Výchova chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
3.3.15 22:06
@Anonymní píše:
Tak jsem si našla docela pěkný článek o období vzdoru a poslala muži odkaz, to jsem to dopracovala, hned jak to uviděl, tak mi řekl, jestli si dělám srandu, že zrovna tohle jemu posílám a že už si o tom vážně nemáme co říct, rozčíleně odešel s tím, že se prý můžu odstěhovat, to jsem to dopracovala, vážně vůl.

Tak to asi teda vazne je :nevim:.
Proc s tebou o tom nechce mluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.3.15 22:07
@lucenka píše:
Vždyť to jsem psala. Pokud se šlo někam bez cíle, tak jsem šla klidně kam chtěl on. Ale pokud se na začátku řeklo, ze se jde do bodu A a on se po cestě začal sprajcovat, tak kdyz už to trvalo dlouho, tak dostal na zadek. Proto mám v tomhle směru pro manžela zakladatelky pochopení.

Aha, promiň, já jsem asi přeskočila stranu 2 nebo některé příspěvky :oops:

Stejně se teda spíš snažím využívat pozitivní motivaci, i když v extrémním případě nejsem ani proti tomu plácnutí. Jenom mám pocit, že zakladatelčin manžel si spíš představuje, že kluk bude šlapat jak hodinky a poslouchat na slovo - něco jako takový dvounohý pes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
3.3.15 22:09
@Anonymní píše:
Tak jsem si našla docela pěkný článek o období vzdoru a poslala muži odkaz, to jsem to dopracovala, hned jak to uviděl, tak mi řekl, jestli si dělám srandu, že zrovna tohle jemu posílám a že už si o tom vážně nemáme co říct, rozčíleně odešel s tím, že se prý můžu odstěhovat, to jsem to dopracovala, vážně vůl.

Promiň, co teď napíšu, ale tvůj muž je vypatlanej zelenej mozek. Já bych tohle nesnesla, aby takovýhole, v tomto ohledu, nedovzdělaný hovado mi likvidovalo dítě. Šestnáctiměsíční dítě je sotva odrostlé mimino, seznamuje se se světem a se všemi zákonitosmi lidského soužití. K tomu potřebuje laskavou, důslednou a hlavně láskyplnou oporu svých rodičů. Ty to evidentně chápeš, bohužel tvůj muže nikoli a ani nemá snahu se něco dozvědět. No, bohužel, nevybrala jsi svému dítěti správného otce. To neber jako výčitku, často člověk správně neodhadne, jak se druhý bude v určitých situacích chovat. Ale klučíka je mi líto. Můj muž byla takhle od malička třískanej a výsledek je, že svého tátu už víc než dvacet let neviděl a nikdy ho ani vidět nechce. Je mu už přes padsát a dodnes, když přijde řeč na jeho dětství, je to pro něj hodně citlivé a bolestivé, jen si na otce vzpomene. A sám by dítě nikdy uhodit nedokázal, vnučka v něm má naprosto oddaného a milujícího dědečka (byť není její biologický) a on má pro její dětský svět nesmírné pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.15 22:09

@Weru To vážně nevím, asi proto, že můj názor je špatný a on v tom má jasno, že dělá vše správně, jenom já to tak nevidím.

• Citovat
  • Upravit
17013
3.3.15 22:10
@lucenka píše:
Vždyť to jsem psala. Pokud se šlo někam bez cíle, tak jsem šla klidně kam chtěl on. Ale pokud se na začátku řeklo, ze se jde do bodu A a on se po cestě začal sprajcovat, tak kdyz už to trvalo dlouho, tak dostal na zadek. Proto mám v tomhle směru pro manžela zakladatelky pochopení.
:zed: Jo, buď máš doma génia, což promiň, ale o tom pochybuju, nebo jsi úplně mimo. Těžko tvoje dítě mohlo v roce a půl pochopit, že se jde, kupříkladu k doktorovi a znát cestu a jak by odbočil, tak mu jednu flákneš, protože směr byl snad předem jasně dán. :roll: ty jo, lidi tvého a zakladatelčina chlapa nepochopím. Autorita se dá získat i jinak než vzbuzováním strachu. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.3.15 22:11
@Anonymní píše:
@Weru To vážně nevím, asi proto, že můj názor je špatný a on v tom má jasno, že dělá vše správně, jenom já to tak nevidím.

Má tě taky pěkně v lati, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
3.3.15 22:12
@Anonymní píše:

Na tvém místě bych šla do otevřeného konfliktu, rozhodně bych se nenechala zatlačit do nějaké mlčící podřízené pozice. Stůj si tvrdě za svým, máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
3.3.15 22:15

@lucenka v roce a půl mlátit dítě za to, že se začlo sprajcovat? Ty jsi mimo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.3.15 22:15
@araw píše: :zed: Jo, buď máš doma génia, což promiň, ale o tom pochybuju, nebo jsi úplně mimo. Těžko tvoje dítě mohlo v roce a půl pochopit, že se jde, kupříkladu k doktorovi a znát cestu a jak by odbočil, tak mu jednu flákneš, protože směr byl snad předem jasně dán. :roll: ty jo, lidi tvého a zakladatelčina chlapa nepochopím. Autorita se dá získat i jinak než vzbuzováním strachu. :zed:

No v roce a půl znalo moje dítě několik cest do určitých pravidelně navštěvovaných must a bylo schopné je dodržovat.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.3.15 22:16
@romulkaa píše:
@lucenka v roce a půl mlátit dítě za to, že se začlo sprajcovat? Ty jsi mimo :zed:

Plácnutí a mlaceni je rozdil ;)

• Citovat
  • Upravit
4346
3.3.15 22:17

@lucenka z lidí jako jsi ty mi vře krev v žilách :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.3.15 22:19
@romulkaa píše:
@lucenka z lidí jako jsi ty mi vře krev v žilách :pocitac:

Tak ať. Aspoň mám dobře vychovane dítě, které ve školce ochraňuje holčičky.

• Citovat
  • Upravit
10185
@lucenka píše:
No v roce a půl znalo moje dítě několik cest do určitých pravidelně navštěvovaných must a bylo schopné je dodržovat.

Takhle malé dítě většinou nezajímá, kam se jde, ale co všechno cestou vidí. Zajímá se o kamínek, o broučka, vidí šišku…pro nás naprosto běžné věci, pro takhle malé dítě se tímhle otevírá svět. Když je potřeba někam v časovém horizontu dojít, je lepší vzít kočár, než dítě zbytečně stresovat neustálým napomínáním, popoháněním a nedjebože plácáním. Za co? Že se chová naprosto přirozeně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346

@Anonymní tak mlácením si pan otec opravdu autoritu nezíská u tak maličkého děťátka. Dosáhne spíš toho, že se ho klouček bude bát a to je cesta do pekel:-( Manžel je asi labilnější, když ho plácá za takové hovadiny :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.3.15 22:20
@lucenka píše:
Plácnutí a mlaceni je rozdil ;)

není v tom věku o kterém mluvíš je to na stejné úrovni - kontraproduktivní a zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí