Výčitky svědomí, mají děti dobré dětství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
29.3.24 20:03

:,( @Matt 02 jenže to jestli to těm dětem to stačilo se dozví až v dospělosti. Můžeš se přetrnout a dobrý to být nemusí. To ti nikdo dopředu neřekne. Důležité je udělat maximum co můžu. Ale jestli ji jednou některé z dětí nevyčte že neměli nezařídí. A neví to žádný rodič. Ale každý si myslím jedna a stará se dle nejlepšího svědomí a jak umí a každý rodič má ty priority jinde.
Já bych si třeba 4 děti nepořídila do 4+1, dle emimina je to úplně OK. Pro mě dopřát každému pubertakovi vlastní pokoj bylo důležité.
Zase nemusím mít auto pod 5 let, což třeba pro někoho je priorita kvůli bezpečnosti pokud vozí děti. Mně nevadí do zaměstnání dojíždět, někdo by se do dojíždění nehrnul ani omylem.
Naše 1 dítě život na venkově nesnáší. Prostě to tak má. Chce žít v Praze a směřuje k tomu. A mohla jsem do něj hustit 20 let co jsem chtěla. Účast na lyžáku, soustředění ( 2× ročně), kvalitní mobil, pěkné oblečení atd… už roky považuje za zcela jasnou věc. Zase umí mít přes školní rok i brigádu, kde si vydělá pěkné peníze.
A asi to není výchovou. Je to povahou.

• Citovat
  • Upravit
21703
29.3.24 20:30
@kocourGarfield píše: Více

Pisu nekde, ze jim to zakazu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.3.24 20:34

@PaníBovaryová
Píšeš:
priprode jsou pitomost, my mame prirodu vsude kolem, a nelyzujeme ani ja ani manzel  Vidim to maximalne na vylety.
Podle me mohou zakl.deti zit naprosto plnohodnotný zivot a diky lokaci i vystudovat a dobre vydělávat.

Proto se tě ptám, co budeš dělat, pokud děti o tu aktivitu projeví zájem.
Zakladatelka je neposíla, protože na to nemá finance, ne že děti o to nejeví zájem.
Což ty tvrdíš, že je ok.

Proto se ptám co budeš dělat, když dítě nebudeš nikam posílat a ono bude chtít.

• Citovat
  • Upravit
21703
29.3.24 20:36

@kocourGarfield tak jestli tady v tom vidis, ze zakazu tabor, kdyz dite bude chtit strasne jet, tak se nemame asi o cem bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
29.3.24 20:43
@PaníBovaryová píše: Více

No ono to tak působí, proste dle tebe to nebude a basta. Variantu ze by to chtělo dítě jsi nějak zavrhla😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.3.24 20:47

Jen k těm akcím. Asi to není všude stejné. Ale jen u nás 6 třída nějaký kurz, 7.třida lyžák, 8. Třída cyklák, 9 Třída voda. Vše tak + - 7000 Kč. Vždy jela celá třída. :nevim: V 5 tuším byli na škole v přírodě.

• Citovat
  • Upravit
74217
29.3.24 20:48

Syn jede na školu v přírodě za několik týdnů. Vyšla na 4 tisíce (po-pá). Kolegyně se bouří každý rok, že škola v přírodě je pro děti žijící ve městě a ne děti na vesnici. Ale vedení školy tvrdí, že to být musí v nabídce. Dokud bude zájem, tak se prostě jezdit na školu v přírodě bude. Přestože žijí a vyrůstají přirozeně na vesnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
29.3.24 20:51
@kocourGarfield píše: Více

Všude je to jinak. U nás v sedmičce lyžák zrušeny pro nedostatek zájemců, přitom škola má fond pro chudé děti. Nebyly zatím ani žádné placené výlety.

• Citovat
  • Upravit
24524
29.3.24 20:56

Takto podle tvého popisu mi přijde, že děti mají vše. Ten základ mají skvělý. Do kina, do divadla se chodí i ve škole a školce. To mi nepřijde momentálně jako problém. Na bazénu jsme třeba s dětmi taky ještě nebyli. Dost mě to mrzí. Nám vše komplikuje třetí dítko. Peníze máme, ale čas chybí. Děti jsou hlavně pořád nemocné. A vše mi taky došlo až se třetím dítětem - v podstatě ty první dvě omezuje. Na druhou stranu se mají děti neuvěřitelně rádi. Vždy děti chválím, že to takto krásně s námi zvládají. K moři už si přál jet teď pětiletý a trochu mě mrzí, že to letos nevyjde.

Řešila bych peníze do budoucna. Zkuste zvýšit své příjmy. Třeba to vymyslíte.

Škola v přírodě - tady se vůbec nejezdí. :lol: výhoda malých měst. A my teda s manželem nelyzujeme. To nevím jak uděláme. Náš hory v zimě prostě vůbec nelákají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.24 20:58

U nás měl být lyžák. Letos prvně se vůbec neodjelo. Byly čtyři termíny. Protože jedna stálá chata, kde se léta jezdí. Majitel pro školu blokoval víc termínů. A nic. Vše padlo. Protože nebyl sníh. Příště se uvažuje, že se bude jezdit na nejbližší sjezdovku ráno a odpoledne zpět. Jak uvidí, že je sníh. Tak se vším praštit a budou ze dne na den jezdit. Nikde se nevázat na žádné termíny. Vykašlat se na přespávání. Autobusy okamžitě nebude problém sehnat. Protože máme výhradního provozovatele autobusové dopravy, který často se školou spolupracuje. Jedině tak. Když sněhu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.3.24 20:59

@anavi13 u nás jezdí na SVP na vesnici :)

• Citovat
  • Upravit
24524
29.3.24 21:00

@kocourGarfield u nás je na zakladce jen lyžák, v osmé třídě měli pobyt v Anglii. Na obojí nejela celá třída. Bylo to tak za mě a je to tak i teď. Mám ségru v devítce. Hrozně moc bude záležet na škole a místu bydliště. Já si teda myslím, že tím jak se vše zdražuje, tak se budou spíš tyto akce pro děti rušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
29.3.24 21:03

@kocourGarfield no to by u nás bylo k ničemu :lol: jako naše děti asi nebudou umět v šesti letech lyžovat, ale řídit traktor nejspíš zvládnou s přehledem :D teď jsme konečně pětiletého naučili jezdit na kole. On raději pracoval s tatínkem než sportoval. A musím říct, že mě to už dost štvalo, že to neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24651
29.3.24 21:03

Zajímavá diskuze.
Samotné je mi občas blbě z toho, že v naší sociální bublině je považována většina výše zmíněného za samozřejmost :?

Je obtížný najít rovnováhu mezi „dopřát“ dětem materiálno, zážitky a zároveň v nich zaset zárodky vděčnosti a vědomí toho, že super sranda může být třeba i na výšlapu v přírodě kde to nic nestálo…

Máme štěstí, že máme finančních prostředků dostatek, přesto je stále řešíme…co ano a co už ne…jak tu někdo psal vstup do kina v multiplexu nebo aquapark v Čestlicích z principu nehodlám podporovat :) Moře je někdy každý rok, někdy obrok (nemusím teplo), letecky all in nebo i autem a vařím… Lyžovat nechtějí, to nám odpadá. Restaurace zoo herny bazény taky, ale s mírou, ne pokaždý když děti chtějí.

Dcera mě nedávno šokovala, že ve škole řeší značky oblečení a bot… první stupeň. Byla v pohodě, že prý to má asi třetí nejlepší…mě to zarazilo, kupuji i drahé i střed i levnější klidně… připravuju se na pubertu, že bude hůř. Budou se víc poměřovat a inklinovat k tomu materiálnu… no jsem zvědavá co budoucnost přinese. Sama jsem skromného založení, koupím si třeba i luxusní věc, ale mám ji pak mnoho mnoho let, většinu věcí mám úplně obyčejných.

Zakladatelko, hodně štěstí, ať máš potomky klidné, smířlivé povahy, ať ten materiální nedostatek zvládnou zpracovat a naopak je to třeba motivuje ke vzdělání a pracovnímu úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.3.24 21:06

@anavi13 tak každé dítě to má nějak. Každé láká něco jiného.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML