Výplata nemocenské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jojo, tripletest mi dělal. Příští týden jdu na prohlídku, jsem z toho lehce nervózní, ale snažím se myslet pozitivně. Je to těžký se domluvit na kterou hodinu potřebuješ, mám skvělého doktora a kvůli šéfce ho nehodlám opustit a chodit jinam, kde by bylo méně lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martysek píše:
rybko - tak mě napadá, když vám snížili platy, jestli by se ti i ta nemocenská nevyplatila, zkus si jí spočítat, počítá se to nějak podle průměru za poslední čtvrtletí nebo rok, nevím co k čemu přesně, ale tak leden je jenom jeden měsíc, bral by se tam pak prosinec a listopad, tak by se ti to mohlo zvednout. Zkus na si to spočítat tady sama, neručím, že to mají dobře. Jestli nejsi v nějaký nouzi, tak tě malý zpoždění nerozhází, tak bych to neřešila a šla bych podle toho, jak se ti chce.
Martysek: děkuju, jdu to zkusit spočítat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hm… prevít jeden
, tak to si hod ten marod, budes v klídku.
nene, v bance nedělam. ikea… jsem doma kvůli zdravotnim potížim, ael můj zaměstnavatel tomu nevěří a myslí že jsem právě „jen tak“, byla to souhra strasne moc okolností tenkrát a opravdu to vypadá že jsem doma schválně to je taky nepríjemný
a dr ti napíše neschopenku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to chápu, pak si připadáš hrozně a návrat zpět nebude nic moc. No to nevím, jestli by mi jí napsal. Co by mu v tom čistě teoreticky mohlo bránit? Ještě nevím, momentálně jsem zoufalá a naštvaná, ale zase 20 týdnů být doma a přemýšlet nad každým píchnutím a zda všechno bude v pořádku, to je také na budku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no právě… vracení se asi nebude po tom co posloucham za řeči. ale ono tam stejně neni o co stát
takže at si spekulujou ![]()
záleží jaký ti napíše vycházky- já měla sice napsané vycházky neomezeně, ale ve skutečnosti jsem měla jít jednou za den do sprchy, wc a jinak nic… pak se to zlepsilo nebylo to takhle brutální celou dobu… takže když ti napíše rozumný vycházky tak to nebude na budku ale naopak si krásně užiješ těhotenství, vsechno si krásně pripravíš a hlavně budeš v klidu…
no ted je spíš otázka jestli to na něj zkusit popravdě že máš nervíky v práci a nebo si vymyslet nějakej problém… na to bych ale asi nemela nervy já… bála bych se že tim něco přivolam, ale já jsem strašná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a co by mu v tom mohlo bránit
? no treba je to nějakej moralista a nechce to psát když ti nic neni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to vážně nevím, nikdy jsme spolu nic takového neřešili. Určitě bych mu to řekla jak to je, nemá smysl si něco vymýšlet, měla bych to pak tak jako ty, že bych měla pocit, že tím mohu něco přivolat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc děkuju za radu a pokec. Jinak dám vědět, jak mi to dopadlo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvních 14 dní platí zaměstnavatel, pak OSSZ dle sídla zaměstnavatele. Marodit budeš předpokládám dýl, takže každý měsíc ti tvůj doktor dá prodloužení neschopenky (někdo tomu říká lístek na peníze), ten musíš ke konci měsíce podepsat a ze zákona musí jít PŘES ZAMĚSTNAVATELE na OSSZ. Zaměstnavatel má povinnost ji tam odeslat obratem, co ji obdrží. Bohužel toto většinou (aspoň ne velké firmy) nedělají a proto se může stát, že ti přijdou peníze od zaměstnavatele (za prvních pár dní neschopenky) ve výplatním termínu a os OSSZ ti pak peníze přijdou až na konci druhého měsíce. Já jsem se na zaměstnavatele s prominutím vy…a na sídlo firmy jsem poslala pouze kopii prodloužení neschopenky a na OSSZ jsem si koncem měsíce originál poslala sama a peníze mi na účet přišly 12tého. Takže si nemyslím, že kdo je pomalý je OSSZ
Napsala jsem jim tam lístek „originál odeslan na OSSZ a OSSZ jsem napsala, že zaměstavatel již má kopii“ a najednou vše šlo rychleji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vicca já vždycky první pracovní den v měsíci si to odevzdám a 7 pracovní den to mám na účtě, ale opravdu takhle to mám pravidelně každý měsíc, ani o den dřív, ani o den dýl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vicca to je hodně indiviudální. Sociálka má na vyplacení 30 dní od doručení lístku na peníze. Já lístek odevzdávala vždy k poslednímu dni v měsíci a peníze mi nikdy nepřišly dřív jak 15. v daném měsící, spíš až po 20. a jednou mi dokonce přišly až po 2 měsících ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. mohly byste mi prosím některá poradit, jaký je tedy úplně přesný postup vyplácení dávek v PN? viz výše je udáno, že ke konci měsíce mi dá doktor „lístek na peníze“, ten musím podepsat a hodit do práce a jak bude sociálka vědět na jaký účet mi má peníze poslat? ten se uvádí na ten lístek? za ty první dny, které hradí zaměstnavatel mi předpokládám přijde část za firmu na účet, jako chodila výplata…děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsi dostala lístek na rozhodnutí o pracovní neschopnosti, tak jsi musela vzadu vyplnit datum, č. ú a podepsat. Dva poslední papíry by meli jit pro zamestnavatele. On si nechá jeden a druhý posle na OSSZ. Já ted zrovna řeším celá naprdnutá s ozzs, že muj milovaný ještě od listopadu neposlal ten druhý papír. takže jsem bez peněz!
Jinak co jsem zjistovala tak prvních 21dní marodky ti platí zamestnavatel a pak ossz, kde je hlášen zamestnavatel. Snad se to nezměnilo
…
Jinak doufám, že Ti to alespoň trochu pomohlo a trochu jsi se v tom mém prasopise zorientovala
![]()
- Citovat
- Upravit