Výchova chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
4.3.15 10:10
@Anonymní píše:
@Weru To vážně nevím, asi proto, že můj názor je špatný a on v tom má jasno, že dělá vše správně, jenom já to tak nevidím.

Tak to me mrzi. To je v tom pripade na nic, pokud s nim neni domluva. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
4.3.15 10:25

Souhlas, já chtěla napsat i něco sprostýho…

@romulkaa píše:
@lucenka z lidí jako jsi ty mi vře krev v žilách :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.15 10:31

Jo vychovávej si dítě bez jedinýho plácnutí a pak se nediv, když tě ve 4 letech pošle do perdele, protože bude vědět, že mu za to nic neuděláš, nebo nech dítě v klidu vběhnout do silnice, kde jezdí auta (už jsem takovou situaci viděla a maminka pak dítěti jenom vysvětlovala, že se to nedělá a to z ní akorát mělo dobrý den).

• Citovat
  • Upravit
5019
4.3.15 10:32

A bavili jste se o výchově ještě před tím, než jste malého měli? Je lepší si taknějak udělat představu o tom, jakým směrem se chce partner ve výchově ubírat, ještě před tím, než s ním to dítě mám…
Pro mě by byl asi rozdílný styl výchovy, ze kterého partner nemíní ustoupit, nepřekonatelný problém a možná i důvod k rozchodu. Nenechala bych si zkazit dítě od takového nevyrovnaného člověka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
4.3.15 10:35
Já nevychovávám úplně bez plácnutí, ale plácat dítě, které chvilku chodí za to, že nedrží směr je chorý. Já dceru a) zkusím odvést za ruku b) odnesu kam potřebuju c) posadím do kočáru… neplácám a přesto jdeme jakž takž kam chci já. Ale samozřejmě nepředpokládám, že do obchodu, kam jdu sama 10 min půjdu s 18 m. dcerou stejně dlouho.
@lucenka píše:
Jo vychovávej si dítě bez jedinýho plácnutí a pak se nediv, když tě ve 4 letech pošle do perdele, protože bude vědět, že mu za to nic neuděláš, nebo nech dítě v klidu vběhnout do silnice, kde jezdí auta (už jsem takovou situaci viděla a maminka pak dítěti jenom vysvětlovala, že se to nedělá a to z ní akorát mělo dobrý den).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
4.3.15 10:35
@lucenka píše:
Jo vychovávej si dítě bez jedinýho plácnutí a pak se nediv, když tě ve 4 letech pošle do perdele, protože bude vědět, že mu za to nic neuděláš,.

Takže tebe dítě nepošle do pr.ele, jen proto, že se tě bude bát. Ale bude si to jen myslet. To je pro tebe teda úspěch ve výchově?
Neni lepší vychovat dítě tak, aby mě nemělo potřebu do pr.ele vůbec posílat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
4.3.15 10:38

Mě by zajímala kde je ta věková hranice, kdy už se dítě plácá :roll:. Mám osmiměsíční mimino a občas brečí, že se nechce koupat…mám už mu dát taky na zadek… :nevim::zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.15 10:42
@Rona píše:
Já nevychovávám úplně bez plácnutí, ale plácat dítě, které chvilku chodí za to, že nedrží směr je chorý. Já dceru a) zkusím odvést za ruku b) odnesu kam potřebuju c) posadím do kočáru… neplácám a přesto jdeme jakž takž kam chci já. Ale samozřejmě nepředpokládám, že do obchodu, kam jdu sama 10 min půjdu s 18 m. dcerou stejně dlouho.

taky jsem se snažila situaci řešit jinak, ale vzpouzející dítě jsem v ruce nést nemohla (to by akorát skončilo jeho pádem), kočár jsem ven nebrala. Takže nezbývalo nic jiného než plácnout. Ale každý vychovává jinak.

• Citovat
  • Upravit
801
4.3.15 10:43
Rozhodně na zadek.. a když nepochopí, tak vařečka, přece musí vědět, kdo je tady pánem..ještě by ti v 18 m chodilo kam se mu zachce
@areca píše:
Mě by zajímala kde je ta věková hranice, kdy už se dítě plácá :roll:. Mám osmiměsíční mimino a občas brečí, že se nechce koupat…mám už mu dát taky na zadek… :nevim:? :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
4.3.15 10:43
Lepší kočár než plácnutí, podle mě tedy
@lucenka píše:
taky jsem se snažila situaci řešit jinak, ale vzpouzející dítě jsem v ruce nést nemohla (to by akorát skončilo jeho pádem), kočár jsem ven nebrala. Takže nezbývalo nic jiného než plácnout. Ale každý vychovává jinak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.15 10:44
@areca píše:
Takže tebe dítě nepošle do pr.ele, jen proto, že se tě bude bát. Ale bude si to jen myslet. To je pro tebe teda úspěch ve výchově?
Neni lepší vychovat dítě tak, aby mě nemělo potřebu do pr.ele vůbec posílat?

to nevím, co si bude myslet. A je mi to jedno. Protože kluk už je ve věku, kdy se s ním dá domluvit, takže plácání není nutné a on nemá důvod se mě bát. Ale máme jasně stanovená pravidla ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.3.15 10:44
@Rona píše:
Lepší kočár než plácnutí, podle mě tedy

zkoušela jsi tam dát dítě, které v kočáru být nechce? Radši jednou plácnu, než abych riskovala, že si v kočáru něco udělá a bude o nás vědět díky jeho řevu celé město.

• Citovat
  • Upravit
5019
4.3.15 10:49

@Rona díky za radu. :palec: Večer zkusím.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
4.3.15 10:52

@lucenka tak když víš, že se tě malý nebojí, tak to je fajn.
Já si úplně vybavuji ten pocit z dětství, kdy jsem se svojí mamky opravdu bála jen co napřáhla ruku a nechci, aby moje děti něco takového zažívali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
4.3.15 10:54

Paneboze je to defakto jeste maly mimino. Mam o dva mesice ml. ale uz treti ditko a kdyz se sekne tak se sekne. Necham ho vyrvat a jde se dal. Pokud se opravdu hodne specha, tak dite proste bafnu a nesu i kdyz se chce vyskubnout. Placat dite za to, ze se vzteka a nechce jit vasim smerem to mi prijde fakt prasteny. Dite z Vas musi predevsim citim respekt, ze se na Vas muze spolehnout.

HOlt zacalo chodit a vidi, ze uz muze ovladat svoji vuli i vuli nekoho jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí