Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lizbeth píše:
Já myslím, že uzamknout diskuzi, která se nese v " duchu urážek" byt sama zakladatelka nepíše vulgárně, je na místě..
A je jedno co kdo považuje za sprostotu a co ne..Všichni jistě cítíme, že takové diskuze jsou především o tom vyrazit z nějakého slabšího kusu emocionální výlev, který poruší pravidla ( a pobaví ostatní)..
Přestože na Livinky diskuzích slovo od slova jakoby není špatně nic, pro mě je tam špatně všechno..
Přesně tak. Kdyby tady tímhle způsobem psal a diskutoval každý, můžeme to tady rovnou všichni zabalit.
BohunkaP píše:Lizbeth píše:
Já myslím, že uzamknout diskuzi, která se nese v " duchu urážek" byt sama zakladatelka nepíše vulgárně, je na místě..
A je jedno co kdo považuje za sprostotu a co ne..Všichni jistě cítíme, že takové diskuze jsou především o tom vyrazit z nějakého slabšího kusu emocionální výlev, který poruší pravidla ( a pobaví ostatní)..
Přestože na Livinky diskuzích slovo od slova jakoby není špatně nic, pro mě je tam špatně všechno..![]()
Přesně tak. Kdyby tady tímhle způsobem psal a diskutoval každý, můžeme to tady rovnou všichni zabalit.
Bohuzel taky muzem vymazal pulku diskuzi ![]()
asha píše:BohunkaP píše:Bohuzel taky muzem vymazal pulku diskuziLizbeth píše:
Přestože na Livinky diskuzích slovo od slova jakoby není špatně nic, pro mě je tam špatně všechno..![]()
Které třeba..
Mě ostatní přidou oproti Livinkou založených dost standartní o čemž vypovídá i počet stran..Snad jen ještě pejskařský.. ![]()
asha píše:BohunkaP píše:Bohuzel taky muzem vymazal pulku diskuziLizbeth píše:
Nepřeháněj.
Ale Livinčiny prakticky všechny.
BohunkaP píše:asha píše:BohunkaP píše:Bohuzel taky muzem vymazal pulku diskuziLizbeth píše:
Nepřeháněj.
Ale Livinčiny prakticky všechny.
Ockovaci, nositkovy, prikrmovy, kojici, psi…no bude jich fakt dost
Jen tematicky, ne vsude se to zvrhne, ze jo…
Mne se to proste nelibi. Misto aby se chytly za nos ty, co livinku urazi, hodi se to na ni (ze si o to koleduje).
Tady se kolikrat pisou furt dokola stejny hovadiny, ze se jeden ma co drzet, ale pokud nekomu vynadam do blbecku, ze se svym ditetem dela to a to, je to vyjadrovani muj problem, ne problem toho, kdo tu blbost dela. ![]()
Ale já to také tak myslím - né že by se to mělo vymazat apriori kvůli Livince, ale kvůli těm co jsou " hrubí"..
Prostě když se diskuze zvrhne, tak pryč s ní..Nic víc.
asha píše:
Mne se to proste nelibi. Misto aby se chytly za nos ty, co livinku urazi, hodi se to na ni (ze si o to koleduje).
Víš, co mi to připomíná? Dětské hřiště… nebo základku.
Jedno dítě schválně vyprovokuje konflikt, pak stojí stranou a jen se pobaveně dívá. Ty ostatní se pohádají, ječí, servou se, maminky je potrestají, protože „nemůžeš mluvit tak sprostě“, „nemůžeš nikoho tlouct ani strkat“… ale které dítě je víc na vině? Ty, co se nechají strhnout a pohádají se? Nebo to škodolibé, které všechno schválně vyvolalo, evidentně se tím baví a už teď ví, že příště si to zopákne?
Z mého hlediska vždycky to druhé.
BohunkaP píše:asha píše:
Mne se to proste nelibi. Misto aby se chytly za nos ty, co livinku urazi, hodi se to na ni (ze si o to koleduje).Tady se kolikrat pisou furt dokola stejny hovadiny, ze se jeden ma co drzet, ale pokud nekomu vynadam do blbecku, ze se svym ditetem dela to a to, je to vyjadrovani muj problem, ne problem toho, kdo tu blbost dela.
Víš, co mi to připomíná? Dětské hřiště… nebo základku.
Jedno dítě schválně vyprovokuje konflikt, pak stojí stranou a jen se pobaveně dívá. Ty ostatní se pohádají, ječí, servou se, maminky je potrestají, protože „nemůžeš mluvit tak sprostě“, „nemůžeš nikoho tlouct ani strkat“… ale které dítě je víc na vině? Ty, co se nechají strhnout a pohádají se? Nebo to škodolibé, které všechno schválně vyvolalo, evidentně se tím baví a už teď ví, že příště si to zopákne?
Nerozumim ti… My uz jsme dospely, ani na tu diskuzi nemusime chodit, kdyz nas pohorsuje. A presne, ja svoje deti vedu k tomu, aby nemluvily sproste a nervaly se, nehlede na to, kdo a jestli je vyprovokuje. Nebo ty sjedes provokatera a svoje sprosty dite odvedes beze slova? Nezajima mne tolik, kdo je na vine, ale spis to, jak se ten problem resi. ![]()
asha píše:
Nerozumim ti… My uz jsme dospely, ani na tu diskuzi nemusime chodit, kdyz nas pohorsuje. A presne, ja svoje deti vedu k tomu, aby nemluvily sproste a nervaly se, nehlede na to, kdo a jestli je vyprovokuje. Nebo ty sjedes provokatera a svoje sprosty dite odvedes beze slova? Nezajima mne tolik, kdo je na vine, ale spis to, jak se ten problem resi.
Nesjedu nikoho a svoje dítě neodvedu. Mám na to stejný názor - že je důležité reagovat slušně a klidně i za předpokladu, že někdo provokuje.
To samozřejmě řeknu svým dětem. Ale v hloubi duše budu velmi dobře rozumět jejich pocitu křivdy, že ten hlavní viník zůstal nepotrestán.
Mne v každém případě taky zajímá to „jak se problém řeší“ - ale pokud vidím nějakou situaci a objektivně (zdůrazňuji, objektivně, ne jako přímý účastník) vím, kdo ji zavinil, pak to „kdo je na vině“, prostě nemůžu jenom tak přejít.
V případě Livinky jsem takto objektivní, diskusí se neúčastním. A viníka zkrátka jednoznačně vidím.
Nerozumim ti… My uz jsme dospely, ani na tu diskuzi nemusime chodit, kdyz nas pohorsuje. A presne, ja svoje deti vedu k tomu, aby nemluvily sproste a nervaly se, nehlede na to, kdo a jestli je vyprovokuje. Nebo ty sjedes provokatera a svoje sprosty dite odvedes beze slova? Nezajima mne tolik, kdo je na vine, ale spis to, jak se ten problem resi.Nesjedu nikoho a svoje dítě neodvedu. Mám na to stejný názor - že je důležité reagovat slušně a klidně i za předpokladu, že někdo provokuje.
To samozřejmě řeknu svým dětem. Ale v hloubi duše budu velmi dobře rozumět jejich pocitu křivdy, že ten hlavní viník zůstal nepotrestán.
Mne v každém případě taky zajímá to „jak se problém řeší“ - ale pokud vidím nějakou situaci a objektivně (zdůrazňuji, objektivně, ne jako přímý účastník) vím, kdo ji zavinil, pak to "kdo je na vině, prostě nemůžu jenom tak přejít.
V případě Livinky jsem takto objektivní, diskusí se neúčastním. A viníka zkrátka jednoznačně vidím.
Uhel pohledu
Ja to tu prave nechci jak ve skolce, kde nad nama bude nekdo porad bdit a rozhodovat, s cim muzem a nemuzem ztracet cas. I s tou livinkou je to diskutabilni, cim vic ji ctu, tim vic vidim, ze ona takova proste bude.
Kdyz zalozim diskuzi Nenecham naockovat svoje dite, najdu nekoho se stejnym postojem? (napriklad), budu taky za provokatera a vinika nasledny rezby? Asi jo, protoze k tomuto tematu jsem se tu taky vyjadrovala, takze mam zarez. ![]()
asha píše:
Kdyz zalozim diskuzi Nenecham naockovat svoje dite, najdu nekoho se stejnym postojem? (napriklad), budu taky za provokatera a vinika nasledny rezby?
Když ji založíš takto, tak ani omylem.
Když ji založíš s názvem „Očkování dětí je blbost, copak to nevíte?“ a zakládající příspěvek napíšeš ve smyslu „já vím nejlíp, jak je to dobře a pokud vy ostatní to děláte jinak, jste mimo“… tak naprosto jistě.
Kdyz zalozim diskuzi Nenecham naockovat svoje dite, najdu nekoho se stejnym postojem? (napriklad), budu taky za provokatera a vinika nasledny rezby?Když ji založíš takto, tak ani omylem.
Když ji založíš s názvem „Očkování dětí je blbost, copak to nevíte?“ a zakládající příspěvek napíšeš ve smyslu „já vím nejlíp, jak je to dobře a pokud vy ostatní to děláte jinak, jste mimo“… tak naprosto jistě.
Hm myslim, ze bohuzel nemas pravdu. Uz jsem si vsimla mockrat, ze spousta lidi cte jen to, co se jim hodi a prebere si to taky jak se to zrovna hodi. Zamerne. Vsadim se, ze rezba by nastala s druhym komentarem, a mohla bych vysvetlovat, jak bych chtela. Coz livinka delala. Nic neni tak jednoznacny a cernobily ![]()
asha píše:Hm myslim, ze bohuzel nemas pravdu. Uz jsem si vsimla mockrat, ze spousta lidi cte jen to, co se jim hodi a prebere si to taky jak se to zrovna hodi. Zamerne. Vsadim se, ze rezba by nastala s druhym komentarem, a mohla bych vysvetlovat, jak bych chtela. Coz livinka delala. Nic neni tak jednoznacny a cernobily
naprosto souhlasím
Emilka1 píše:asha píše:Hm myslim, ze bohuzel nemas pravdu. Uz jsem si vsimla mockrat, ze spousta lidi cte jen to, co se jim hodi a prebere si to taky jak se to zrovna hodi. Zamerne. Vsadim se, ze rezba by nastala s druhym komentarem, a mohla bych vysvetlovat, jak bych chtela. Coz livinka delala. Nic neni tak jednoznacny a cernobilynaprosto souhlasím
také souhlasím ![]()
včera jsem se tu tak dobře pobavila ale ted se tu řeší to co tu sem nepatří
my si máme psát o miminkách,našich ratolestech a né se tady přece navzájem urážet,jak tu jedna maminka psala je to tu jak na dětském hřišti
měli by jsme to převést někam jinam
nebo se těch poštuchů nevšímat
no ikdyž já to sama neumím
tak co bude holky,…
už se poprali
![]()
samozdřejmě sranda ![]()
Mne se to proste nelibi. Misto aby se chytly za nos ty, co livinku urazi, hodi se to na ni (ze si o to koleduje).Víš, co mi to připomíná? Dětské hřiště… nebo základku.
S tím souhlasím…
Ale zase mě osobně vadí,že spousty diskuzí se zvrhne když se do nich zapojují ti co by to ani neměli rozklikávat ![]()