Střídavá péče a výchova dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
4.2.21 19:40
@divine woman píše:
Jestli můžu dát drobnou radu, nešetřete slovíčkem prosím. Ono to pak funguje o něco lépe.

Já slovem prosím nesetrim a přijde mi, že devitiletá slečna už na něj začíná být alergická :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
4.2.21 22:46

Mne podle uvodniho prispevku prijdes dost direktivni. Povol trochu. Mas deti, ne cvicene opice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.21 09:38

@Dicentra27
S bývalým jsme od sebe 9 let. Celou dobu jsem měla v péči holky já a k němu jezdily na víkendy. Změnilo se to pár let zpět, kdy si našel partnerku. Podle mě ho ona k střídavce tlačila, takže zažádal o střídavou péči a už 2 roky takto žijeme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.21 09:40

@VitaminC
To, že chci po nich vyklidit myčku, nebo utřít prach mi nepřijde direktivní. Určitě je nenechám sedět celý den za počítačem a telefonem, jako jejích tatínek.

• Citovat
  • Upravit
6794
5.2.21 10:58
@Anonymní píše:
@VitaminC
To, že chci po nich vyklidit myčku, nebo utřít prach mi nepřijde direktivní. Určitě je nenechám sedět celý den za počítačem a telefonem, jako jejích tatínek.

I ted :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No jo, komu neni rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
5.2.21 18:20
@Anonymní píše:
@VitaminC

Když ne vy, tak já taky ne je celkem vzato velmi funkční argument. Já to svým, výrazně mladším, dětem podávám tak, že aby to doma fungovalo, všichni musí přispět. Nechtějí po sobě uklidit/připravit stůl/odnést nákup? Cajk, tak já nechci vařit. Pětiletý špunt to chápe dokonale a věřím, že madam puberťačky to taky pochopí, až od plotny sebou střihneš na gauč… Pokud jim chce táta dělat slouhu, je to jeho boj, já bych o to nestála.

Ale to mi přijde až jako jedna z posledních donucovacích instancí. Poprosit (a poděkovat) o tu kterou práci by měl být základ. Pokud chceš, aby něco dělaly pravidelně, nechala bych je, ať si „své“ práce vyberou a vezmou za ně zodpovědnost - a jen připomínala jejich splnění. A chválit, pak echt chválit.

A je jim 11, to jsou malý cácory. Víš, jak v tomhle věku děcka (a holky zejména) žerou taková bodování pořádku na táborech a podobné věci? Uber na tlaku, vždyť to může být tak trochu i hra. Třeba bych sama vyklidila myčku na čas a vyhlásila výzvu, kdo mě trumfne ;) No, trochu žertuju, ale víš co… Přeprat to bojiště zase v úrodné pole.

Jako docela funkční mi přijde upozornění, že se tam mohou hodinu vztekat anebo to za pět minut budou mít hotové a můžeme se pustit do něčeho záživnějšího.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML