Vynalézavost dětí aneb infarktové stavy

11689
2.10.12 13:32

vynalézavost dětí aneb infarktové stavy

Ahoj :mavam:, dneska jsem si uvařila kafe, dala na linku, uplně dozadu ke zdi a šla na záchod, když jsem přišla, málem jsem dostala infarkt, malý (19 měsíců) stál u linky na přišoupnuté bedně a lžící na boty si přitahoval ten hrnek s kafem 8o Přijít o pár vteřin déle, tak je celý opařený. 8o Kde vzal lžíci na boty vážně netuším :nevim: Jsem zaskočena tou vynalézavostí, napadlo mě hodně scénářů co se mu může přihodit, ale tohle, tohle teda ne. :lol: Máte taky podobné historky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
2.10.12 13:37

No pěkný.. teď jsem četla na novinkách o opařeném dítěti, a vím že stačí mžik a neštěstí je na světě, ale musíme být obezřetní.. naštěstí jsem zatím malého vžy uhlídala, taky si zalívám čaj nebo kávu na zadní strabně linky a vařím jen na zadních plotýnkách, když čtu ale tvůj příspěvek, tak pochybuji že opatrnostni dělám za dost :-)))

já měla infarktový stav, když malej začal lézt, všechno jsem zajistila, zásuvky, šuplata skříňky, dala pryč kytky atd… v chodbě je výklopný botník, držadla docela vysoko, ale když se botník vyklopí je dost těžký.. najednou slyším do kuchyně hrozný řev, běžím za hlasem a malej na sebe ten botník, to šuple naklopil, držel ho chudák zuby nehty, hlavičku úplně zakloněnou a skříplou dozadu na záda!!! chudák malej, a samozřejmě vím že je to moje vina a jsem šťastná že se nic vážného nestalo, mohl si zlámat vaz!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
2.10.12 13:42

Jo, kdyz jsem byla mala, mela jsem ksiry kvuli kyclim. Mamka sla povesit pradlo, myslela, ze nic neprovedu, jak taky s ksirami :-D. kdyz prisla, sedela jsem v kuchyni na lince :-) sama nevi, jak jsem se tam dostala, ale apo zidlicce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.10.12 13:53

Tak ja zrovna jednu situaci zazila vcera.Byli jsme v detskem koutku a tam byla skluzavka, ktera koncila balonkami.Na skluzavku se dalo z balonku vylezt po horolezecke stene.Mala tam teda horko tezko vylezla a sklouzla se. Nicemen za pul hodiny krici pi.„vychovatelka“,ci je to dite.TTak tam letim a mala stoji na motorce nahore a chce na ni sjet dolu p skluzavce :)
Nikdo netusime do ted, jak vytahla tu motorku po te stene :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
2.10.12 14:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
2.10.12 14:09

Já mám poslední dobou ifnarktové stavy nějak často :lol: teď nedávno šel syn (18 měsíců) po obědě spát a když bylo v pokoji ticho, tak jsem se šla jen mrknout, jestli už spí. No málem mě kleplo, zrovna se pokoušel přelézt přes postýlku :cert: :lol: Nebo zážitek z dnešního dne - v momentě kdy jsem byla na wc si vzal smeták a chtěl „něco“ dělat s hrnci na sporáku (samo že byly na zadních plotýnkách) :cert: A takových blbých nápadů má poslední dobou víc než dost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
2.10.12 14:18

Naše krasava vytáhla všechny šuplíky z Ikea komody a jala se šplhat nahoru. Naštěstí!!! to vzala z boku, takže když se komoda (překvapivě) převrhla, tak ne na ní. To jsem opravdu myslela, že umřu a to jsem byla minutu vedle zamíchat brambory, fuj. Nebo jindy- dávám žehličku snad dva metry vysoko, na skříň. Nejde o to, že je třeba horká, ale protože ji nemam kam jinam dávat. No a jednou někdo někde v baráku práskl dveřma a ta žehlička spadla, ze dvou metrů, malá teda byla úplně jinde, ale být pod tou skříní, tak je fakt mrtvá. To jsou dva zážitky, které nesmažu a budou mě už do smrti strašit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.10.12 14:19

Mám taky takový šílený zážitek, nic se nestalo, ale vyčítám si to stále.

Kluk měl asi 9měsíců a holčička o 2roky více, šla jsem na chvíli ven, hodit něco na šňůru. Okna bylo pootevřené, ale na něm pojistka /úplně nahoře/, aby měly děti více místa na hraní, stůl jsem odsunula pod okno.
Přišla jsem a co nevidím. Kluk stál na stole, počůraný a okno zavřené. Hledím a holka mi řekla, že vylezla na stůl a okno zavřela, aby malý nevypadl.
Málem jsem zkolabovala, bydleli jsme v 2.patře, představa, co by se stalo, kdyby z okna vypadla…musela se hodně natáhnout, aby dostala na tu pojistku. A 2.představa byla, co by se stalo, kdyby prcek na tom stole uklouzl na čuránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
2.10.12 14:22

My máme naštestí komody a jiné skříňky v dětském pokojíčku přišroubované ke zdi, ale od bratrance chlapeček si udělal ze šuplíků schůdky, komoda se převrátila a těsně vedle něj prolítla TV. Jen mu lehce odřela nožičku.

Je to šílené, člověk se snaží spoustě věcem předcházet, zamykat, schovávat, ale děti jsou vynalézavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
2.10.12 14:22

Téměř stále, v roce a půl trasa židle/stůl/tiskárna/komoda/skříň - tak to jsou dobré dva metry výšky - naštěstí upozornění „mama hop“; od jednoho roku umí vyšťourat záslepky do el. zásuvek, od roku a půl otevřít pojistky u skříněk a šuplíků…teď už čekám jen na pojistku od ledničky…atd…

naštěstí na horké věci nemá potřebu se sápat - prostě jsem mu co nejdříve dávala sáhnout na horké, že je to auau a teď vždy, když je jídlo na stole či na plotně (vzadu samozřejmě), tak opatrně jedním prstíkem zkouší, jestli to nepálí

a skříň dvometrovou převrhl, jak do ní chtěl vlézt, naštěstí jsem ji chytla pár cenťáků nad ním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
2.10.12 14:30

Ty představy jsou fakt nejhorší. Pro mě byl děs, když jsme šli přes cestu, já neviděla do prava přes tátu, řvu na kluka běž, táta zase stůj…ještě krok a byl by přejetej…hrůza. Taky mě baví, co jim všechno šrotuje v hlavě. Třeba proč jsou na helmě na kolo otvory? Aby se mohl poškrábat na hlavě. S tím mladším,19m, zatím klid, všechno „vychytávám“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
2.10.12 15:54

Tak pro mě byl největší šok, když syn (tenkrát cca 1,5) přišel do obýváku snad s tím největším nožem co máme. Normálně je máme nahoře v lince (právě kvůli dětem), ale někdo z nás ho při uklízení nádobí musel dát do šuplíku dole :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
2.10.12 15:57

Moje dcerka zbožňuje vodu a o prázdninách se pořád cabrala. Když jeden den bylo počasí nic moc a byly jsme na zahradě, tak byla malá nešťastná z toho, že nemohla nabírat vodu z bazénu a přelívat to do kyblíku. Tak šla ke psům pro misku a začala tím nabírat vodu co byla vedle bazénu. Misku jsem ji sebrala a odnesla. Chviličku byl řev a potom nastalo ticho. Podívala jsem se na malou, která si zrovna vzala houbičku od tabule a šla si ji namočit do louže co byla vedle bazénu. Houbičku nechala ve vodě a šla si pro kyblík. Tím, že si mohla ždímat vodu z houbičky přišla na to jak může získat vodu jinak než přelíváním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
2.10.12 15:59

Koukám, že je to skoro všude stejné, člověk je pořád ve střehu, ale dítě si stejně vždycky něco najde. Tohle prostě nejde ani předvídat. :zed:

Já si tak vždycky říkala, že nechápu jak se těm dětem může něco stát a myslela si něco o nezodpovědných rodičích. No ted už to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
2.10.12 16:00

Tak u mě asi když bylo malému kolem 2 let…
z obýváku do kuchyně není vidět.....on koukal na pohádku, já jdu pro něj, at jde na oběd…
Jo jo už jdu říká, viděla jsem ho jak slezl z gauče a tak jsem se otočila, udělala 3 kroky a rána jako hrom…
Mates řval jako tur a na zemi televize
V tu chvíli jsem ty 3 kroky zpět zmákla ani nevím jak…
Nic se nestalo…on jí chtěl prostě vypnout, jak je na tom točíčím podstavci, tak nedošáhl, natočil si to a spadla…
ale dodnes nechápu jak…stála na zemi ve stejné poloze ¨jako na té komodě…
Nic se nestalo, telka i hraje ale šok to byl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky