Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vetsinou se vzteka, kdyz ho chci dat do kocarku, mam uz od vetsich deti nauceny grif, jak ho do kocarku dat, aby mi neutekl nez ho pripoutam. A jestli ho slysi cela crtvrt je mi teda ukradeny.
@areca píše:
@lucenka tak když víš, že se tě malý nebojí, tak to je fajn.
Já si úplně vybavuji ten pocit z dětství, kdy jsem se svojí mamky opravdu bála jen co napřáhla ruku a nechci, aby moje děti něco takového zažívali…
jak jsem psala, vychovávám kluka tak jak vychovala máma mě a bráchu. Takže v batolecím a předškolním věku jsme párkrát dostali. Ale mámy jsme se nikdy nebáli a máme spolu super vztah.
@Kla píše:
Vetsinou se vzteka, kdyz ho chci dat do kocarku, mam uz od vetsich deti nauceny grif, jak ho do kocarku dat, aby mi neutekl nez ho pripoutam. A jestli ho slysi cela crtvrt je mi teda ukradeny.
@Kla píše:
tak pro mě bylo zase lepší mu dát jednu přes zadek než z něj vězně v kočárku
Každý máme na výchovu jiný pohled.
@lucenka píše:
Jo vychovávej si dítě bez jedinýho plácnutí a pak se nediv, když tě ve 4 letech pošle do perdele, protože bude vědět, že mu za to nic neuděláš, nebo nech dítě v klidu vběhnout do silnice, kde jezdí auta (už jsem takovou situaci viděla a maminka pak dítěti jenom vysvětlovala, že se to nedělá a to z ní akorát mělo dobrý den).
Já jsem z generace, kdy se pro ránu opravdu nechodilo daleko, narodila jsem se v roce 1962. Moji rodiče se patrně vymykali, protože jsem za celé dětství nikdy nebyla bita, dokonce si ani nevybavuju, že by na mě naši nějak křičeli apod. Přesto jsem je nikdy do perdele neposlala, ani v pubertě s emnou problémy nebyly, kromě pár úletů, kterými projde asi skoro každý. Takže není pravda, že dítě, které nikdy nedostane na zadek, vyroste v nezvladatelného a drzého spratka. Ale vychovávej, jak chceš, to je asi každého věc a podle tvých dalších příspěvků asi nejsi matka, která dítě tříská hlava nehlava za každou blbost. Mně leží v žaludku spíš manžel zakladatelky, protože jeho přístup správný není ani náhodou.
Diskuzi jsem si pročetla a nad nějakými výchovnými metodami nestačím valit oči. Plácat 16-18 měsíční mimino, protože nedrží směr chůze?
Já mám tedy téměř 14 měsíční dceru, chodí cca 2 měsíce a venku si jde kam zrovna chce. Já jdu rovně, ona vpravo, já jdu vpravo, ona vlevo
Tak se jí prostě snažím nějak lákat, aby šla za mnou. Dělám, že běžím, aby mě honila a takový různý kravinky. Možná vypadám jak d.ebil, ale lepší, než jí plácat
Když se sekne a chce jít do silnice, tak jí prostě vezmu a přemístím. Spustí to sice řev, ale nevidím důvod, proč jí ještě přidat a lupnout jí jednu na zadek. Asi mám doma méně chápavé dítě, protože rozhodně nerozumí, když po ní chci držet směr ![]()
@kacka52 píše:
Diskuzi jsem si pročetla a nad nějakými výchovnými metodami nestačím valit oči. Plácat 16-18 měsíční mimino, protože nedrží směr chůze?Já mám tedy téměř 14 měsíční dceru, chodí cca 2 měsíce a venku si jde kam zrovna chce. Já jdu rovně, ona vpravo, já jdu vpravo, ona vlevo
Tak se jí prostě snažím nějak lákat, aby šla za mnou. Dělám, že běžím, aby mě honila a takový různý kravinky. Možná vypadám jak d.ebil, ale lepší, než jí plácat
Když se sekne a chce jít do silnice, tak jí prostě vezmu a přemístím. Spustí to sice řev, ale nevidím důvod, proč jí ještě přidat a lupnout jí jednu na zadek. Asi mám doma méně chápavé dítě, protože rozhodně nerozumí, když po ní chci držet směr
Mame skoro stejne stary holky
. Delam to stejne jako ty, naplacat takto malymu diteti, ze nedrzi smer chuze me ani ve snu nenapadlo.
Treba o vikendu jsme byli v nakupaku ve fotolabu a holka odtud furt vybihala v ruce s ukoristenym rameckem. Ja ji vzdycky chytla a donesla zpet, toto se opakovalo asi 5×, strasna sranda, dcera se u toho smala jak pominuta
; kdyz me to uz prestalo bavit, stricila jsem ji do kocaru, sice u toho rvala, ale za chvili se uklidnila. ZKladatelky muz by ji za to zrejme ztriskal, ja bych ho potom ale taky ztriskala ![]()
@Gorlami píše:
Mame skoro stejne stary holky. Delam to stejne jako ty, naplacat takto malymu diteti, ze nedrzi smer chuze me ani ve snu nenapadlo.
Treba o vikendu jsme byli v nakupaku ve fotolabu a holka odtud furt vybihala v ruce s ukoristenym rameckem. Ja ji vzdycky chytla a donesla zpet, toto se opakovalo asi 5×, strasna sranda, dcera se u toho smala jak pominuta; kdyz me to uz prestalo bavit, stricila jsem ji do kocaru, sice u toho rvala, ale za chvili se uklidnila. ZKladatelky muz by ji za to zrejme ztriskal, ja bych ho potom ale taky ztriskala
tak být v tvé situaci tak kluk by po 3. vyběhnutí dostal na zadek (před tím bych ho upozornila). A když takhle vidím nějaký dítko dělat si co chce a rodiče neustále běhajícího za ním, tak si o jeho výchově nemyslím nic moc dobrýho.
@lucenka píše:
tak být v tvé situaci tak kluk by po 3. vyběhnutí dostal na zadek (před tím bych ho upozornila). A když takhle vidím nějaký dítko dělat si co chce a rodiče neustále běhajícího za ním, tak si o jeho výchově nemyslím nic moc dobrýho.
Ditko ma 14m, tedy je to jeste mimino, kdyby mela 3 roky je to neco jinyho. Ja videt matku jak mlati svoje ani ne rok a ctvrt stary ditko, tak si o ni nemyslim teda vubec nic dobryho
.
@Gorlami píše:
Ditko ma 14m, tedy je to jeste mimino, kdyby mela 3 roky je to neco jinyho. Ja videt matku jak mlati svoje ani ne rok a ctvrt stary ditko, tak si o ni nemyslim teda vubec nic dobryho![]()
.
no ale na to 3 letý už to nepotřebuju, protože už by si nedovolil se chovat jako nevychovaný spratek.
@lucenka píše:
no ale na to 3 letý už to nepotřebuju, protože už by si nedovolil se chovat jako nevychovaný spratek.
No vidis, tak ty sis mlacenim svyho rocniho nevychovanyho spratka vychovala poslusnyho chlapecka; ja si svoji holcicku vychovavam slusne i bez mlaceni
.
@lucenka píše:
Tak to me rozesmalo…
@lucenka píše:
pýcha předchází pád ![]()
@ospalámyš píše:pýcha předchází pád
Klukovi už jsou 4 a tohle by si prostě nedovolil
a ano jsem pyšná, že ho lidi chválí, jak se umí chovat. To je každá matka.
@Gorlami píše:
No vidis, tak ty sis mlacenim svyho rocniho nevychovanyho spratka vychovala poslusnyho chlapecka; ja si svoji holcicku vychovavam slusne i bez mlaceni.
Já mám taky dva slušňáky, nikdy neplácnutý. Ale ve 3-4 letech byl syn někdy na zabití, asi podle někoho občas nevychovaný spratek
, ale stačilo počkat, až odezní období vzdoru a mezitím ho pokud možno vymezovat do patřičných mezí
bez toho bití.
Já nechci vycepovaný dítě, co se bojí ve 3 letech projevit jako dítě, protože už od roka a půl dostává semtam nebo i častěji na zadek za běžné dětské projevy ![]()
Prostě ke stejnému výsledku dojdeš různými cestami ![]()