Výčitky svědomí, mají děti dobré dětství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
29.3.24 08:00

@Matt 02 Ale chápeš, že všechny ty věci, které vy jste měli občas a za odměnu oni nemají a nebudou mít vůbec. Nikdy žádný tábor, zoo, natož třeba návštěva hradu za vysvědčení. Tady nejde o to, že by to měli dělat každý víkend, tady jde o to, že ty děti nemají ani třeba nějakou takovou odměnu na narozeniny a mám určité pochyby, že jsou schopni poslat ty děti na ty školní kurzy. Nejsou první ani poslední, děti samoživitelů a samoživitelek toto zažívají často, ne každý má nastandardní příjmy. Ale oni to pro ty děti vybrali. Já jsem pro velké rodiny, sourozenec je dar, ale tohle je prostě přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
29.3.24 08:05
@Anonymní píše: Více

To se nepozná, takhle z jednostranného popisu. 5 dětí je na výchovu v dnešní individualistické konkurující si společnosti moc, pokud nejste Rockefelleři. Musíte je vychovávat tedy trošku jinak, ne zápaďácky individualisticky - to by neměli moc rozlet, touhou po indivindi rozletu by se vzájemně umlátili rozpětím těch pomyslných křídel. Musíte na to jít od lesa - indiánsky, podporovat kmenovou sounáležitost a důležitost každého v kmeni. Je to také individualismus, ale jiný, zasazený do celkového organismu. Jinak to, podle mě, fungovat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.3.24 08:09

Děti nemusí mít všechno a ty vaše budou na dětství vzpomínat rády, pokud vyrůstají v milující rodině. Ale taky si myslím, že je občas mrzí, že nemají to, co jejich spolužáci a že pokud to trvá dlouhodobě bez vidiny zlepšení, tak jim to dřív nebo později vadit bude. To, co popisuješ, sice zní hezky, ale za mě je to socka život, který bych žít v žádné případě nechtěla ani jako dítě, ani teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.3.24 08:11
@Serpentini píše: Více

Já nechtěl, aby to vyznělo jako že jsme byli chudáci, to rozhodně ne, naši by nám dopřáli modré z nebe, ale prostě počítalo se u nás. Jako bubble tea by nám naši nekoupili, to jedině za kapesné, ale udělali by to doma, čaj, do toho želé bonbony, ještě by řekli, dáte si tam doma do toho víc bonbónů :mrgreen:. Stejně to bylo s pizzou, táta jí dělal doma, udělal těsto a každej jsme si na to dali co chceme a hlavně hodně :lol:. Takže když jsme pak tu pizzu měli koupenou, tak zklamání a už jsme jinou, než tu domácí, co z toho ingredience padají nechtěli. Takže nám to vůbec nepřišlo, ale až dnes vím, že to byl nenásilný psychologický tah, jak ušetřit a ty peníze, co by padly za pizzy investovat třeba do lyžování. Zakladatelka je na tom určitě finančně o dost hůře, jen chci říct, ať hlavně nedá na sobě znát, že je něco blbě, ale spíše ať vyzvedává nenásilně ty aktivity na co je a dost věcí dělá po domácku. Zmrzliny, kebab, pizzu a ať si každý do toho dá co chce, zapojit je a udělat z toho zábavu. Mě by na jejím místě trápila spíše budoucnost, jestli má děti jak schody, tak třeba čtyři středoškoláci, no to je horší. To naši právě na toto mysleli a každému šetřili, jestli ona nemá z čeho a nepomůže ani nechodit extra do restaurací, kupovat v akcích, ve velkém atd. tak to už problém za mě je. No ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
29.3.24 08:16

Zkuste skauta. Děti to rozvine celkově, obohatí, často to jsou přátelství má celý život. Moji kluci to miluji a občas mám pocit, že se víc těší na tábor než na lyže v Itálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.3.24 08:24

Bubble tea vem cert. Ale co kdyz budou chtit vsichni studovat?
Za me jste nezodpovedni a sobecti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.24 08:34
@jkra píše: Více

Do skauta dvě nejstarší chodí ti uz chodí do školy další začne od září do školy i do skauta. Syn chodí ještě na fotbal byl i na soustředění a dcera na sportovní kroužek oba byli školáci i ve škole přírodě. To zvládáme proplatit a odkládáme si něco málo pro tyhle věci aby se toho mohli účastnit ale už není na to pak jít jako rodina do kina do zoo a takový věci co je stupný drahý.

• Citovat
  • Upravit
7296
29.3.24 08:44
@Anonymní píše: Více

Počkej, vy máte pět dětí, ve škole dvě. Tři ve školce, když už chodíš do práce? To jako máte tři děti v rozmezí 3-6 let? Ptám se na to, protože to je úplně jiná situace, než kdyby byly od sebe víc v rozestupu, takhle budete mít minimálně tři středoškoláky najednou, minimálně tři prvostupňové děti, kdy třeba bude škola v přírodě pro celý první stupeň a k tomu další dvě starší děti a jestli už teď máte problémy a máte ve škole jen dvě děti, tak to prostě průser je, nic ve zlém. To fakt by stálo za to, ještě rychle změnit bydlení, někam do bytovky na vesnici, ne Prahu. Aby alespoň na ty školní aktivity, nějaký ten kroužek, švp a tábor bylo pro všechny, ne jen pro dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
29.3.24 08:48

Tak pani je z Prahy - takže se studiem problem mit nebudou. Odpada jim nejvetsi vydaj - bydleni a dojozdeni. A brigad jsou v Praze dve rite, aby si deti privydelaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
29.3.24 08:48
@Matt 02 píše: Více

Píše, že mají nízký nájem, to by jen zhoršilo situace a zvýšilo náklady na dojíždění. Navíc ve městě najdeš spoustu aktivit zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.3.24 08:52
@Matt 02 píše: Více

Jasně, aby platili dojíždění pro pět dětí a dva dospělý. Perfektní rada :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6699
29.3.24 08:53
@PaníBovaryová píše: Více

Jenže mezitím mají minimálně 1-9tridu a tam to bude lítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.3.24 08:56

Ukamenujte mě, ale za mě jedna máma dostatek pozornosti 5 dětem nedá. Taky je problém manžel kamioňák, který není doma. To by mě trápilo mnohem víc. Nějaké kebaby jsou podružnost. Ale možná to vyrovná to potkávání se s kamarády a jejich dětmi? A kontakt se sourozenci? V tomhle nemám žádnou zkušenost.

Ale stejně, snažíš se, dáváš co můžeš, děláš nejlépe jak umíš - to fakt stačí. Nikdo nemá patent na to, co je ideální. Svět není ideální…

Příspěvek upraven 29.03.24 v 08:56

• Citovat
  • Upravit
21703
29.3.24 08:56
@Temnástranasíly píše: Více

Ja nevim. Mne taky predpovidali, jak to v prvni tride „bude litat“ a nelita nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
29.3.24 08:57

@Capelucia jo, ale ti kamionaci mivaji pekne diety. Zvlast kdyz jezdi zahranici. Zas hledat jinou praci pro chlapa bych nedoporucovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí