Výchova dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.8.15 20:36

@Billi do ZOO a na zámky nebo jen na zahradě u baráku?

• Citovat
  • Upravit
14637
1.8.15 20:37
@Capelucita píše:
Mají jedno jediné dítě. Předpokládám, že hodně vymodlené. Píšeš, že jiné mít nemohou. Podle mě se o něj moc bojí.

Vím o tom své, je to moje noční můra, abych své holčičce dokázala dát svobodu. A taky to bylo hnacím motorem v boji o druhé dítě.

Prostě se o něj moc bojí. Snad je to v budoucnu přejde. Snad bude tvůj synovec silná osobnost a vymaní se z toho. Ale je možné, že mu to zůstane. Ale ani to nemusí znamenat, že bude v životě nešťastný.
:kytka: A jestli koukám na metřík dobře, přeji hodně štěstí a co nejméně nervů v těhotenství.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.15 20:38

@Plomba tvému je 22 měsíců a našemu 43 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
Billi
1.8.15 20:39
@Anonymní píše:

Všude s nimi nechodím, ale vídám ji v tom nasedat do auta :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.15 20:41

@Billi a přijde ti to normální?

• Citovat
  • Upravit
604
1.8.15 20:42

Anonymní hodnotit, kdo jak obléká a vychovává své dítě a ještě takovým způsobem :roll: Kdoví, co si o myslí Tvůj bratr o Tobě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.15 20:43

@Eli.D ten na mě z vysoka, když nemůže rozdýchat mého syna, jeho synovce mimichodem.

• Citovat
  • Upravit
604
1.8.15 20:45
@Anonymní píše:
@Eli.D ten na mě z vysoka, když nemůže rozdýchat mého syna, jeho synovce mimichodem.

Třeba k tomu má jiný důvod, když to tady čtu, bych se mu ani nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.8.15 20:45
@Anonymní píše:

Nevím, jak Billi, ale mně jo :)
Nemám touhu se dohadovat s mladou, jaký si vezme model - pokud to není zdraví ohrožující, neresim.
Naučila jsem si svoje boje vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.8.15 20:46
@Anonymní píše:

Pokud to je na přání dítěte, tak to dokážu pochopit. Pokud ho tak oblékají z vlastní vůle, je to divný.
Já chodila v 5 letech všude s červeným pláštěm a hlásila jsem, že jsem Superman. Máma neměla jinou volbu, buď mi dala plášť, nebo jsem se sekla, vztekala, řvala… Jsou to děti a třeba to je opravdu přání kluka. Můj zase všude tahá plyšového Ijáčka, pořád. Tu a tam se sekne a chce jen jednu jedinou mikinu a jedno jediné triko. Máš ještě miminko, uvidíš, jaké to je s tak „velkým dítětem“, někdy je prostě jednodušší udělat ústupek a kompromis, než pak mít celý výlet zkažený.

• Citovat
  • Upravit
6021
1.8.15 20:49

Anonymní, řešíš, co ti nepřísluší. Oni jsou rodiče, oni jsou odpovědni.
Ano, já to taky dělám jinak, nechávám dětem víc prostoru, moje děti jsou jistě víc potlučené… ALE, uvědomuju si, že to je „risky business“, a dětem se může něco stát, i když stojím vedle. Takže si představ situaci: promluvíš jim do duše, oni synka na tvou radu nechají lítat… a stane se neštěstí. Co teď? Neexistuje, že by ti to nezačali vyčítat, možno si to budeš vyčítat i sama… Potřebujete to? NE! Je to jejich dítě, jejich výchova. Ty jim maximálně můžeš přátelsky říct, že to děláš jinak, a proč.

A zbytek - oblečení, pohádky, kostýmy, spaní… Dávaš důležitost povrchním věcem, nic z toho, cos popsala, mu neublíží… Ale může mu to zajistit krásné dětství… Nelpěj, na image, to je moje rada pro tebe, nech dítě si trochu užít hasičský kostým, když chce, a spaní maminky vedle sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
1.8.15 20:49
Mno, tak moje pětiletá by chodila poslední půlrok v kostýmu princeznovském všude, já jí to tedy koriguji, ale na cestu do školky jí to nechám.. To si nevybereš, já znám třebas malé mažoretky, který se malují. Vždy jsem si v duchu říkala, že to tedy určitě, ale moje dcera měla poprvé namalované nehty ve čtyřech letech, já jí je tedy nelakovala :mrgreen:, ale ve školce byla poslední.. Byla jsem u operátora cosik zařizovat a paní mi tenkrát pro mou tehdy tříletou dcerou nabízela tablet za korunu :nevim: Já tablet nemám :mrgreen: Mám nový mobil, ale nemám dotykáč, pětiletá nechápe :mrgreen: Její neteř má šest let a má mobil i tablet. Můj švagr, když viděl mou nejmladší sestru, jak loží našim na usnutí do postele, mále přísahal, že toto nikdy u svých dětí nedopustí. Děti má dvě, obě v posteli, když mu to připomenu, tak znaveným hlasem prohlásí, že už jsem snad zralá žena :mrgreen: mající několikero dítek a tak snad chápu, když řekne jednu jedinou větu.. že chce mít hlavně klid :mrgreen:
@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.15 20:53

Ok, třeba to nakonec bude vše dobrý, tak hezký večer, děkuji za pokec.

• Citovat
  • Upravit
604
1.8.15 21:18

Tak nevím, ale dost mi to připomíná tuhle diskuzi https://www.emimino.cz/…etsi-227109/ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
1.8.15 21:19
@Anonymní píše:
@Plomba tvému je 22 měsíců a našemu 43 měsíců.

To sice ano, ale věci, které jsem zmínila platí… (Nepsala jsem tolik o věcech co do věku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí