Výchova dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6509
1.8.15 21:30

Jo, jo, :mrgreen: dovolím si citovat
„Švagrová si tak pěkně hrála s (mým) mimčem, ale nemohla, její synek na ni pořád volal, tak si šla hrát s autama, protože se to nedalo vydržet.“

:lol: :lol: :lol:

Mám osmiměsíční a pětiletou.. pětiletá ječí furt „ať se dívám“ :mrgreen: :srdce:

Já jsem si pořídila prvé dítko cca v 37. Do té doby mi nikdo neradil, byla jsem úplně samostná a svéprávná.. Vše začalo s narozením mého prvého dítěte, nikdy jsem nedostala tolik rad zdarmo, osvědčených a dobře míněných, byť si často protiřečících.. Moje maminka je zlatá, ale tak nějak si myslím, čím víc dětí, tím víc zkušeností.. ona má 4 děti :mrgreen: plus se ještě počítátá její babičkovský věk a tedy zkušenosti zralé :mrgreen: a navíc je to bývalá učitelka :mrgreen:

@Eli.D píše:
Tak nevím, ale dost mi to připomíná tuhle diskuzi https://www.emimino.cz/…etsi-227109/ :nevim:

@Eli.D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
1.8.15 21:42
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, nechci si dělat zle v rodině. Moji přezdívku znají.

Do doby, než jsem měla vlastní dítě, tak jsem mlčela, protože bych mohla dostat argument. Sama děti nemáš, tak neraď. Teď už mám kloučka, tak se ptám, jestli je tohle normální výchova nebo je to už hraniční?

Bratr a jeho žena nenechají své dítě samotné téměř dýchat. Mají o něj strach a hodně to na něj přenáší. Kluk se všeho bojí. Jsou mu 3 roky a 7 měsíců. Nikdy nebyl ve vodě sám (s kruhem, na podložce ani s rukávky) jen v náručí mámy. Na kole s malými kolečky ho také nenechají (jen na odrážedle), když si sedne na traktor se šlapkami, tak ho tlačí nenechají ho jet samotného ani po zahradě, kde je jen rodina. Nemůže sám ani zalívat záhonek malou konvičkou, jeho máma stojí pořád metr od něj. Bojí se babičky, která má zlomenou ruku, tak musí i v těch vedrech nosit svetřík, aby neviděl ortézu. Když má odřené koleno (poprvé za život) musí mít dlouhé kalhoty, aby to neviděl, protože se toho bojí :-(. Budou mu čtyři a ještě nikdy nebyl u babičky celý den a nikdy nespal mimo domov a co huř, jeho máma s ním spí doteď v pokojíčku, mají tu postel s vysouvacím šuplíkem, tak spí pod ním, asi aby nespadl… do školky teprve půjde, ale dětí se dost straní. Jsou jen oni tři brácha jeho žena a kluk, s nikým jiným nejsou. Na telku se nedívá, protože to kazí oči atd. je toho hodně. Jednou jsem vzala synovce na hřiště a koukala jsem jako puk :( čekala jsem, že když nebude s mámou, tak se odváže, jenže u každé prolejzky řekl, na tohle nepůjdu, na to jsem ještě malinkej (třeba prolízačka z provazů), na skluzavku nejdu, pálí od sluníčka :,( za hodinu se ptal po mamince, i když tam byl jeho táta. Je mi ho moc líto. Je to jedináček a tak mi přijde úplně izolovanej :-(. Nejradši bych si promluvila s bráchou, ale asi na to nemám koule :zed:

ano, neni to dobre, ale co je ti do toho? at si kazdy vychovava jak chce, sejne to nezmenis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.8.15 21:51
@Anonymní píše:
@Litta oni mu třeba oblíknou ve 3,5 letech ( vypadá na čtyři i víc, je dlouhej a silnej) do ZOO nebo na zámek kostým hasiče a v tom jde mezi lidi, je to overal a umělou helmu… mazec. nechcu ani vidět jak ho v tom dávají čurat.

A to jsi jeste nepotkala venku myho ctyrletaka v masce tygra. By sis cvrkla asi do textilu :mrgreen:
Resis ptakoviny, maji vymodleneho jedinacka, tak se o nej boji. Lepsi nez aby na nej kaslali. Bude z nej asi trochu bojacny klucina, ale ono je nekdy lepsi, kdyz se deti boji nez kdyz maji pocit, ze muzou vsechno a pak to konci v nemocnici, sadrami, operacemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
1.8.15 22:03

.

Příspěvek upraven 17.08.15 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
1.8.15 22:27

@Litta děkuju. Mám prostě tu cestu za dětma trochu klimatu. Teď jsem krvácela a špinila, ale naštěstí si prcek jen rozšiřoval bejvák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.8.15 22:34

Ve finale mi to je sympatictejsi nez, aby na kluka prdeli. Spatne se to hodnoti, protoze mit 4 letaka a mimco je markantni rozdil. Ale ja jsem strelec bohuzel mi sem tam ten strach chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.15 23:00

anonym, prosím

Máme zřejmě něco podobnýho v rodině. Jen klukovi teď bude 14. Neznala jsem ho vě věku 4 let, ale vidím, jak se k němu švagrová chová a slyšela jsem, jak se chovala v jeho dětství. Velmi podobné. Kluk je inteligentní, není moc sportovní typ. Kupodivu se ted matka diví, že nechce dělat ten a ten sport. Jenže taky se o něj přehnaně bála, nemohl si vyzkoušet nový věci. Bylo mu vyčítání matkou, že je tlustej, má mastný vlasy. Pak se vytáhl, vypadá dobře. Mutoval, tak se mu zase tlemila. Ona je prostě nevyzrálá a mě ho je líto, protože od mámy slyší posměšky…ale ona ta výchova je taková nevyvážená. Občas ona ponižuje jeho, pak sebe samotnou před ním, pak ho zas vyzdvihuje. Bylo mi ho líto, že bude hrozně zmatenej a nebude vědět co se sebou. Ted se umí ozvat. Občas vypadá jako nevychovanej fracek (třeba řekne, že tohle žrát nebude, když to vařila máma), ale podle mě to je smutnej důsledek její výchovy. Celkově kdybych ho zhodnotila, tak se narodil s vynikající odolnou nervovou soustavou, že to přežil ve zdraví a vypadá to, že se na mámu brzy velmi rád vyprdne a půjde si za svým. Těžko se to popisuje, je to dost komplikovaný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML