Výchova chlapečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
4.3.15 23:49
@kacka52 píše:
Máme příbuznou učitelku na 1. stupni zš a taky někdy nestačím zírat, co jsou děti schopny říct, ať už mezi sebou nebo rodičům. Tam to ale vidím jako totální b. lbost rodičů, že to nechají zajít takhle daleko. Stačí mi 9 letá švagrová, tam bych občas fyzické tresty použila i já sama :mrgreen: Když jsem byla svědkem toho, jak tchýni do očí řekla nečum 8o A ona nic, to taky nechápu. Takhle daleko to samozřejmě nikdy nechci nechat zajít. Pokud si to někdy zaslouží, tak na zadek taky dostane. Ale prostě mi přijde mimo plácat za nedodržení směru, když má jen 14 měsíců a nechápe, co po ní chci.

On nedostal hned, jak změnil směr. Několikrát jsem ho upozornila, kam jdeme, snažila se vzít za ruku, odvést pozornost, ale když se šprajcnul a chtěl se válet po zemi, tak dostal. Ano vím, co mi někdo napíše, valeni děti je normální. Beru. ale můj to zkoušel v zimě v břečce a bohužel/bohudík nesnáší špínu. Takže když se uklidnul, tak se chtěl okamžitě převlékat, což v zimě venku možný nebylo.

• Citovat
  • Upravit
4315
5.3.15 00:03
@lucenka píše:
On nedostal hned, jak změnil směr. Několikrát jsem ho upozornila, kam jdeme, snažila se vzít za ruku, odvést pozornost, ale když se šprajcnul a chtěl se válet po zemi, tak dostal. Ano vím, co mi někdo napíše, valeni děti je normální. Beru. ale můj to zkoušel v zimě v břečce a bohužel/bohudík nesnáší špínu. Takže když se uklidnul, tak se chtěl okamžitě převlékat, což v zimě venku možný nebylo.

Taky mam doma citlivku na špínu :mrgreen: Jak spadne, hned se kouká na ruce a tře se ji o sebe, aby je měla čisté. A ještě u toho protahuje obličej, jak se jí to nelíbí :mrgreen: Válení dcera zatím naštěstí ani nezkusila, to je moje noční můra. Mně zatím funguje to lákání a dělání kravin, když i přesto jde kam nechci, tak jí čapnu a přemístím. Ono to předtím vyznělo, že mu jí lupneš celkem hned, jak nejde daným směrem. Takhle už to zní lépe a pro mě pochopitelněji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
5.3.15 00:29

Bojuj, holka, bojuj! :-) Malej má za advokata jen Tebe, a prece si nenechas dítě otloukat pro nic za nic. Co bude tvůj chlap dělat, az to dítě začne mit skutecny obdobi vzdoru?? Nedej se a bud silná. Abys pak casem nespadla do ty nechvalně prosluly skupinky matek trpitelek, co se svého chlapa tak bojej, az je z toho dítě sama modřina…
Vlastni děti jsou vlastni děti. Chlap je jeden z mnoha cizích lidi, kterych je plna zeměkoule. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.3.15 08:58
@lucenka píše:
No vidíš a můj kluk je šťastný, i když párkrát dostal přes zadek.

Jestli se tvůj kluk „umí chovat“ ve všech situacích (a když ne, dostane na zadek), tak to tak nebude, promiň. Hodnocení vlastního dítěte je dost subjektivní. Navíc se spousta věcí projeví později nebo v jiné oblasti, takže si to nedáš do souvislosti.

Jinak - určit mantinely nerovná se dávat na zadek!!! Stačí obyčejná důslednost.
Nedávno mi malá taky zdrhla na ulici, jen kousek a široko daleko nebylo žádné auto, ale když neposlechla jak jsem na ni volala, tak jsem ji prostě drapla a až k našemu autu musela jít za ruku (a během chůze jsem jí zdůraznila, že když na ni není spoleh že na ulici nebude zdrhat, tak prostě musí jít za ruku). Pro dítě je to srozumitelnější (a účinnější) než jedna na zadek, kdy sice ze strachu poslechne, ale další souvislosti mu ujdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.3.15 09:03
@Lucie_Sx píše:
Jestli se tvůj kluk „umí chovat“ ve všech situacích (a když ne, dostane na zadek), tak to tak nebude, promiň. Hodnocení vlastního dítěte je dost subjektivní. Navíc se spousta věcí projeví později nebo v jiné oblasti, takže si to nedáš do souvislosti.Jinak - určit mantinely nerovná se dávat na zadek!!! Stačí obyčejná důslednost.
Nedávno mi malá taky zdrhla na ulici, jen kousek a široko daleko nebylo žádné auto, ale když neposlechla jak jsem na ni volala, tak jsem ji prostě drapla a až k našemu autu musela jít za ruku (a během chůze jsem jí zdůraznila, že když na ni není spoleh že na ulici nebude zdrhat, tak prostě musí jít za ruku). Pro dítě je to srozumitelnější (a účinnější) než jedna na zadek, kdy sice ze strachu poslechne, ale další souvislosti mu ujdou.

no zajímavý je, že na něj slyším chválu od cizích lidí ;) A podle mě při vběhnutí do silnice je vhodný i plácnutí a zároveň vysvětlení proč nesmí.

• Citovat
  • Upravit
565
5.3.15 09:08

Jakmile bych se blížila k nějaké křivatce, tak bych dítěti dopředu říkala, jdeme doleva nebo doprava. Časem se naučí, co tím myslíš. Pokud by se rozhodlo na opačnou stranu, chytnu za ruku a nasměruju. Popř. za ruku přiměřeně odtáhnu. Pokud je dítě takhle malé, vezmu s sebou golfky a v případě řevu ho do nich šoupnu, přikurtuju a jedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
5.3.15 09:10

HOlky s tou chválou od cizích lidí bych to nebrala jako ukazatel dobré výchovy.
Znám rodinu, co její děti byli také chváleny. Jak jsou šikovný, jak jsou vychovaný. Jak pěkně sedí u stolu a ani nedutají atd. No nakonec se ukázalo, že je to rodina, kde otec nejde s ránou daleko a to včetně matky. Takže kluci seděli jak zařezaní a asi se spíš báli, aby nedostali přes držku… :)
Já tyto kluky znám i v dospělosti a samozřejmě si model výchovy přenesli do svého života a to včetně manželek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
5.3.15 09:18

@areca no právě, ta pochvala nemusí být vždycky pozitivní. Někteří lidi ocení jen děti, které jsou potichu, není o nich vědět ani slyšet, poslouchají na povel jak kdyby byli na dálkové ovládání, takoví malí zombíci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
5.3.15 14:04

@areca hrozné :-/ já taky byla bita, hodně a toto jsem si opravdu do dospělosti nepřenesla, měla jsem z otce strach příšerný a dodneška i když spolu vycházíme dobře a k malému se chová úžasně, tak je to ve mně zakořeněné a občas se i zakoktám a přitom nemám důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.3.15 14:04
@lucenka píše:
no zajímavý je, že na něj slyším chválu od cizích lidí ;) A podle mě při vběhnutí do silnice je vhodný i plácnutí a zároveň vysvětlení proč nesmí.

Byla jsem se psem na výcvikovém táboře a byla tam s námi holčina s dcerkou tak 3-4 roky. Všichni ji strašně chválili, jak je hodná, maminka mohla cvičit psa a holčička ani nedutala atd.
Měla jsem pokoj vedle ní, přes zeď bylo slyšet všechno. Ta holka ji řezala jak žito za každou kravinu, třeba že si nesrovnala pastelky.
Byla jsem mladá a bezdětná, tak jsem akorát bušila na zeď :-(, teď bych na ni fakt vlítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.3.15 14:24
@Lucie_Sx píše:
Byla jsem se psem na výcvikovém táboře a byla tam s námi holčina s dcerkou tak 3-4 roky. Všichni ji strašně chválili, jak je hodná, maminka mohla cvičit psa a holčička ani nedutala atd.
Měla jsem pokoj vedle ní, přes zeď bylo slyšet všechno. Ta holka ji řezala jak žito za každou kravinu, třeba že si nesrovnala pastelky.
Byla jsem mladá a bezdětná, tak jsem akorát bušila na zeď :-(, teď bych na ni fakt vlítla.

On je rozdíl dítě řezat a občasne plácnutí

• Citovat
  • Upravit
Mr.Electrolux_13
5.3.15 15:43
@ospalámyš píše:
@areca no právě, ta pochvala nemusí být vždycky pozitivní. Někteří lidi ocení jen děti, které jsou potichu, není o nich vědět ani slyšet, poslouchají na povel jak kdyby byli na dálkové ovládání, takoví malí zombíci :D

Presne tak, taky jsem si vsimnul a je to strasny :zed:

• Citovat
  • Upravit
5019
5.3.15 18:55

@romulkaa jeden z těch bratrů se pak zlepšil. Chodil k psycholozce a je si vědom toho, že je to spatne. A už je o. k. a taky chce být pro své děti, až je bude mít lepší táta. A rika neco jako ty. Ale ten druhý si absolutně neuvědomuje, že by bylo něco spatne A tvrdí o sobě, že je klidný člověk, ale oni ho furt provokuji… :zed: Jeho otec je pro nej polobuh a necha si od nej i ve 30 nadavat do neschopnych debi.. No a v tom vyrůsta další dítě, jaky asi může být jeho další zivot? A na venek jsou hogofogo rodina!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3220
6.3.15 19:50

Holky, nic ve zlem, ale mam takovy dotaz. Od kdy jste zacali placat dite pres zadek (placat, ne mlatit!!!) a od kdy pres rucicku? Myslim jen takove to vychovne placuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
6.3.15 19:58

.

Příspěvek upraven 22.08.15 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...