Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mony jak pojedeš do porodky tak pod sebe v autě hoď gumovku a na to ručník(kdyby ti praskla nebo odtékala plodovka)jinak sanitkou bych se nebála,zas kupovat kvůli tomu auto,pokud jste to vydrželi doteď
co třeba poprosit někoho z rodiny nebo sousedy(za benzínovné a třeba lahev vína)určo by neodmítli tě odvézt
zpět nevím jak to máš daleko,ale když máš termín v květnu,klidně může manža přijet s kočárkem a jít procházkou,záleží jak daleko to máte a v jakém budeš stavu ty.ale teplo už asi bude ![]()
Monny89 píše:
Diky, diky… tak mi pisnete tedy co nutne potrebuji ihned.. Zbytek se pokusim dokoupit z porodneho nebo z rodicaku…Jinak se vas chci zeptat jeste, jak jste jeli do porodnice a pak z porodnice domu? My nemame auto, musime si nejaky asi koupit, a sanitkou nebo taxikem se mi opravdu nechce, sanitky nesnasim ptz mi jednou nemohli napichnout kapacku tak mi rozpichali celou ruku, jak to hazelo, takze sanitkou do porodnice urco nepojedu, a taxikem je to takovy divny, cekat na taxik a pak buhvi kudy pojede aby me natahl o penize, a co kdyz mu to tam nejak znecistim, to budu muset jeste doplacet…
A domu? Nevim jak a cim pojedem s miminkem, pesky nebo MHD urcite ne kvuli bakteriim, ptz mimi nebude mit imunitu jeste.. Taxikem to same, buhvi kdo tak kdy jel, pochybuju ze si cisti auto kazdy den
Takze nevim jak tohle vyresim…
My auto máme .. ale dovol příspěvke. při druhém porodu jsem se tam autem dostala sama ![]()
Néééééé - bylo to takhle. CCa v 34 tt jsem šla nomrálně na kontrolu na gyndu a jako obvykle jsem sebou měla syna - který je velmi hodný a zvládá to. Ale doktorka mi řekla, že vzhledem k mým potížím i nálezu okamžitě nástup do nemocnice. Potíže jsem teda měla, ale nechtělo se mi věřit tomu, že fak nastupuju do porodnice (a co s dvouletým dítětem, když všichni počítají s hlídáním až za měsíc … ). Tak jsem syna hodila tátovi do práce, že jedu na vyšetření do nemocnice, a pak že si ho vyzvednu. Nechali si mě tam (rodila jsem císařem za dva dny), syn u táty v práci, auto na druhém konci města na placeném parkovišti a já klíče u sebe na lůžku …
Takže solidní logistický oříšek pro mého manžela
![]()
Jinak holky si běžně braly tágo, ale někdo jim musel přinýst autosedačku.
ja jela do porodky tagem, na poradnu ale odtekla mi rano plodovka, a z porodky s autosedackou s manzelem a kamaradem, manzel nebyl schopny ridit… tak muzes jet domu tagem, to je kousek z nemocnice na Urlichak:) pojede s manzelem, nebo si zajistite nejakeho kamarada…
My auto mame, ale stare a ted momentalne v nepojizdnem stavu, takze nez vrazet penize do opravy tak si chceme koupit novejsi a spolehlivejsi…
My mame Skodu 120, a v te se bojim jet jak tehotna tak pak v tom jezdit s miminkem ![]()
A ja se bez auta neobejdu, pak na dojizdeni za prarodici atd atd… takze nejake urcite potrebujem, i jelikoz pak budu mit brigadu na kterou potrebuju popojizdet.. . ![]()
Monjie, diky, ale ja tady nikoho s autem neznam… kamarady s autem mam v Praze, tady ne.. a pochybuju, ze nekdo kvuli me bude nonstop v pohotovosti ![]()
no ze zakona mas narok na sanitku, a kdyz tak bych asi jela tagem, je to kousek vic jak 50kc chtit nebude prece se nebudes strachat MHD
Mony aha já myslela že jste totál bez auta
taxíky si myslím že jsou na to zvyklé,jezdí pořád a je jedno zda vezou rodící nebo někoho večer po pařbě
vzala bych jen tu gumovku a tašku do porodky
MHDčkem bych nejela,přece jen tě odveze až k příjmovce,takhle bys musela pěšky a kdybys musela ještě prodýchávat kontra byl by to mazec
Nu jasne nu, tak zatim se priklanim k tomu taxiku…
A myslite ze i cestu z porodnice muzem absolvovat taxikem?? Kdyz budu mit mimi ve vajicku v zavinovacce a mladyho vedle sebe ![]()
Ja jsem ted v tom stadiu, ze je bojim ruznych nemoci a bakterii, a vsude vidim riziko nakazy a nemoci ![]()
jo a je treba abych si pak porizovala fusak? Nebo staci zavinovacka, popripade decka k tomu..? Na vylety s kocarkem atd..
Monny89 píše:
Ahojky holky, tak zakladam slibenou diskuzi na tema „vybavicka pro mimi a mami“
Nize napsane seznamy potrebuji jeste dokoupit, popripade vymyslet jestli je vyskrtnout nebo necim nahradit![]()
Pro mimi:
- kloboucek (narodi se mi v kvetnu, takze na leto)
- potom rukavicky na zimu (na snurce,kdyz vidim jak je deti ztraceji porad)
- zavinovacka
- teplacky, kalhoty, kratasy (absolutne nemam predstavu kolik kousku)
- ponozticky (mam jen dvoje co jsem sehnala)
- bundicka/kombinezka na zimu (6-9mesicu vel.)
- nejake ty hracky nad, ke a do postylky (chrastitka, ve tme svitici samolepky treba, nebo neco takoveho, nemam vubec predstavu jak upravit okoli postylky, dejte klidne typ
)
- par latkovych plen
- plenkove osusky
- rucnicek 1-2ks
- teplomer rektalni
- odsavacku hlenu (nevim jakou, jestli ustni nebo na vysavac)
A pro me do porodnice atd:
Tak to je zatim, co jsem si precetla seznam.. ale kdyz neco pribude, nebo budu mit jen dotaz, tak pisnu
- zupan (kde se da koupit nejaky cenove prijatelny)
- nocni kosili (knofliky vpredu)
- jednorazove kalhotky
- vlozky do podprsenky
Nemám čas číst celou diskuzi, ale do porodnice stačí jednorázové kalhotky a vložky do podprdy, zbytek ti tam dají.
Na zimu nic nekupuj, je čas, hračky taky nepotřebuješ, malá miminka jen spí, koupíš postupně.
Letní klobouček, není potřeba, stačí bavlněná čepička, až bude vedro, nic nepotřebuje, bude jen ležet.Odsavačku kup na vysavač.
urcite to jde, ale je potreba zavolat ze budes mit autosedacku, ale to chlap urcite zaridi ted se prodavaji trojkombinace i s vajickem s autosedackou,sportakem a hlubokou korbou
no fusak urcite kup az na zimu , mam dva od emitexu do autosedacky a i klasicky ten se da dat do hluboke korby i do sportaku byva vybaveni te trojkombinace:) jinak emitex se da sehnat za 200kc na mimibazaru, bazos.cz, apod. ale staci az na zimu
v Kvetnu bych z porodky asi dala bodycko,dupacky,teplou cepicku, kombinezu spis fleesovou, fleesovou deku do autosedacky
Příspěvek upraven 16.01.11 v 13:46
tady pisou o HK porodnici co potrebujes sebou Co s sebou do porodnice? • dokumenty • osobní věci-hygienické potřeby • domácí obuv • kojenecké podprsenky • spodní kalhotky • noční košili a župan vlastní nebo z oddělení OMN • pro novorozence-dětská kosmetika vlastní nebo od novorozeneckého oddělení • oblečení vlastní nebo od novorozeneckého oddělení • pleny od novorozeneckého oddělení 5 ks (jednorázové), poté vlastní nebo látkové
Co s sebou do porodnice?
Doporučujeme si tašku sbalit 14 dnů před očekávaným termínem.
Dokumenty:
průkaz těhotné
občanský průkaz
oddací list
průkaz pojištěnce
prohlášení se jmény dítěte pro chlapce i děvče
kopie OP manžela
neprovdané potvrzení z matriky o znání otcovství
Osobní věci:
hygienické potřeby
domácí obuv
kojenecké podprsenky
spodní jednorázové kalhotky
ponožky
kniha, časopisy apod.
mobilní telefon , nabíječka na telefon
novorozenecké pleny - malé balení cca 20 kusů
Otec s sebou na porodní sál:
domácí obuv, fotoaparát, kameru, peníze
Co s sebou dále (volitelné):
hroznový cukr v tabletách pro rychlé dodání energie
Yal gel (užívá se při přípravě rodičky k porodu místo tradičního klystýru, vyzvedněte si ho v lékárně na recept od vašeho obvodního gynekologa)
fusak teď
, já fakt nevím, zda chceš šetřit nebo si děláš srandu
to můžeš řešit až bude malý na světě, nehledě na to, že v létě nabídka bude větší, po zimě se toho bude spousta mamin chtít zbavit
stačí ti zavinka a přehodit dekou, jeli jsme z porodky v relativní zimě a sestry si klepaly na čelo, když tam matky valili fusaky.
Do porodky i z porodky tě může odvést sanita ![]()
Já zkusím sepsat, co opravdu „nutně“ potřebuje miminko po příjezdu z porodnice… ?
Postýlka, matrace, prostěradlo (mantinel, nějaký plyšák…) Nebo nějaký košík, něco, kde bude spinkat. polštářek a peřinka počká klidně do roka, miminka stejně spí v zavinovačkách většinou.
Vanička/kyblík - umyvadlo se taky dá použít, ale přijde mi docela studené oproti plastu, dvě osušky, indulona na mazání - normální modrá, nebo něco, Sebamed je fajn, ale zas cena je jinde…
Plínky jednorázovky, látkové na utírání a spol. Bez vlhčených ubrousků se taky dá žít, já měla nějaké obyč, utřela nějvětší „nadílku“ a pak stejně opláchla dupku pod vodou…
Líh na pupík, vatové čtverečky.
Přebalovací podložka - taky by se dala čímkoli nahradit, ale nestojí tolik, dá se kamkoli přenést, věci na přebalování jsem měla v plastovém košíku a stěhovala to s sebou podle toho, kde jsme byly zrovna.
Kočárek, dvě tenčí deky, dvě zavinky - s tím vykryješ i kdyby se udělalo ošklivé počasí… Pláštěnku na kočárek.
Oblečení… Minimum tak 6 „sad“ oblečení a k tomu jednu „sváteční“, do poradny, na vystavování=) Bodýnka bych riskla nakoupit v 56, zbytek klidně může být rovnou 62, první měsíc to možná budeš trošku zahrnovat, ale když nejsou peníze, mimino to přežije…
„Sada“ - bodýnko a dupačky, bodýnko a polodupačky, overálek…
A jedno nebo dvoje „vrchní“ oblečení - flees soupravička, nějaké kalhoty a mikinka… no a čepičku, pár ponožek (bacha na ty gumičky). I když v tom květnu… hm, nevím, ale jednu nějakou teplejší vrstvu raděj mít.
dokupovat můžeš vždycky, podle toho, jak bude mimi blinkat, jak rychle poroste… A prášek na praní pro mimina.
Pak „lékárna“, teploměr, tu odsávačku na hleny (stopro dostane první rýmu v noci z pátku na sobotu)
ŕekla bych, že s tímto „základem“ v pohodě přežijete a všechno další se dá dokoupit po porodu.
- Asi jsem něco zapomněla, klidně se ptej.
Pro tebe ty síťkované kalhotky, vložky porodnické, vložky do podprdy. Kojit se dá v normálním tričku/pyžamu a sportovní podprdě…