Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevite prosim nekdo, zda lze vymenit propadly ridicsky prukaz, aniz bych musela do Cech? Bydlim v zahranici a do Cech se nechystam, zkousela jsem portal obcana, ale nemam zadnou e-identifikaci. Na ambasade delaji jen osobni doklady.. dekuju za jakoukoliv radu.
Vyřiď si přes svoji banku eidentitu, pokud mas ted přístup do internetového bankovnictví, tak bys tam neměla jít osobně. Přes eidentitu se pak přihlásit do portálu občana a můžeš to vyřídit. Pokud tam tedy už mají tvoji fotku
@TesoroM píše:
Nevite prosim nekdo, zda lze vymenit propadly ridicsky prukaz, aniz bych musela do Cech? Bydlim v zahranici a do Cech se nechystam, zkousela jsem portal obcana, ale nemam zadnou e-identifikaci. Na ambasade delaji jen osobni doklady.. dekuju za jakoukoliv radu.
Ono i když si nový ŘP objednáš přes ten portál občana (např. pomocí bankovní identity), tak si ho pak, když je hotový, stejně musíš vyzvednout osobně… aspoň teda mám takový dojem…
@TesoroM tak to pak asi nemáš šanci bez návštěvy ČR. A moringa správně píše, že si ho pak stejně musíš osobně vyzvednout…
@TesoroM píše:
Nelze. Můžeš si jej leda dopředu „objednat“ přes net a pak vyzvednout osobně.
@TesoroM No a neslo by ho vymenit za zahraniční? Vim, ze když kamaradka dodelavala A v zahraničí, tak ji vydali jejich.
Mohl by jej vyzvednout nekdo s plnou moci. Ale to je zase prelozit to i s razitkem do cestiny. Zahranicni ridicak dostanu, ale mistni dopravka to konzultuje s Cechy a trva to pry nejake 4mesice. Uz jsem se zaregistrovala na ten portal, ale zatim me to nenecha jit dal (prihlasit se) ![]()
A proč si nezavoláš na ambasádu/úřad a nezeptáš se, jak to prostě udělat?
Volala jsem vsude, jedine co mi poradili je, ze to nemusim delat v miste bydliste, pokud bydlim nekde u hranic. Zitra se zkusim jeste jednou prihlasit pres ten portal. Vsem dekuju za rady