Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mgree píše: Více
To je sice hezké, ale vráží to ze společného, ne?
byla bych už kritičtější se svýma zkušenostma, byla jsem hodná holka a i dost naivní, ale jednoho dne člověk narazí a zjistíš, že s tou dobrotou ne, že nejdál dojdeš, ale leda pojdeš. Prostě pořádek dělá přátele. Hospodaříte společně, tak je otázka kolik peněz pak zbyde třeba na dovolenou, když se vráží do baráku, a abyste jednou nelitovali. Vypadá to třeba ve vaší situaci dobře, ale jistota to neni, dokud to neni ve smlouvě.
@884135 Tak jsou to porad jeho vydelane penize, ja na to nedala ani korunu, neplatim ani energie.
Jako neříkat mi něco pane na papíře, klid bych neměla…
A jídlo, drogerii, oblečení, věci do domácnosti hradí kdo?
Je to zvláštní v manželství dělit moje a tvoje. Ale pokud máš špatně zkušenosti nebo tvůj muž špatnou historii, tak tomu rozumím.
„měl by“, ale pokud tchán nenapíše v závěti dům na tvého manžela nebo mu to nepřepíše ještě za života, tak dědit bude napůl s bratrem, takže buď bude muset bráchu vyplatit cenou poloviny baráku, nebo prodat a výnos rozdělit mezi oba bratry
@stinga a protože její manžel cpe do baráku všechny peníze a zhodnocuje jeho kvalitu a tím i cenu. Tak při závěti až přijde odhadce a řekne cenu, za kolik milionů musí bratra vyplatit, tak zakladatelka nebude mít zase nic. Nejdřív jdou rodinné peníze do cizího domu, potom do vyplacení bratra a dalších možných dědiců.
Za ty peníze, co takhle vyhodí by měla už dávno něco svého a dávno splaceného.
@Mgree No to je hezké, že manžel bude a on tam dává peníze, takže ty své zajištění řešíš jak? Kdyby jste se teď rozvedli, odcházíš s igelitkou. Jediná jistota by byla, kdyby to tchán na manžela přepsal, jak jste začali spravovat, nechal si tam věcné břemeno v katastru a tobě dle investic dal podíl. Pokud si to platí sám a nechce ti podíl připsat (i když v manželství je pojem moje/tvoje teda špatně definovatelný), tak rozhodně ti má dávat finance na domácnost, argument, že on platí dům a ty tím pádem zbytek, je irelevantní, on dává do svého. A ty by sis měla rozhodně našetřit, ideálně investovat do svého, však jednou to může být dětí. Dědictví udělá v rodině v 95 % naprostý chaos a otestuje vztahy na maximum.
Vzdyt pulka tech penez co se dala na rekonstrukci je tvoje.
Ale porad je to manzel ne? Takze to jsou vase penize. Je fuk kdo je vydelal prece. Nebo mate rozdelene SJM?
@arinecka píše: Více
Ona ale patrně sponzoruje chod domácnosti za situace, kdy manžel alokuje peníze do něčeho, co jí neříká pane.
@884135 píše: Více
Jemu taky ne, takze dost mozna pujdou s igelitkou jednou oba. Nechapu tohle mysleni, sypat penize do ciziho baraku. Bude sranda, az bude jednou vyplacet brachu.
@arinecka píše: Více
Vyplacet brachu z poloviny zhodnocene nemovitosti rekonstrukci a jeste se budou modlit, aby se jim aspon cast penez zapocetla.
Polozila bych otázku, proc dum neni manzela ted.
Bydleni si tchan muze vyminit bremenem. Je fer po vas pozadovat, abyste tam sypali sve uspory? To by nemohl uz moc chodit komandovat se zametanim, ze.