Vratka daně - kolik máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
23.3.12 13:04

Ahojte chci se zeptat,kdy chodí vrácení daní?Dneska my manžel volal,že dostal v praci papír kde bylo napsáno kolik mu vrací.Tak mě zajímá kdy mu to dojde??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
23.3.12 13:09

Nejpozději v březnové výplatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňule18
17.4.12 19:58

Je to tak

Dobrý den,

jen Vám chci odpovědět, že můj muž měl opravdu kolísavé platy a z toho taky pochopitelně kolísavé odečty na daních. Nicméně vrátka byla ve výši 100,– Kč. Také jsme se divili a po vysvětlení paní účetní je výsledek tento. Je rovná 15% daň. Už nemůžou být tak velké vrátky , nebo´t se to ve výpaltách zaokrouhluje.
Takže se to nějak už srovnává v měsíčních platech. Já jsem kdysi dostávala také více. Nejvíce vrátky tvoří odečty na zapacených úrocích,, např. stavební, hypotéka atd.

• Citovat
  • Upravit
vandy16
1.2.13 12:31

Ahojky, prosím nevíte někdo kolik let zpětně lze vratku daně uplatnit? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
8514
1.2.13 12:59

Daňové přiznání lze podat za 3 roky zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vandy16
1.2.13 14:41

Děkuji moc, to je super zpráva, já si to myslela, ale chtěla jsem mít jistotu :D

• Citovat
  • Upravit
1918
2.2.13 15:18

Vandy, jde to tři roky zpětně, my jsme to zkoušeli ale než jsme to vyřídili, uběhla lhůta a už to nejde. Když je to tak dlouho je to dost komplikované. My jsme měli přitom jenom chybně zadaný IBAN, jinak bylo přiznání v pořádku, a přesto jsme přišli o nákých 9000kč, tak přeji hodně štěstí se zpětným vyřízením :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.2.13 08:17

@Lend.u Nechápu, co je na tom komplikovaného. Podá pouze přiznání za roky 2011,2010 a myslím si, že pokud to stihne do 31.3. pak lze i 2009. Stejně jako by podávala dnes za 2012, podá i straé roky. Váš případ neznám, ale IBAN nemá s přiznáním nic společného. Kvůli němu určitě lhůta neuplynula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
4.2.13 09:20
@Hanula1212 píše:
@Lend.u Nechápu, co je na tom komplikovaného. Podá pouze přiznání za roky 2011,2010 a myslím si, že pokud to stihne do 31.3. pak lze i 2009. Stejně jako by podávala dnes za 2012, podá i straé roky. Váš případ neznám, ale IBAN nemá s přiznáním nic společného. Kvůli němu určitě lhůta neuplynula.

My jsme bydleli v SR, a manžel pracoval v ČR tak jsme podávali DP tady. Omylem jsem vyplnila špatný IBAN a přišel nám z FU dopis že je je třeba to opravit, tak jsem to tam poslala znova, ovšem udajne to tam nedorazilo, tak jsem to poslala ještě jednou, zase se to „někde ztratilo“, už mi to bylo blbé tak jsem to nechala tak a poslala jsem to spolu s dalším daňovým přiznáním, zase žádná reakce. Loni jsem to poslala opět, zase nic a letos už je pozdě…takže asi tolik k mé zkušenosti…jeden blbý IBAN a tolik starostí, to se můžu vykašlat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
4.2.13 09:36

No tak pokud byl opravdu jen špatný IBAN, tak se to možná bude dát napravit. Ten růžový formulář daňového přiznání se skládá ze dvou písemností. Takové 2v1. Je tam přiznání + žádost o vrácení. Takže pokud máte dobře to přiznání a tím pádem vyměřený přeplatek, a byla špatně jen ta žádost na poslední straně tiskopisu, pak ten přeplatek existuje, jen leží na účtu FÚ. Protože IBAN se píše jen na žádost. Takže není problém kdykoli poslat žádost znovu s IBAN správným. Možná by nebylo od věci, zajet na FÚ za svým správcem a domluvit se, co a jak. A nemusíte se bát, že něco prošvihnete. Pokud tam ty peníze jsou, pak tam zůstanou minimálně 6 let, ty 3 roky platí u přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.15 08:34

Ahoj, Byla jsem od 3. unora zaměstnana a od konce května na nemocenské z duvodu otěhotnění… jak zjistím kolik by mi mělo přijít? Dneska mi od zaměstnavatele prislo nejakych 1410,– a kamoška, ktera byla na nemocenske o 2 mesice pozdeji nez ja, dostala 9700 :nevim: jak je to možné?

• Citovat
  • Upravit
8514
16.3.15 09:07

To záleží na tom, jaká byla mzda a jak vysoké zálohy na daň z ní byly odvedeny. Ne na tom jak dlouho je někdo na nemocenské. Zkus tady projít diskuze, už se to tu řešilo mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
16.3.15 12:43

Kamarádka měla odpracováno déle - tzn. že zaplatila více daně a taky asi měla vyšší plat než ty. Měla bys dostat zpátky veškerou daň, co jsi za ty necelé čtyři měsíce zaplatila. Podívej se na svoje výplatní pásky, co jsi za ty měsíce dostala, a mělo by to přesně vycházet. Kamarádka dostane, to co zaplatila za těch cca 7 měsíců, co pracovala, takže musí mít více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.15 13:12

@terrka83 Neni mozne aby mela o 8 tisic vic kdyz platila stejne dane, a plat mela taky stejny,,, a jeste ke vsemu brala ulevu na danich.

• Citovat
  • Upravit
29350
16.3.15 13:15
@Anonymní píše:
@terrka83 Neni mozne aby mela o 8 tisic vic kdyz platila stejne dane, a plat mela taky stejny,,, a jeste ke vsemu brala ulevu na danich.

mohla mít slevu nebo bonus na dítě nebo nějaké jiné slevy z daně, které lze uplatnit… a taky zaplatila daň za ty dva měsíce víc než ty, takže i to už je rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák