Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Billi a druhé už mít nemůžou. uplně nás odstavili, což mě u bráchy hodně mrzí
Tyjo, a nemají tu přehnanou péči z toho, že se jim třeba kluk dlouho nedařil, o dítě předtím třeba přišli, nebo „jen“ z toho, že další už mít asi nebudou? To by celkem dávalo smysl. Sice to není OK, ale psychologicky by to bylo pochopitelnější. I když s kloboučkem to souviset asi nebude. ![]()
@Billi zase slovíčkaření, on všeobecně tohle vůbec nezná, psala jsem příklad anymáků. On nezná Ledový království, lesní říše atd. ani ty nový ani ty starý
@Litta jako na 100% to je tím, že mají jednoho po dvou letech snažení a druhé už nebude, to já vím, ale i tak na něj přenáší ten jejich strach a on se opravdu všeho bojí.
@Anonymní píše:
@Billi zase slovíčkaření, on všeobecně tohle vůbec nezná, psala jsem příklad anymáků. On nezná Ledový království, lesní říše atd. ani ty nový ani ty starý
Muj je taky nezná a je naprosto normální. Až teď ho ve 4,5letech zaujali Mimoni. Jinak se mu líbil Krteček, apod. A ry co tu jmenujes, tak neznám ani já ![]()
Příspěvek upraven 01.08.15 v 20:24
@Litta píše:
Tyjo, a nemají tu přehnanou péči z toho, že se jim třeba kluk dlouho nedařil, o dítě předtím třeba přišli, nebo „jen“ z toho, že další už mít asi nebudou? To by celkem dávalo smysl. Sice to není OK, ale psychologicky by to bylo pochopitelnější. I když s kloboučkem to souviset asi nebude.
To mě taky napadlo, že to bude mít nějaký podobný důvod.
No a kloboučky se jim prostě líbí.
Známá třeba oblíká dítě do oblečení ze sekáče (ne moderní, ale fakt hnusné kousky) a dělá to z důvodu, že odsuzuje konzum, proč prý kupovat nové věci, když tohle není roztrhané… Taky si myslím, že dítě bude ve školce trpět, ale je to její boj.
Mají jedno jediné dítě. Předpokládám, že hodně vymodlené. Píšeš, že jiné mít nemohou. Podle mě se o něj moc bojí.
Vím o tom své, je to moje noční můra, abych své holčičce dokázala dát svobodu. A taky to bylo hnacím motorem v boji o druhé dítě.
Prostě se o něj moc bojí. Snad je to v budoucnu přejde. Snad bude tvůj synovec silná osobnost a vymaní se z toho. Ale je možné, že mu to zůstane. Ale ani to nemusí znamenat, že bude v životě nešťastný.
@Litta oni mu třeba oblíknou ve 3,5 letech ( vypadá na čtyři i víc, je dlouhej a silnej) do ZOO nebo na zámek kostým hasiče a v tom jde mezi lidi, je to overal a umělou helmu… mazec. nechcu ani vidět jak ho v tom dávají čurat.
@Anonymní píše:
Můj taky ne a zatím to není problém. Jak jsem psala, takové dlouhé filmy nepovažuju za důležité pro takové prcky. Teď se mu líbí Mimoni, ale jen ty postavičky a ani nezná film.
@Capelucita já to vím, sama jsem o prcka bojovala dva roky a mám nízké amh, takže se taky modlím, abych měla jednou i druhé, ale i tak jsem řekla mámě, at mě kdyžtak krotí. Ale nejsem taková. U nich jsme si malého ani nemohli pochovat, abysme mu něco udělali, ale mě to nevadí, když si ho chová někdo jiný, naopak se ráda na to dívám.
![]()
@Anonymní píše:
@Litta oni mu třeba oblíknou ve 3,5 letech ( vypadá na čtyři i víc, je dlouhej a silnej) do ZOO nebo na zámek kostým hasiče a v tom jde mezi lidi, je to overal a umělou helmu… mazec. nechcu ani vidět jak ho v tom dávají čurat.
@Anonymní píše:
Třeba to vyžaduje. Sousedovic čtyřletá holčička už měsíc chodí jako princezna z Ledového království ![]()
@Billi píše:
Třeba to vyžaduje. Sousedovic čtyřletá holčička už měsíc chodí jako princezna z Ledového království
No jo, klasika! ![]()
@Litta fakt hruza, je to vyloženě kostým na dětský karneval a on tam v tom je mezi desítky lidma v zoo… a oni jsou posraný z toho, že má overal a vypadá v tom, jak miminko. Asi je těžky se smířit s tím, že dítě roste
Anonymní promiň, ale spoustu věcí co říkáš mí přijde mimo… Že nezná shreka, Ledové království a pod? Klasika to není, jsou to obyč animáky. Já synovi (22m) pouštim telku jednou denně max na 1-2 díly večerníčka. Jinak telku nevidí. Že nechce na provazové prolézačky, to taky může být čistě o něm. A já našeho malýho na rozpálenou klouzačku taky nepouštím.
Navíc 3leté dítě má na odrážedlo nárok. Kolo s pomocnými kolečky dítě akorát naučil se na ně spoléhat a prd držet rovnováhu… Že s ním spí v pokojíčku. A co? Víš kolik je i tady na emiminu maminek co s dětmi spí v posteli?
To oblékání. Každý má trochu jiný vkus. Třeba to podědili
A náš malej nosí kloboučky všeho druhu rád ![]()
Ale zase souhlas s tím, že nic se nemá přehánět. Náš malej běžně řádí v bazénu (se mnou po boku), občas teda jde ke dnu, ale i to loknutí k tomu patří
Co do otlučených kolen, ty neřešim vůbec. Naše dítě padá a už je zvyklý. Dneska sebou seknul na silnici a sedřel si koleno. Jen heknul, zvednul se a letěl dál (ať žije sparťanská výchova
)
@EvulinkaB18 tak to je super, to mám radost a doufám, že to taky tak bude