Výchova chlapečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1054
4.3.15 17:59

.

Příspěvek upraven 22.08.15 v 16:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.3.15 19:20
@ospalámyš píše:
Já nechci vycepovaný dítě, co se bojí ve 3 letech projevit jako dítě, protože už od roka a půl dostává semtam nebo i častěji na zadek za běžné dětské projevy ;)

Mám to stejně. Kolikrát se divím, za co všecko lidi děcka cepujou a co by po nich nechtěli a ještě si myslí, jak to dělají výborně. A jde jen o to, že se bojí, jak se na ně budou dívat ostatní lidi, protože jsou na určitém místě. Přitom většinou výchovné zásahy rodiče jsou pro okolí otravnější, než samotné dětské projevy :lol:

Na druhou stranu já dětem nedovolím dělat spoustu jiných věcí, které ostatní děti můžou (čili nepeskuju je, když jsou přiměřeně hluční - i když hlučnější, než by byl dospělý, ale nenechám je např. šplhat na koše se zbožím v Lidlu, jak jsem už několikrát viděla). Rozhodně je nebiju za „zlobení“ na veřejnosti, protože tím se situace málokdy zlepší :mrgreen: Spíš vysvětluju, co se kde může a nemůže a proč.

Všichni mi je chválí, jak jsou hodní, slušní a vychování, tak to možná nedělám úplně blbě :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
4.3.15 19:56

Výchova když nebudeš dělat co chci, tak dostaneš na zadek, je výchova strachem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.3.15 22:51
@Gorlami píše:
Mame skoro stejne stary holky :). Delam to stejne jako ty, naplacat takto malymu diteti, ze nedrzi smer chuze me ani ve snu nenapadlo.
Treba o vikendu jsme byli v nakupaku ve fotolabu a holka odtud furt vybihala v ruce s ukoristenym rameckem. Ja ji vzdycky chytla a donesla zpet, toto se opakovalo asi 5×, strasna sranda, dcera se u toho smala jak pominuta :D; kdyz me to uz prestalo bavit, stricila jsem ji do kocaru, sice u toho rvala, ale za chvili se uklidnila. ZKladatelky muz by ji za to zrejme ztriskal, ja bych ho potom ale taky ztriskala :evil:

Honbu za divou zvěří znám :mrgreen: Dcera zatím naštěstí neumí utíkat, jen rychle jde, to je výhoda. My teď začali chodit ven bez kočáru, na chvilku, aby si trochu zvykla. A tam fakt jde kam se jí zrovna zachce :nevim: Nechávám jí, jen když jde k silnici tak jí čapnu a donesu zas na bezpečné místo. Jako za co jí plácat bože můj 8o :roll: Je mi smutno z toho, že někdo mimino plácne za neuposlechnutí rozkazu. Já mám radost, že se dcera baví a venku se jí líbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.3.15 22:56
@lucenka píše:
tak být v tvé situaci tak kluk by po 3. vyběhnutí dostal na zadek (před tím bych ho upozornila). A když takhle vidím nějaký dítko dělat si co chce a rodiče neustále běhajícího za ním, tak si o jeho výchově nemyslím nic moc dobrýho.

Prosím tě, budu se ptát jako totální d.ebil, ale tvůj 14 měsíční syn opravdu chápal, pokud jsi mu řekla jakým jdete směrem? Rok a dva měsíce staré batole? 8o Já mám doma asi fakt nechápavé mimino, protože dcera reaguje 1-2×, když jí řeknu, že jdeme tady. A pak se stejně rozhodne jít jiným směrem :nevim: Chce prostě poznávat okolí, líbí se jí auta, keře, psi, cokoliv. A nechápu, že bych jí za to měla trestat. Sorry, ale tvoje výchova je pro mě odstrašující příklad, jak bych své dítě fakt vychovávat nechtěla. Mám takovou známou, máme stejně staré děti. Ona má po bytě kytky, dítěti se samozřejmě líbí. A místo toho, aby kytky odstranila, tak za dítětem neustále chodí a plácá přes ruku kdykoliv se kytky dotkne. Takže třeba 5× do minuty :roll: A evidentně to nefunguje, protože kytky jsou stále oblíbeným objektem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.15 23:11
@kacka52 píše:
Prosím tě, budu se ptát jako totální d.ebil, ale tvůj 14 měsíční syn opravdu chápal, pokud jsi mu řekla jakým jdete směrem? Rok a dva měsíce staré batole? 8o Já mám doma asi fakt nechápavé mimino, protože dcera reaguje 1-2×, když jí řeknu, že jdeme tady. A pak se stejně rozhodne jít jiným směrem :nevim: Chce prostě poznávat okolí, líbí se jí auta, keře, psi, cokoliv. A nechápu, že bych jí za to měla trestat. Sorry, ale tvoje výchova je pro mě odstrašující příklad, jak bych své dítě fakt vychovávat nechtěla. Mám takovou známou, máme stejně staré děti. Ona má po bytě kytky, dítěti se samozřejmě líbí. A místo toho, aby kytky odstranila, tak za dítětem neustále chodí a plácá přes ruku kdykoliv se kytky dotkne. Takže třeba 5× do minuty :roll: A evidentně to nefunguje, protože kytky jsou stále oblíbeným objektem :mrgreen:

Ano chápal to. A jasně jsem psala, ze na běžné procházce měl volnost. Ale pokud se šlo někam cíleně a on se začal šprajcocat, tak někdy dostal.

• Citovat
  • Upravit
4315
4.3.15 23:15
@lucenka píše:
Ano chápal to. A jasně jsem psala, ze na běžné procházce měl volnost. Ale pokud se šlo někam cíleně a on se začal šprajcocat, tak někdy dostal.

Ok, v pohodě. To je bystrý kluk. Zatím chodíme necíleně, to bychom fakt nikam nedošli. Moje nechápavá prostě můj směr bojkotuje a mně je proti srsti jí nějak omezovat. Chodí chvilku, tak si to chce asi užít. Já jsem jí fyzicky nijak ještě netrestala a ani se nechystám :nevim: Na cílené cesty zatím bude stále sloužit kočár, pokud jí tam ještě dostanu. Ale raději aby cestou řvala, než jí nějak ‚ublížit‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.15 23:21
@kacka52 píše:
Ok, v pohodě. To je bystrý kluk. Zatím chodíme necíleně, to bychom fakt nikam nedošli. Moje nechápavá prostě můj směr bojkotuje a mně je proti srsti jí nějak omezovat. Chodí chvilku, tak si to chce asi užít. Já jsem jí fyzicky nijak ještě netrestala a ani se nechystám :nevim: Na cílené cesty zatím bude stále sloužit kočár, pokud jí tam ještě dostanu. Ale raději aby cestou řvala, než jí nějak ‚ublížit‘

No mně zase přijde poutani dítěte, které nechce být v kočárku jako „ublizovani“. Kluk začal chodit brzy, takže po tom roce už se dalo jít někam cíleně. V 18 měsících zvladal ujít několika kilometrové celodenní výlety.

• Citovat
  • Upravit
126
4.3.15 23:22
@Anonymní píše:
Krásný večer maminky, chtěla bych vědět alespoň někoho nezávislý názor. S partnerem máme 16 měsíčního chlapečka. Dost se poslední dobou hádáme kvůli jeho výchově. Uvedu třeba dnešní situaci, po cestě z nákupu se chce malý vydat na pravo a my jdeme na levo, zasekne se a nechce jít, vzteká se, muž hned přiskočí, jednu mu plácne přes zadek, chvíli ho nese a dá na zem, jenže malý stále brečí - já vždy uklidňuji, aby se mohlo jít dál. Když se vše opakovalo na dalším rohu, muž šel sám dál a nechal nás tam - protože já jsem ho neplácla, doma se cítí strašně uražený, že se vlastně nemá se mnou o čem bavit. A takto je to poslední dobou pořád, stále se kvůli malému hádáme. Koupu třeba malého, muž se rozhodne po pěti minutách, že se půjde koupat s ním, ale malého už to tam nebaví a chce ven, začne brečet, - muž mu přidá přes zadek, aby prý měl důvod. Už jsem z toho zoufalá :-(

Tvůj chlap by si zrda zasloužil. No u mr by svým chováním k dítěti skončil. Rozešla bych se s nim. Myslím ze se nezmění. Moc moudrosti neprobral ale odnáší to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.3.15 23:25
@lucenka píše:
Klukovi už jsou 4 a tohle by si prostě nedovolil ;) a ano jsem pyšná, že ho lidi chválí, jak se umí chovat. To je každá matka.

Já bych na to teda pyšná nebyla.
Nechci dítě, co se „umí chovat“. Ani nechci dítě 100% poslušné a hodné. To by byl chudák.
Chci šťastné dítě ;-).

(trochu to odlehčím, u psa na profilovce jsem se taky obešla bez bití, pubertu neměl, nikdy na mě nezavrčel a můžu mu tahat kosti z krku. A to je na cizí opravdu velmi ostrý.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.3.15 23:28
@lucenka píše:
No mně zase přijde poutani dítěte, které nechce být v kočárku jako „ublizovani“. Kluk začal chodit brzy, takže po tom roce už se dalo jít někam cíleně. V 18 měsících zvladal ujít několika kilometrové celodenní výlety.

Jasně, pokud by nechtěla být v kočáru, tak jí tam držet nebudu. Zatím jí nevadí. Cíleně naštěstí nikam moc chodit nepotřebujeme. Každý vychovává dítě dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Já vím, že dceru bezdůvodně plácat nikdy nebudu. Určitě ne za to, že jde jinam než chci zrovna já. Efekt by to mělo stejně nulový. Asi jako s těma kytkama :nevim: My dojdeme na cca 200 mětrů vzdálené hřiště a zpátky už chce hodně nosit, zatím zvládá málo. Já tento autoritativní styl výchovy prostě neuznávám a jde mimo mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.3.15 23:31

@Lucie_Sx OT: To je krásnej medvěd :mrgreen: Na tom se dětem muselo krásně jezdit, takový menší poník :lol: Máme doma proti tomu skřeta PRT. Pubertu jsme u něj taky nezažili, je hodně submisivní a poslušný. I když zvěř honí tak jako tak :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.15 23:32
@Lucie_Sx píše:
Já bych na to teda pyšná nebyla.
Nechci dítě, co se „umí chovat“. Ani nechci dítě 100% poslušné a hodné. To by byl chudák.
Chci šťastné dítě ;-).(trochu to odlehčím, u psa na profilovce jsem se taky obešla bez bití, pubertu neměl, nikdy na mě nezavrčel a můžu mu tahat kosti z krku. A to je na cizí opravdu velmi ostrý.)

No vidíš a můj kluk je šťastný, i když párkrát dostal přes zadek.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.3.15 23:37

@kacka52 já jsem hodně ovlivněna i tím, že znám učitelku ze školky a vyprávěla mi několik zážitků o dětech, které nikdy od rodičů nedostaly na zadek. Jak umí vynadat mamince do lehkých žen, protože si dovolila přijít už po obědě. A maminka se mu za to ještě omluví :zed: a podobné další příběhy, které mají jedno společné - dítěti se včas nepostavily mantinely.

• Citovat
  • Upravit
4315
4.3.15 23:42
@lucenka píše:
@kacka52 já jsem hodně ovlivněna i tím, že znám učitelku ze školky a vyprávěla mi několik zážitků o dětech, které nikdy od rodičů nedostaly na zadek. Jak umí vynadat mamince do lehkých žen, protože si dovolila přijít už po obědě. A maminka se mu za to ještě omluví :zed: a podobné další příběhy, které mají jedno společné - dítěti se včas nepostavily mantinely.

Máme příbuznou učitelku na 1. stupni zš a taky někdy nestačím zírat, co jsou děti schopny říct, ať už mezi sebou nebo rodičům. Tam to ale vidím jako totální b. lbost rodičů, že to nechají zajít takhle daleko. Stačí mi 9 letá švagrová, tam bych občas fyzické tresty použila i já sama :mrgreen: Když jsem byla svědkem toho, jak tchýni do očí řekla nečum 8o A ona nic, to taky nechápu. Takhle daleko to samozřejmě nikdy nechci nechat zajít. Pokud si to někdy zaslouží, tak na zadek taky dostane. Ale prostě mi přijde mimo plácat za nedodržení směru, když má jen 14 měsíců a nechápe, co po ní chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí