělat si třeba profil na seznamce, pokecat si s jinými lidmi, zvednout si sebevědomí, občas s někým někam zajít. Přišla bys na jiné myšlenky, poznala nové lidi, třeba časem zjistila, že ten tvůj není zase až takové terno…
Je to pořád lepší, než sedět s očima na dveřích, zda se nevrací…Jeho návrat teď stejně ovlivnit nemůžeš, resp. nejlepší, co můžeš udělat, je nedělat nic, nekontaktovat ho… Tak bych se vrhla tímto směrem.
Neboj, i když je to hezký sympaťák, tak sponzorku mu žádná chtít dělat nebude…
Káťo nekontaktuji ho. Ani on mne. Nedělám nic.
Na jedné seznamce jsem, ale nic moc. Do aktivit se nutím. Nejvíc mi pomáhá četba takovýchto diskusí. A tato, ve které mi píšete.
Je děs, když si představím, že se vrátí jen proto, že ho sponzoruji (celé manželství, nějak jsem si toho nevšimla).
Nyní ale vycítím proč se vrací.
A stydím se napsat, že je denně v hospodě a těch 5 piv dá. Neopíjí se, ale toto mi vadí.
Já to neřešila, dřela jsem a on dělal na baráku (velmi málo) a odvážel syna do školy každé ráno (já už dávno dřela v práci).
Bože já vidím že bych měla být ráda že je pryč. A přesto si říkám KDY se vrátí. Bylo nám spolu dobře. Já vím že je to pro vás asi nepochopitelné.
Zvenčí a bez zapojených citů to každý vidí jednoduše ![]()
S odstupem času se na to i ty sama budeš dívat jinak. Můj přítel je stejně starý jako ten tvůj a taky pohledný sympaťák, takže na nezájem o jeho osobu si nemůžeme stěžovat. Navíc je ještě velice dobře zajištěný, vzdělaný a pracovitý. Věříme si, máme se rádi, ale zase má jiné „mouchy“, které by asi jiná žena nezkousla… moje kolegyně v práci, která má doma spíše podpantoflácký typ chlapa se pořád diví, jak to s ním můžu vydržet…
![]()
Děkuji Pavle. Provedu. Ale vánoce bez něj budou kruté.