Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Nell2 píše:
Myslím, že i bez heřmánkového čaje by ses vyléčila
Velmi pravděpodobně bych se vyléčila i bez toho ostatního. Ale prostě to je můj systém, jak se obecně léčím z podzimních viróz ![]()
Heřmánek je dost univerzální léčivka. Pomáhá na imunitu, kašel, rýmu, bolesti hlavy, ledvin i zažívací potíže. Je desinfekční, protizánětlivý…prostě všestranná pomoc, vhodná i pro chřipkové stavy.
@Nell2 co? Me taky! 1500 vlasu pri myti. Vsichni mi tvrdi, ze to z covidu neni. Ale z ceho jineho by to mohlo byt? Vlasy jsem mela vzdy krasne huste, ted vycesavam prameny kazdy den a jsem z tojo uz zoufala.
Mamka je s tím teď v nemocnici. Odjizdela, vypadala hrozně. Byla neuvěřitelně bílá a furt spala, neodpovídala mi moc na otázky, ale nejvíc ji bolelo břicho a žaludek. Dnes jsem volala do nemocnice a dělali ji veškerá vyšetření a prý je strůjcem všeho opravdu covid. Mamka má 71 let, je po onkologické operaci. Neverim, že bude fit jako dřív, i když možná ano. Hodne mi pomáhala s dětma, hlídání, chození do školky nebo ze školky když jsem měla směnu. Jenze když přijede a nebude ok, tak co pak? Jak můžu do práce? Co když bude třeba ještě o ní nějak pečovat? jak se to pak řeší v práci?
@harpyje píše:
ano je, 10 dní se počítá ode dne testu včetně. ergo výsledek přišel 23., testovaná byla tedy pravděpodobně 22. - akorát 31. je konec.
Ta karanténa se počítá ode dne výsledků testu, aspoň tak to bylo u nás…
@Anonymní píše:
Mamka je s tím teď v nemocnici. Odjizdela, vypadala hrozně. Byla neuvěřitelně bílá a furt spala, neodpovídala mi moc na otázky, ale nejvíc ji bolelo břicho a žaludek. Dnes jsem volala do nemocnice a dělali ji veškerá vyšetření a prý je strůjcem všeho opravdu covid. Mamka má 71 let, je po onkologické operaci. Neverim, že bude fit jako dřív, i když možná ano. Hodne mi pomáhala s dětma, hlídání, chození do školky nebo ze školky když jsem měla směnu. Jenze když přijede a nebude ok, tak co pak? Jak můžu do práce? Co když bude třeba ještě o ní nějak pečovat? jak se to pak řeší v práci?
Ty zníš, že ani tak nemáš strach o maminku, ale o to, že přijdeš o hlídací službu ![]()
@Rive píše:
Ty zníš, že ani tak nemáš strach o maminku, ale o to, že přijdeš o hlídací službu
To vůbec, jen se ptám, když bude ještě nějakou dobu špatná tak jak a co říct v práci. Nepodsunuj mi své hloupé domněnky ![]()
U mne tyden únava, bolesti hlavy, svalů, kloubů, žádná teplota. 8.-10. den šílená dušnost, i na wc jsem se táhla na kyslíkový dluh. 11. den o 50% lepší, dotáhla jsem se na covidovou ambulanci, kde na rtg odeznival zapal plic. Za tyden už na rtg nic nebylo. Mela jsem 2× negativni PCR test behem nemoci (doma všichni pozitivní), po nemoci ale pozitivní protilátky. 3 měsíce po covidu trochu pokaslavam, ale zda je to na vrub covidu nebo lehkeho astmatu, nevím
pokud nemáš priznaky tak 10 dní karantény.
@NeznámýAnonym1
1. den - bolest hlavy, divné pocity, večer horečka 38, zimnice
2. den - při obědě jsem zjistila, že nemám chuť a čich, horečka, zimnice
3. den - průjem, test, žaludeční nevolnost
4. den - potvrzení pozitivity testu, zahájení izolace, neskutečná únava
a tak bych mohla pokračovat den po dni, každý den nějaká nová nepříjemnost, soustavné nevolnosti, únava, vyrážka
po 14 dnech mírná úleva, myslela jsem, že jsem z toho venku
po 3 týdnech kašel, lítačka do nemocnice, všechna možná vyšetření
mám nějaký nález na plicích a jsem ráda, že vyšlapu pár schodů
ta nemoc je hnusný, zákeřný sajrajt
@Anonymní píše:
@Nell2 co? Me taky! 1500 vlasu pri myti. Vsichni mi tvrdi, ze to z covidu neni. Ale z ceho jineho by to mohlo byt? Vlasy jsem mela vzdy krasne huste, ted vycesavam prameny kazdy den a jsem z tojo uz zoufala.
Mně to začalo tak 2 dny po pozitivním testu. Že po umytí nešli rozčesat a pak začali padat, ale teď už mi padají pořád, když fouká vítr uletí mi milion vlasů, fakt strašný. Ale měla jsem mírný průběh, prakticky žádný, tak hold „aspoň něco“ ![]()
@harpyje píše:
co ti na tom přijde na hlavu?
Na hlavu mi přijde, že mají nosit roušku ti, co si covid už prodělali
@Anonymní píše:
Na hlavu mi přijde, že mají nosit roušku ti, co si covid už prodělali
Jednak na čele to napsané nemají, a pak taky ne že by to nemohli chytnout znovu. Zatímco já mám po covidu protilátky vysoké i 3 měsíce po, tak syna jsem nechala nabrat a má 0. Je v tom zatím tolik neznámých, že se s rouškou prostě smiřte.
@harpyje píše:
ano je, 10 dní se počítá ode dne testu včetně. ergo výsledek přišel 23., testovaná byla tedy pravděpodobně 22. - akorát 31. je konec.
Presne tak, dekuju ![]()
@Fazulina píše:
Ta karanténa se počítá ode dne výsledků testu, aspoň tak to bylo u nás…
tak vám to asi řekli na hygieně špatně. Počítá se ode dne testování (logicky, protože někomu přijde výsledek tentýž den, většině druhý den a někomu až třetí den, tak aby v tom nebyl binec)
@Anonymní píše:
To vůbec, jen se ptám, když bude ještě nějakou dobu špatná tak jak a co říct v práci. Nepodsunuj mi své hloupé domněnky
Anonymko, po pravdě, tvůj příspěvek na mne dělal stejný dojem, přečti si to po sobě, fakt…
A k dotazu, no v práci to pravděpodobně nebude nikoho zajímat
prostě chodíš do práce, protože máš hlídání k dětem - jestli je to tvoje maminka, nebo sousedka nebo placená paní na hlídání, to přece není starost zaměstnavatele. Kdyby ti onemocněla paní na hlídání, tak si musíš najít jinou.
, onemocní ti maminka, tak to musíš vyřešit, je to pochopitelně tvoje starost - hledej hlídání
@harpyje píše:
tak vám to asi řekli na hygieně špatně. Počítá se ode dne testování (logicky, protože někomu přijde výsledek tentýž den, většině druhý den a někomu až třetí den, tak aby v tom nebyl binec)
Kolegyně se se mnou hádala, že je to od té doby, kdy ji přišel výsledek. Ona byla na testu ve čtvrtek, já v pátek. Mně přišel výsledek dříve. Takže ona mi tvrdila a šílene se chtěla hádat, že to je logické, že od té doby, co ti přijde zpráva o výsledku testu. Taky mi to přijde logické, ale někomu očividně ne. ![]()