Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Capelucita píše:
Mají jedno jediné dítě. Předpokládám, že hodně vymodlené. Píšeš, že jiné mít nemohou. Podle mě se o něj moc bojí.Vím o tom své, je to moje noční můra, abych své holčičce dokázala dát svobodu. A taky to bylo hnacím motorem v boji o druhé dítě.
Prostě se o něj moc bojí. Snad je to v budoucnu přejde. Snad bude tvůj synovec silná osobnost a vymaní se z toho. Ale je možné, že mu to zůstane. Ale ani to nemusí znamenat, že bude v životě nešťastný.
@Anonymní píše:
@Billi do ZOO a na zámky nebo jen na zahradě u baráku?
Všude s nimi nechodím, ale vídám ji v tom nasedat do auta ![]()
Anonymní hodnotit, kdo jak obléká a vychovává své dítě a ještě takovým způsobem
Kdoví, co si o myslí Tvůj bratr o Tobě ![]()
@Eli.D ten na mě z vysoka, když nemůže rozdýchat mého syna, jeho synovce mimichodem.
@Anonymní píše:
@Eli.D ten na mě z vysoka, když nemůže rozdýchat mého syna, jeho synovce mimichodem.
Třeba k tomu má jiný důvod, když to tady čtu, bych se mu ani nedivila.
@Anonymní píše:
@Billi a přijde ti to normální?
Nevím, jak Billi, ale mně jo ![]()
Nemám touhu se dohadovat s mladou, jaký si vezme model - pokud to není zdraví ohrožující, neresim.
Naučila jsem si svoje boje vybírat.
@Anonymní píše:
@Billi a přijde ti to normální?
Pokud to je na přání dítěte, tak to dokážu pochopit. Pokud ho tak oblékají z vlastní vůle, je to divný.
Já chodila v 5 letech všude s červeným pláštěm a hlásila jsem, že jsem Superman. Máma neměla jinou volbu, buď mi dala plášť, nebo jsem se sekla, vztekala, řvala… Jsou to děti a třeba to je opravdu přání kluka. Můj zase všude tahá plyšového Ijáčka, pořád. Tu a tam se sekne a chce jen jednu jedinou mikinu a jedno jediné triko. Máš ještě miminko, uvidíš, jaké to je s tak „velkým dítětem“, někdy je prostě jednodušší udělat ústupek a kompromis, než pak mít celý výlet zkažený.
Anonymní, řešíš, co ti nepřísluší. Oni jsou rodiče, oni jsou odpovědni.
Ano, já to taky dělám jinak, nechávám dětem víc prostoru, moje děti jsou jistě víc potlučené… ALE, uvědomuju si, že to je „risky business“, a dětem se může něco stát, i když stojím vedle. Takže si představ situaci: promluvíš jim do duše, oni synka na tvou radu nechají lítat… a stane se neštěstí. Co teď? Neexistuje, že by ti to nezačali vyčítat, možno si to budeš vyčítat i sama… Potřebujete to? NE! Je to jejich dítě, jejich výchova. Ty jim maximálně můžeš přátelsky říct, že to děláš jinak, a proč.
A zbytek - oblečení, pohádky, kostýmy, spaní… Dávaš důležitost povrchním věcem, nic z toho, cos popsala, mu neublíží… Ale může mu to zajistit krásné dětství… Nelpěj, na image, to je moje rada pro tebe, nech dítě si trochu užít hasičský kostým, když chce, a spaní maminky vedle sebe…
@Anonymní píše:
Ok, třeba to nakonec bude vše dobrý, tak hezký večer, děkuji za pokec.
Tak nevím, ale dost mi to připomíná tuhle diskuzi https://www.emimino.cz/…etsi-227109/ ![]()
@Anonymní píše:
@Plomba tvému je 22 měsíců a našemu 43 měsíců.
To sice ano, ale věci, které jsem zmínila platí… (Nepsala jsem tolik o věcech co do věku)