Vyberte jméno pro kluka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.16 09:46

@Ali-Ali Daniel je jedno z těch dvou favoritů, David se mi líbí taky. V našem okolí moc nejsou, ale vím, že se dávají častěji. Ale manžel má s Davidem trochu problém. Prej bych ho dávala jen kvůli mému oblíbenému zpěvákovi :D :D Což není pravda, ale musíme být spokojení oba.
Druhý náš favorit je Tobiáš. Já chtěla Tadeáše on Tomáše, oba jsme si to navzájem vetovali, tak z toho vznikl mix.

• Citovat
  • Upravit
446
10.7.16 09:47

@pastick Dominik pěkný, Samuel by asi dost svítil. Taky by se mi líbil Daniel nebo Lukáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.16 10:04

My budeme dávat Jáchyma :srdce: není ta časté, tedy aspoň v našem okolí není ani jeden :-)
Jinak Dominik, Filip, Patrik, Tobias :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
10.7.16 10:04

Daniel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
10.7.16 10:10

U syna ve třídě jsou čtyři Danielove. Dala bych Šimona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.16 10:13

@andelka83 Toho se právě u Daniela taky bojím, že jich je hodně. Sama jsem se s mou jmenovkyní ve třídě nepotkala za celou základku i střední a bylo to fajn. A to mám „normální“ jméno, jen už se moc nedávalo a ani nedává.

• Citovat
  • Upravit
JLP
4646
10.7.16 10:23

Já bych se třeba moc neřídila tím, kolik ASI bude jmenovců v okolí… Prvního máme Lukáše a je mi naprosto jedno, že v okolí jsou další dva - přece kvůli tomu nezavrhnu jméno, které se k našemu příjmení dokonale hodí, nemá ho nikdo v rodině a splňuje vůbec všechny naše představy o jméně. Já taky byla jedna ze tří jmenovkyň ve třídě. Ale pořád lepší mít oblíbené jméno, než se jmenovat třeba Ráchel… Teď čekáme druhé - jestli to bude holka (což asi bude), bude to Anna po mojí babičce (a opět je mi fuk, že každý říká, jak je častá - já neznám žádnou). Když kluk, tak je vybraný Šimon ;) Takže za mě doporučuju vybírat jméno podle svých pocitů - ne podle četnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
10.7.16 10:26
@Anonymní píše:
@andelka83 Toho se právě u Daniela taky bojím, že jich je hodně. Sama jsem se s mou jmenovkyní ve třídě nepotkala za celou základku i střední a bylo to fajn. A to mám „normální“ jméno, jen už se moc nedávalo a ani nedává.

Zato já měla obvykle aspoň 3 jmenovkyne. Ale když jsem Daniela dávala, tak jsem v okolí měla jednoho. Pak jsem se ve školce nestačila divit. Bylo i hodně Matějů, Matyášů, Tobiasu, Adamu..i Samuelu, Jakubu..
U mladšího mají třeba Antonína, Olivera, Alberta..i muj Dominik je tam jediný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.7.16 10:28
@Anonymní píše:
@Ali-Ali Daniel je jedno z těch dvou favoritů, David se mi líbí taky. V našem okolí moc nejsou, ale vím, že se dávají častěji. Ale manžel má s Davidem trochu problém. Prej bych ho dávala jen kvůli mému oblíbenému zpěvákovi :D :D Což není pravda, ale musíme být spokojení oba.
Druhý náš favorit je Tobiáš. Já chtěla Tadeáše on Tomáše, oba jsme si to navzájem vetovali, tak z toho vznikl mix.

Tak zrovna Daniel ani Tobiáš podle mě nesplňuje tvůj požadavek co se četnosti týče. Obě jsou v posledních letech hojně dávaná. Daniel je snad i v top ten. Max. 12 více určitě ne, to bych opravdu označila za jedno z těch nejčastěji dávaných jmen. Tobiáš se podle mě taky do 20 nejčastěji dávaných jmen vleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
10.7.16 10:34

@Lenka 80 kamarádka říká Chymi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
10.7.16 11:09

Filip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.16 11:21

@evill Psala jsem ne NEJčastější (myslela jsem třeba 5 nejčastějších) - Jakub, Adam, Jan a Tomáš jsou za rok 2015 nejčastěji dávaná jména. Daniel 12, tak snad to pomalu opadá. Projela jsem si teď seznam žáků místní školy, a v posledních letech fakt ubyli. Je mi jasné, že čím víc se dává, tak asi proto, že je hezké.

@JLP Ano, podle mých vlastních pocitů bych dala jméno James, které prostě miluju. Sebastian se mi líbí asi ze všech klučičích jmen v českém kalendáři nejvíc. Nakonec to bude ale dítě, které s mými pocity bude žít po celý život (nebo do té doby, než si to nechá změnit). Prostě nechci myslet na sebe, ale hlavně na dítě. Chci pro něj praktické, normální ne nejčastější, ale zároveň ne nějaké vzácné jméno, zkrátka střed. Když rodiče myslí jen na sebe, taky si nemyslím, že je to vždy úplně terno - viz Quentin Kokta… (Mimochodem, osobně bych dala 100× radši Ráchel než Annu, ale to je věc vkusu a osobních sympatií. A to mám milovanou babičku téhož jména, ale je pro mě vysloveně ošklivé. Přesto 2. nejčastější za loňský rok, asi jsem divná).

Každopádně všem DÍKY ZA OHLAS - zatím vede Daniel, z nahozených nápadů nejvíc zaujal Šimon, David a Dominik. Ještě mě potom napadlo jedno jméno, které se zastak nedává a je normální a to je Aleš.

• Citovat
  • Upravit
JLP
4646
10.7.16 11:44
@Anonymní píše:
@evill Psala jsem ne NEJčastější (myslela jsem třeba 5 nejčastějších) - Jakub, Adam, Jan a Tomáš jsou za rok 2015 nejčastěji dávaná jména. Daniel 12, tak snad to pomalu opadá. Projela jsem si teď seznam žáků místní školy, a v posledních letech fakt ubyli. Je mi jasné, že čím víc se dává, tak asi proto, že je hezké.

@JLP Ano, podle mých vlastních pocitů bych dala jméno James, které prostě miluju. Sebastian se mi líbí asi ze všech klučičích jmen v českém kalendáři nejvíc. Nakonec to bude ale dítě, které s mými pocity bude žít po celý život (nebo do té doby, než si to nechá změnit). Prostě nechci myslet na sebe, ale hlavně na dítě. Chci pro něj praktické, normální ne nejčastější, ale zároveň ne nějaké vzácné jméno, zkrátka střed. Když rodiče myslí jen na sebe, taky si nemyslím, že je to vždy úplně terno - viz Quentin Kokta… (Mimochodem, osobně bych dala 100× radši Ráchel než Annu, ale to je věc vkusu a osobních sympatií. A to mám milovanou babičku téhož jména, ale je pro mě vysloveně ošklivé. Přesto 2. nejčastější za loňský rok, asi jsem divná).

Každopádně všem DÍKY ZA OHLAS - zatím vede Daniel, z nahozených nápadů nejvíc zaujal Šimon, David a Dominik. Ještě mě potom napadlo jedno jméno, které se zastak nedává a je normální a to je Aleš.

mezi „svoje pocity“ samozřejmě řadím i „aby se za jméno nemusel stydět“ nebo „abych tím dítěti do budoucna neublížila“ - což u tebe funguje ;) A naše Anna je právě taky po mojí milované babičce - jak s nadsázkou říkám, kdyby babička byla Klotylda, tak čekáme Klotyldu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.7.16 12:14
@Anonymní píše:
@evill Psala jsem ne NEJčastější (myslela jsem třeba 5 nejčastějších) - Jakub, Adam, Jan a Tomáš jsou za rok 2015 nejčastěji dávaná jména. Daniel 12, tak snad to pomalu opadá. Projela jsem si teď seznam žáků místní školy, a v posledních letech fakt ubyli. Je mi jasné, že čím víc se dává, tak asi proto, že je hezké.Každopádně všem DÍKY ZA OHLAS - zatím vede Daniel, z nahozených nápadů nejvíc zaujal Šimon, David a Dominik. Ještě mě potom napadlo jedno jméno, které se zastak nedává a je normální a to je Aleš.

Ono je to hodně i o náhodě s kým se setká. Já mám zkušenost, že se v jedné třídě vždycky hromadí stejná jména ať je to co je to. Co ale musím říct, že s tím Alešem si na to kápla protože ať znám lidí opravdu hodně všech věkových kategorií, znám Aleše jen 2! A to jednoho kamaráda taťky cca 55 let a jednoho idola z dětství „ze dvorku“, tomu může být dnes tak 35. Jinak ten Daniel si nemyslím, že by ubýval, spíš se podle mě tak 15 let drží do té 20. V každém kolektivu se s ním setkáš, ale úplně nejčastější určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.16 12:51

@Lenka 80 tak my bříšku zatím říkáme Jáchyme, Jáchymku, Jášo, Jáchy nám to stačí nepotřebujeme mít 20 druhů zdrobnělin. Bude to hlavně Jáchym a Jáchymek ať si zvyká ve škole/školce mu nikdo nebude říkat nevím jak zdrobněle :-)
Ale chápu to dost lidí vybírá jméno aby mělo hodně variant :-) Z holek se nám líbí Emma a Elen a ty taky nemají moc zdrobnělin aby byly takové ne extra šišlavý a pro nás divný :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze