Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
asha píše:
Hm myslim, ze bohuzel nemas pravdu. Uz jsem si vsimla mockrat, ze spousta lidi cte jen to, co se jim hodi a prebere si to taky jak se to zrovna hodi.
… což ovšem neznamená, že být adminem, měla bych to přijmout jako fakt a vykašlat se na ten původní problém - že záměrné provokování (což Livinka dělá) je prostě špatné.
Ať na to ostatní reagují, jak reagují, to je jiná věc k řešení a k diskusi - máš naprostou pravdu v tom, že urážení se v diskusích je časté a není v pořádku. Ale jádro pudla je jinde.
V zásadě jsem tím vším chtěla říct, že naprosto souhlasím s tím, co adminka nakonec udělala - soukromé kontaktování uživatelky a varování.
Příspěvek upraven 16.02.11 v 15:11
BohunkaP píše:asha píše:
Mne se to proste nelibi. Misto aby se chytly za nos ty, co livinku urazi, hodi se to na ni (ze si o to koleduje).Víš, co mi to připomíná? Dětské hřiště… nebo základku.
Jedno dítě schválně vyprovokuje konflikt, pak stojí stranou a jen se pobaveně dívá. Ty ostatní se pohádají, ječí, servou se, maminky je potrestají, protože „nemůžeš mluvit tak sprostě“, „nemůžeš nikoho tlouct ani strkat“… ale které dítě je víc na vině? Ty, co se nechají strhnout a pohádají se? Nebo to škodolibé, které všechno schválně vyvolalo, evidentně se tím baví a už teď ví, že příště si to zopákne?
Z mého hlediska vždycky to druhé.
Promiňte, že se Vám do toho pletu, jen mi nedá nezareagovat na toto.
Myslím, že na vině je ten kdo začne strkat a nadávat
To, že někdo provokuje a dělá něco pro pobavení není zakázané. Strkat se a nadávat zakázené je
Kdo je na vině ? ten kdo lupičovi říká, že v bance by se dalo dobře přijít k penězům, nebo ten kdo banku vyloupí hm ??
Vždycky je na vině ten kdo koná ! Kdo někoho k něčemu popouzí je pouze provokatér nikoli viník ![]()
Kallkapa píše:
Kdo je na vině ? ten kdo lupičovi říká, že v bance by se dalo dobře přijít k penězům, nebo ten kdo banku vyloupí hm ??Vždycky je na vině ten kdo koná ! Kdo někoho k něčemu popouzí je pouze provokatér nikoli viník
Z právního hlediska ten lupič.
Z morálního hlediska by se o tom dalo hooodně polemizovat. Což ovšem není účelem téhle diskuse, tudíž to nehodlám dělat.
Hm myslim, ze bohuzel nemas pravdu. Uz jsem si vsimla mockrat, ze spousta lidi cte jen to, co se jim hodi a prebere si to taky jak se to zrovna hodi.… což ovšem neznamená, že být adminem, měla bych to přijmout jako fakt a vykašlat se na ten původní problém - že záměrné provokování (což Livinka dělá) je prostě špatné.
Ať na to ostatní reagují, jak reagují, to je jiná věc k řešení a k diskusi - máš naprostou pravdu v tom, že urážení se v diskusích je časté a není v pořádku. Ale jádro pudla je jinde.
V zásadě jsem Tím vším chtěla říct, že naprosto souhlasím s tím, co adminka nakonec udělala - soukromé kontaktování uživatelky a varování.
Příspěvek upraven 16.02.11 v 15:11
No je to zvlastni. Ja jsem tuhle posledni diskuzi livinky cetla, cetla jsem ji celou, misty se bavila, misty fakt nechapala…ale ze by mne nejak zvlast pohorsovalo, co pise (na rozdil od toho, co dela), to ne. Ona ma ale cejch a tim padem smulu. Bud musi zmenit styl psani, nebo sem nechodit, protoze je evidentne sveraz. Mam pocit, ze tys tu diskuzi ani necetla…nebo se pletu? Pokud ne, tak mne zarazi, ze mas tak jasno ![]()
BohunkaP píše:Kallkapa píše:
Kdo je na vině ? ten kdo lupičovi říká, že v bance by se dalo dobře přijít k penězům, nebo ten kdo banku vyloupí hm ??Vždycky je na vině ten kdo koná ! Kdo někoho k něčemu popouzí je pouze provokatér nikoli viník
Z právního hlediska ten lupič.
Z morálního hlediska by se o tom dalo hooodně polemizovat. Což ovšem není účelem téhle diskuse, tudíž to nehodlám dělat.
Bohunko já nechci polemizovat, chtěla jsem jen poukázat na to, že lidé tady jsou (předpokládám) dospělí, stejně jako (předpokládám) lupič, který se sám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí rozhodne, zda nějak na „provokování“ zareaguje. Ale nechci se s tebou přít, každý to vidí z jiného úhlu, jen sem chtěla říct, že přirovnávat uživatelky k emočně nevyspělým dětem je poněkud zvláštní..
asha píše:
No je to zvlastni. Ja jsem tuhle posledni diskuzi livinky cetla, cetla jsem ji celou, misty se bavila, misty fakt nechapala…ale ze by mne nejak zvlast pohorsovalo, co pise (na rozdil od toho, co dela), to ne. Ona ma ale cejch a tim padem smulu. Bud musi zmenit styl psani, nebo sem nechodit, protoze je evidentne sveraz. Mam pocit, ze tys tu diskuzi ani necetla…nebo se pletu? Pokud ne, tak mne zarazi, ze mas tak jasno
Četla - tedy, ne do posledního příspěvku, to určitě ne. Ale pro vytvoření názoru dostatečně. Stejně jako ty předchozí. Jediné, co z nich cítím, je pobavení a radost z toho, že „už se to zase mele… fajn, co příště? Bude to ještě lepší a na víc stran?“
A ano, teď jsi přesně vystihla můj názor na Livinku. Buď by měla změnit styl psaní nebo sem nechodit.
No je to zvlastni. Ja jsem tuhle posledni diskuzi livinky cetla, cetla jsem ji celou, misty se bavila, misty fakt nechapala…ale ze by mne nejak zvlast pohorsovalo, co pise (na rozdil od toho, co dela), to ne. Ona ma ale cejch a tim padem smulu. Bud musi zmenit styl psani, nebo sem nechodit, protoze je evidentne sveraz. Mam pocit, ze tys tu diskuzi ani necetla…nebo se pletu? Pokud ne, tak mne zarazi, ze mas tak jasnoČetla - tedy, ne do posledního příspěvku, to určitě ne. Ale pro vytvoření názoru dostatečně. Stejně jako ty předchozí. Jediné, co z nich cítím, je pobavení a radost z toho, že „už se to zase mele… fajn, co příště? Bude to ještě lepší a na víc stran?“
A ano, teď jsi přesně vystihla můj názor na Livinku. Buď by měla změnit styl psaní nebo sem nechodit.
A nevsimla sis, ze se bavila i vetsina tech, co psaly dyl? Kazdy poprve napsal podrazdene a kdyz vydrzel, zacal to videt i jinak. Pokud se tim bavila i livinka, nic proti tomu nemam. Samy mezi sebou jsme se nerezaly, jen se nekdo drsne navezl do ni samotny. Ona sama tyhle urazky brala docela s nadhledem. Por mne to byla proste tlachaci diskuze.
Asho- promiň,ale povýšené psaní Livinky,její arogantní odpovědi nechají chladným jen málokoho.Holky už moc nereagují jak jsi si všimla.Za to jim patří
.Nechá se vyprovokovat už jen málokdo ![]()
I tady adminovi odpověděla,že se to tam „jěště nemlelo“.A o to jí jde celou dobu.Povyšovat se nad námi,co jsme „normální“ -vaříme,pereme,žehlíme,uklízíme a chlapa bereme i s jeho vadami ![]()
verenika píše:
Asho- promiň,ale povýšené psaní Livinky,její arogantní odpovědi nechají chladným jen málokoho.Holky už moc nereagují jak jsi si všimla.Za to jim patří.Nechá se vyprovokovat už jen málokdo
I tady adminovi odpověděla,že se to tam „jěště nemlelo“.A o to jí jde celou dobu.Povyšovat se nad námi,co jsme „normální“ -vaříme,pereme,žehlíme,uklízíme a chlapa bereme i s jeho vadami
No ja to nebrala jako povysovani, ja to brala jakoze je strelena
To je zas ten uhel pohledu, ja nejsem zas tak haklich
Nikdo tam nepise proto, ze uz to nikoho nebavi ![]()
asha píše:
A nevsimla sis, ze se bavila i vetsina tech, co psaly dyl? Kazdy poprve napsal podrazdene a kdyz vydrzel, zacal to videt i jinak. Pokud se tim bavila i livinka, nic proti tomu nemam. Samy mezi sebou jsme se nerezaly, jen se nekdo drsne navezl do ni samotny. Ona sama tyhle urazky brala docela s nadhledem. Por mne to byla proste tlachaci diskuze.
To je pořád dokola o tom, co jsem psala někde nahoře. Základní problém je záměrné provokování, zakládání diskuse (i další psaní) s úmyslem vyvolat hádku (protože Livinka ví, že hádku vyvolá, nepovažuji ji za hloupou).
Jestli na to někdo reaguje podrážděně, jiný uraženě a třetí se tím baví, to je jiná věc, která nic nemění na tom, že chování zakladatelky je podle mého názoru špatné. Úmyslné popichování a potěšené sledování, co bude následovat, to se prostě nedělá.
A nevsimla sis, ze se bavila i vetsina tech, co psaly dyl? Kazdy poprve napsal podrazdene a kdyz vydrzel, zacal to videt i jinak. Pokud se tim bavila i livinka, nic proti tomu nemam. Samy mezi sebou jsme se nerezaly, jen se nekdo drsne navezl do ni samotny. Ona sama tyhle urazky brala docela s nadhledem. Por mne to byla proste tlachaci diskuze.To je pořád dokola o tom, co jsem psala někde nahoře. Základní problém je záměrné provokování, zakládání diskuse (i další psaní) s úmyslem vyvolat hádku (protože Livinka ví, že hádku vyvolá, nepovažuji ji za hloupou).
Jestli na to někdo reaguje podrážděně, jiný uraženě a třetí se tím baví, to je jiná věc, která nic nemění na tom, že chování zakladatelky je podle mého názoru špatné. Úmyslné popichování a potěšené sledování, co bude následovat, to se prostě nedělá.
Jsi si naprosto jista? Ja zas tak ne
Ale uz to nema cenu, ja myslim, ze se dal nedostanem
Kazda to vidime jinak. To je celkem normalni. Hodne holek to vidi jako ty, hodne zas jako ja, tak uz to uzavrem ![]()