Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Těžko říct, u nás se to moc neřešilo… Omluvenku jsme si do tridnice psaly sami a celkový počet zmeškaných hodin byly super čísla, co neseděly se skutecnosti… Komisionalky u nás dělala jen jedna holčina, ale ta měla daleko víc… Koukni na školní řád, mělo by tam být kolik procent výuky v jednotlivých předmětech můžeš zameskat… Tak si to spocti ![]()
A to je takovy problem se zeptat reditelky, pripadne sve tridni?? Jak my mame vedet jake ma vase skola podminky?? Jako stredoskolak bts uz mela byt samostatnejsi ![]()
My to měli tak, že můžeš mít maximálně 25% zameškaných, když bylo víc dělaly se komisonálky. Dělala jsem takhle, kdysi i z tělocviku. U nás to docela hrotili. ![]()
U nas max. 20 %, v kazdem predmetu zvlast. Ale to najdes ve skolnim radu.
U nás to bylo nějakých 20% až max.25% z předmětu. A u nás se to dost řešilo.
115 hodin mi přijde ještě OK.
My jsme měli 25%, někdo to potom řešil, někdo ne. Pár lidí taky dojelo na zameskany hodiny, ale to nebylo 115, to mi nepřijde tak strašný. Měli třeba kolem 300 hodin, k tomu dost neomluvených. K maturitě se dostali a řádně ji složili, tak buď v klidu ![]()
Tak to je snad jasne definovane ve skolnim radu,pripadne jinde. A studenti jsou s tim seznameni v prvaku. Jsou skoly,kde je jim to jedno,jinde se pocita absence na procenta a pokud se presahne,musi student na prezkouseni. Je to zvlast za kazdy predmet. Ale rozhodne to vsichni ve skole vi,neshani takhle informace.
@Dory22 píše:
U nás to bylo nějakých 20% až max.25% z předmětu. A u nás se to dost řešilo.
115 hodin mi přijde ještě OK.
Vetsinou se resi kazdy predmet zvlast. Pokud je jednou tydne,klidne muze mit 50%. Ale to tady nikdo nevi,kdyz nezname jejich podminky.
@Kacenka.k8 píše:
A to je takovy problem se zeptat reditelky, pripadne sve tridni?? Jak my mame vedet jake ma vase skola podminky?? Jako stredoskolak bts uz mela byt samostatnejsi
Prosim som o normálnu radu nie o takúto odpoveď
ale chápem nie všetci môžu byť ochotný a pomôcť.
@Klaudia333 píše:
Prosim som o normálnu radu nie o takúto odpoveďale chápem nie všetci môžu byť ochotný a pomôcť.
ta rada, tam je jen se ti nelibi. zeptej se na prislusnych mistech, kdyz to neumis vycist ze skolniho radu.
@Klaudia333 píše:
@Azeretereza ďakujem pekné za radu 😊 upokojila si ma
Jenomze to te upokojila mozna nepravem. Vzdyt nikdo nevi,jak to vase skola ma. Co nekde neresi,jinde je velky problem. Mysela jsem,ze stredoskolak by mel mit trochu vic inteligence
@vokishka keď toto pokladate za menej inteligentnejšieho človeka len kvôli tomuto tak to je dosť smutné ![]()
@Klaudia333 píše:
@vokishka keď toto pokladate za menej inteligentnejšieho človeka len kvôli tomuto tak to je dosť smutné
No student,ktery nevi,za jakych podminek studuje,neni schopen si to ve skole dohledat,zeptat se tridni a z moznych odpovedi na anonymni diskuzi si vybere jen tu,co se mu hodi,mi jako vykvet inteigence nepripada .
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.